Kezdőlap SajtószobaHírarchívum
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírarchívum

Év: Hónap:

Jász utcai út- és járdaépítés

7977145232.png
Július 19-i kezdéssel a Jász utcában, a Szegedi út - Kisgömb utca közötti szakaszon út- és járda átépítés munkálatokat végzünk kockakő parkolósáv átépítéssel.

Letették a Vizafogó park alapkövét

2276521205.jpg
Ünnepélyes alapkőletétellel kezdetét vette a Vizafogó közpark beruházása egy csaknem 1 hektáros területen. A XIII. Kerületi Önkormányzat 682 millió forintot fordít az új, mintaértékű park kialakítására. „A Vizafogó ökopark a nyugalom szigete lesz egy rohanó világban. A beruházással szebb és vonzóbb környezetet teremtünk a kikapcsolódásra, rekreációra”, emelte ki beszédében dr. Tóth József polgármester. A Vizafogó parkot várhatóan még idén átadják.

Járdaépítési munkálatok a XIII. kerületben

4215444128.png
Járdaépítési munkálatok a kezdődtek a XIII. kerületben. Az építőmunkák a nyári és őszi időszakban a Visegrádi utca (Balzac utca és Radnóti Miklós utca közötti szakasz nyugati oldalán, valamint a Katona József utca és Radnóti Miklós utca közötti szakasz keleti oldalán), a Balzac utca (Balzac utca 13. és Hegedűs Gyula utca közötti szakasz északi oldalán, valamint a Hegedűs Gyula és Pannónia utca közötti szakasz északi oldalán), a Radnóti Miklós utca (Pozsonyi út és Tátra utcai szakasz déli oldalán), a Hegedűs Gyula utca (Radnóti Miklós utca és Csanády utca közötti szakasz nyugati oldalán), a Pannónia utca (Katona József utca és Szent István körút közötti szakasz mindkét oldalán) zajlanak.

Szent László út közmű-, út- és járdafelújítási munkák

8799995412.png
A Szent László úton a Szegedi út és az Ambrus utca között, valamint az Ambrus utca és az Országbíró utca között, a 2021-re tervezett útépítés előtt, az első ütemben a Fővárosi Vízművek Zrt. végez vízvezetékcserét, majd a csatornarekonstrukciós munkálatokat a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. végzi el, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. megbízásából.

Megújuló Tomori utcaszakasz

0808331977.png
Megkezdtük a Tomori utca Berettyó utca és az Újpalotai út közötti szakaszán a burkolatfelújítást, valamint a parkoló- és járdafelújítást.

Újjáépül a Váci út 132. melleti parkoló

4371549625.png
E hét elején megkezdődött Göncz Árpád városközpontban, a Róbert Károly körút és a Váci út kereszteződésénél található terület felújítása és a Váci út 132. szám melletti parkoló újjáépítése.

FIABCI-díjat kapott a Klapka Központ

3149834024.jpg
A párizsi székhelyű FIABCI Nemzetközi Ingatlanszövetség, amelyet 70 éve alapítottak, minden esztendőben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot: a FIABCI World Prix d’Excellence 29 évvel ezelőtt indult útjára és a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata. Célja a legsikeresebb nemzetközi ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése. A magyar ingatlanfejlesztők idén négy arany-, és három ezüstérmet nyertek. A díjazottak között van a XIII. kerületi Klapka Központ, amely beruházással a XIII. Kerületi Önkormányzat ezüstérmet érdemelt ki. A magyar projektek közül 2021-ben is – a hagyományoknak megfelelően – a FIABCI Magyar Tagozata által szervezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat múlt évi győztesei vettek részt a nemzetközi pályázaton.

Kézműves Piac a Lehel Csarnokban

4481775781.png
Ha hónap közepe, akkor a Lehel Csarnokban Kézműves Piac! Június 10-12. (csütörtök szombat között) az ország számos pontjáról érkező kézművesek, népi iparművészek népesítik be a Galériaszintet áruikkal, portékáikkal.

Egynyári virágágyások a XIII. kerületben

7752815512.png
Május utolsó hetében megkezdődött és be is fejeződött az egynyári ágyások beültetése. A XIII. kerület közterületeire idén összesen közel 41.000 tő egynyári virág kerül kiültetésre, változatos fajtaösszetételben és különböző színekben. Ebből a Gyöngyösi sétányon, több mint 21.500 tő pompázik változatos kiültetésekben, készülve a júliusi Egynyári virágbemutatóra és kertbarát sétára, valamint magvetésből növekedő vadvirágos rét kezdett intenzív növekedésbe.

Lakás- és helyiségárverés

7671739958.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk nyilvános árverést hirdet a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő 57 db lakás, valamint 19 db helyiség tulajdonjogának eladására.

Kézműves Piac a Lehel Csarnokban

7145082411.png
Ha hónap közepe, akkor a Lehel Csarnokban a Galériaszinten hazánk számos pontjáról érkező termelőkkel, iparművészekkel Kézműves Piac várja a látogatókat, vásárlókat, e hónapban május 13-15. (csütörtök-szombat) között!

Elkészült a Mosoly utcai út- és járdafelújítás

9451371482.jpg
Tájékoztatjuk a Mosoly utcában és a környéken élőket, hogy a Násznagy és a Nővér utca közötti szakaszon határidőben elkészültek az útburkolat és járdaépítési munkálatok, a közterületi közlekedőutak ismét mindenki számára jól, kényelmesen és biztonságosan használhatók.