Kezdőlap SajtószobaHírarchívum
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírarchívum

Év: Hónap:

Újra a gyermekeké és nevelőké a Napraforgó Bölcsőde!

9146296937.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020-ban fogadta el a Napraforgó Bölcsőde beruházási célokmányát, közel 640 millió forintos összeggel. A 100%-ban önkormányzati beruházás eredménye egy teljeskörűen felújított intézmény, amelyet már birtokba is vettek a legilletékesebbek: a gyermekek és a nevelők.

Központi ügyfélelégedettség-mérés

3654475301.jpg
Társaságunk megalakítása óta kiemelt fontosságúnak tartja a lakossági és ügyfélkapcsolatok gondozását, az ügyfélkapcsolatok mind több és mind jobban működő csatornáinak kiépítését, annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsunk a kerületben élőknek, ügyfeleinknek.

Fecskeházi lakáspályázati eredmény

8523881102.png
A 2022. január 31. - március 1. között fecskeházi lakások bérleti jogának elnyerésére kiírt pályázattal kapcsolatos döntésről a cikkhez csatolt dokumentumokban tájékozódhatnak a pályázók, érdeklődők.

Májusi kulturális és sportprogramok a XIII. kerületben

9174506309.jpg
Május, végre május! A tavasz talán leggyönyörűbb hónapja következik, a természet már "gőzerővel dolgozik", minden újra élettel teli, ahogyan a XIII. kerületi színterek és sportlétesítményeken túl már a szabadtéri programjaink is! Kiemelt programajánlókat cikkünkben, a részletes programfüzetet a csatolt fájlok között olvashatják az érdeklődők!

Ingatlanárverés

4897071863.png
Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk nyilvános árverést hirdet az Önkormányzat tulajdonát képező, a cikkben nevesített ingatlanok értékesítésére.

Elkezdődik a Katona József utca felújításának 2. üteme

5847174004.png
2022. április 25-én (hétfőn) megkezdjük a Katona József utca Tátra utca Hegedűs Gyula utca közötti szakaszának felújítási munkáit. A munkálatok első ütemében a Hegedűs Gyula utca – Pannónia utca közötti szakaszon kezdődik a munkavégzés. Az első ütemben ez a szakasz teljes lezárásra kerül, mind az útpálya, mind a parkolók. A gyalogos közlekedés legalább az egyik oldalon folyamatosan biztosítva lesz. Az első ütem várhatóan 2022. június 24-ig tart, a teljes munkavégzés 2022. augusztus 7-én fejeződik be.

"Szemetelni ciki!" Kisfilm Pályázat

6964256081.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat kisfilm pályázatot írt ki a 10 és 18 év közötti gyermekek, fiatalok, csoportok, baráti társaságok, osztályok számára, amelynek célja a környezettudatos, felelős viselkedés fontosságára való figyelemfelkeltés.

A Föld Napja alkalmából közösségi ültetés a kerületben

1538985580.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat az idei évben több újlipótvárosi „peremterületen” tervezi a meglévő szabad talajfelszínek beültetését. A Föld Napja alkalmából, április 23-án 10:00 órától a Kárpát utca 18-26. szám előtti területen az érdeklődő lakosság részére lehetőséget biztosítunk az évelőágy beültetésében való részvételre.

Áprilisi kulturális és sportprogramok a XIII. kerületben

8334151493.jpg
Bár elég hűvösen indul az április, biztosan csak a bolondját járatja velünk az időjárás és hamarosan berobban végre a tavasz. A XIII. kerületi kulturális színtereken és sportlétesítményekben a bolondos hónapban is mindenki megtalálja a kikapcsolódási lehetőségeket, sőt ha az időjárás már engedi, a hónap végén a Lakóközösségi Napok első rendezvényével megkezdjük szabadtéri programjainkat is! Mindenkit szeretettel várunk programjainkra! A kiemelt programajánlót cikkünkben, a részletes programajánlót a csatolt programfüzetből ismerhetik meg az érdeklődők.

Kézműves Piac a Lehel Csarnokban

2844575826.jpg
Közeledik a Húsvét, a minden hónap közepén a Lehel Csarnok Galériaszintjére kitelepülő, az ország minden pontjáról érkező kézművesek és háztáji termelők a tavaszi ünnep jegyében várják régi és új vásárlóikat. A Kézműves Piac április 12-14., kedd és csütörtök között várja látogatóit, vásárlóit!

Vadonatújjá vált a Csicsergő Tagóvoda

2552354186.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat 2016-ban döntött a kiemelt óvodai beruházásokról. Ennek keretében 2019-ben újult meg teljeskörűen a többszörös díjnyertes Vizafogó Tagóvoda, majd 2020-ban a Hétszín Tagóvoda és Szivárvány Bölcsőde. A kiemelt óvodai beruházások sorában következő Csicsergő Tagóvoda fejlesztését 2020. évben kezdtük meg és a mai napon ünnepélyes keretek között adtuk át a legilletékesebbeknek, a XIII. kerületi gyermekeknek, szüleiknek és a nevelőtestületnek.