XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

KezdőlapUgrás a tartalomhozAlapértelmezett verzió

Ön jelenleg itt jár:
SajtószobaHírarchívum
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírarchívum

Év: Hónap:

Egynyári virágbemutató és Kertbarát séta

3863200926.png
Szeretettel meghívjuk Önöket a Gyöngyösi sétányon az idén huszadik alkalommal megrendezett egynyári virágok bemutatójára. Időpont: 2022. július 22. (péntek) 10:00 Helyszín: Gyöngyösi sétány, szökőkút melletti parkrész

Thurzó park - újabb lakossági workshop

0296955997.png
Új közpark épül a XIII. kerületben! Tervezzük meg együtt! Ismételten meginvitáljuk Önöket a XIII. Kerületi Önkormányzat új közpark kialakításának lakossági tervezésre, véleményeztetésére. Időpont: július 18. 17:00-19:00 óra között Helyszín: Thurzó utca 16. számú parkoló bejárata melletti sátor

2307451544.jpg
Ha hónap közepe, akkor a Lehel Csarnokban ismét Kézműves Piac a Galériaszinten! Az ország számos pontjáról érkező kézművesek, iparművészek a Lehel Csarnok megszokott, kedvelt és keresett árusai minden hónap közepén. Most is széles és különleges árukínálattal érkeznek július 14-16. között!

0342842372.jpg
Ha hónap közepe, akkor a Lehel Csarnokban ismét Kézműves Piac a Galériaszinten! Az ország számos pontjáról érkező kézművesek, iparművészek a Lehel Csarnok megszokott, kedvelt és keresett árusai minden hónap közepén. Most is széles és különleges árukínálattal érkeznek június 9-11. között!

Marquez park társadalmi véleményeztetése - !IDŐPONTVÁLTOZÁS!

9842070946.png
IDŐPONTVÁLTOZÁS! - Megkezdjük a Marquez park felújításának társadalmi véleményeztetését! Június 20-ig várjuk a véleményeket, javaslatokat a kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail címre. Továbbá szeretettel meghívjuk Önöket június 14-én 17:00 és 19:00 óra között lakossági workshopunkra, ahol személyesen is megoszthatják elképzeléseiket a park megvalósításával kapcsolatban.

A pünkösdi hosszú hétvége tudnivalói

8051626632.png
Egy cikkben összefoglalva tájékoztatjuk kerületi lakosainkat és kerületünkbe érkező ügyfeleinket a pünkösdi hosszú hétvége tudnivalóiról.

Júniusi kulturális és sportprogramok a XIII. kerületben

9889053701.jpg
Jöhetne már a nyár, a vakáció ugye? Mi magunk is nagyon várjuk, hiszen egy sor szabadtéri rendezvénnyel készülünk a XIII. lakosoknak, és a kerületünkbe érkező vendégeknek. Újra útjára indul a Szent István parki Nyáresti koncertsorozat és a Mozgásban a kultúra! sportos, szabadidős programsorozat, júniusban következeik az AUFeszt II. állomása is, és folytatódnak a nagy látogatottságnak örvendő, népszerű Lakóközösségi Napok is! Kiemelt programokról a cikkben tájékozódhatnak az érdeklődők, a teljes programfüzet pedig a csatolt fájlok közül tölthető le!

Gyöngyösi utca faápolási munkálatok

3783923110.jpg
A hét folyamán megkezdődik a Gyöngyösi utca Váci út - Göncöl utca közötti szakaszának gallyazása, amelyre május 21., 22. és 28-án kerül sor. Három szakaszban (Váci út - Madarász Viktor utca, Madarász Viktor utca - Tomori utca és Tomori utca - Göncöl utca) folynak majd a munkálatok, amely során szakaszonként 3 db kosaras (22, 24 és egy 26 m-es) autóval és két darálógéppel dolgozunk. A munkavégzés alatt a BKK busz közlekedik az adott útszakaszon, viszont személyautók nem hajthatnak be és nem parkolhatnak a területen.

Közvéleménykutatás újlipótvárosi park kialakításáról

5601999770.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete legutóbbi ülésén arról döntött, hogy megindítja a kisajátítási eljárást a Thurzó utca - Visegrádi utca - Ipoly utca - Hegedűs Gyula utca által határolt telek ügyében, amelyen egy új közpark kialakítását tervezi. Ennek érdekében Társaságunk megkezdte a beruházás előkészítését, lakossági közvélemény-kutatást végzünk a zöldterületi fejlesztés lakosságbarát tartalmának meghatározásához. A vélemények összegyűjtése után a koncepció tervek, majd kiviteli tervek véglegesítése érdekében további lakossági workshopok, egyeztetések várhatók.

2476250356.jpg
Ha hónap közepe, akkor a Lehel Csarnokban ismét Kézműves Piac a Galériaszinten! Az ország számos pontjáról érkező kézművesek, iparművészek a Lehel Csarnok megszokott, kedvelt és keresett árusai minden hónap közepén. Most is széles és különleges árukínálattal érkeznek május 12-14. között!