Kezdőlap SajtószobaHírarchívum
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírarchívum

Év: Hónap:

Kézműves Piac a Lehel Csarnokban

0342842372.jpg
Ha hónap közepe, akkor a Lehel Csarnokban ismét Kézműves Piac a Galériaszinten! Az ország számos pontjáról érkező kézművesek, iparművészek a Lehel Csarnok megszokott, kedvelt és keresett árusai minden hónap közepén. Most is széles és különleges árukínálattal érkeznek június 9-11. között!

Marquez park társadalmi véleményeztetése - !IDŐPONTVÁLTOZÁS!

9842070946.png
IDŐPONTVÁLTOZÁS! - Megkezdjük a Marquez park felújításának társadalmi véleményeztetését! Június 20-ig várjuk a véleményeket, javaslatokat a kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail címre. Továbbá szeretettel meghívjuk Önöket június 14-én 17:00 és 19:00 óra között lakossági workshopunkra, ahol személyesen is megoszthatják elképzeléseiket a park megvalósításával kapcsolatban.

A pünkösdi hosszú hétvége tudnivalói

8051626632.png
Egy cikkben összefoglalva tájékoztatjuk kerületi lakosainkat és kerületünkbe érkező ügyfeleinket a pünkösdi hosszú hétvége tudnivalóiról.

Gyöngyösi utca faápolási munkálatok

3783923110.jpg
A hét folyamán megkezdődik a Gyöngyösi utca Váci út - Göncöl utca közötti szakaszának gallyazása, amelyre május 21., 22. és 28-án kerül sor. Három szakaszban (Váci út - Madarász Viktor utca, Madarász Viktor utca - Tomori utca és Tomori utca - Göncöl utca) folynak majd a munkálatok, amely során szakaszonként 3 db kosaras (22, 24 és egy 26 m-es) autóval és két darálógéppel dolgozunk. A munkavégzés alatt a BKK busz közlekedik az adott útszakaszon, viszont személyautók nem hajthatnak be és nem parkolhatnak a területen.

Közvéleménykutatás újlipótvárosi park kialakításáról

5601999770.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete legutóbbi ülésén arról döntött, hogy megindítja a kisajátítási eljárást a Thurzó utca - Visegrádi utca - Ipoly utca - Hegedűs Gyula utca által határolt telek ügyében, amelyen egy új közpark kialakítását tervezi. Ennek érdekében Társaságunk megkezdte a beruházás előkészítését, lakossági közvélemény-kutatást végzünk a zöldterületi fejlesztés lakosságbarát tartalmának meghatározásához. A vélemények összegyűjtése után a koncepció tervek, majd kiviteli tervek véglegesítése érdekében további lakossági workshopok, egyeztetések várhatók.

Kézműves Piac a Lehel Csarnokban

2476250356.jpg
Ha hónap közepe, akkor a Lehel Csarnokban ismét Kézműves Piac a Galériaszinten! Az ország számos pontjáról érkező kézművesek, iparművészek a Lehel Csarnok megszokott, kedvelt és keresett árusai minden hónap közepén. Most is széles és különleges árukínálattal érkeznek május 12-14. között!

Fecskeházi lakáspályázati eredmény

8523881102.png
A 2022. január 31. - március 1. között fecskeházi lakások bérleti jogának elnyerésére kiírt pályázattal kapcsolatos döntésről a cikkhez csatolt dokumentumokban tájékozódhatnak a pályázók, érdeklődők.

Májusi kulturális és sportprogramok a XIII. kerületben

9174506309.jpg
Május, végre május! A tavasz talán leggyönyörűbb hónapja következik, a természet már "gőzerővel dolgozik", minden újra élettel teli, ahogyan a XIII. kerületi színterek és sportlétesítményeken túl már a szabadtéri programjaink is! Kiemelt programajánlókat cikkünkben, a részletes programfüzetet a csatolt fájlok között olvashatják az érdeklődők!

Ingatlanárverés

4897071863.png
Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk nyilvános árverést hirdet az Önkormányzat tulajdonát képező, a cikkben nevesített ingatlanok értékesítésére.

Elkezdődik a Katona József utca felújításának 2. üteme

5847174004.png
2022. április 25-én (hétfőn) megkezdjük a Katona József utca Tátra utca Hegedűs Gyula utca közötti szakaszának felújítási munkáit. A munkálatok első ütemében a Hegedűs Gyula utca – Pannónia utca közötti szakaszon kezdődik a munkavégzés. Az első ütemben ez a szakasz teljes lezárásra kerül, mind az útpálya, mind a parkolók. A gyalogos közlekedés legalább az egyik oldalon folyamatosan biztosítva lesz. Az első ütem várhatóan 2022. június 24-ig tart, a teljes munkavégzés 2022. augusztus 7-én fejeződik be.

"Szemetelni ciki!" Kisfilm Pályázat

6964256081.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat kisfilm pályázatot írt ki a 10 és 18 év közötti gyermekek, fiatalok, csoportok, baráti társaságok, osztályok számára, amelynek célja a környezettudatos, felelős viselkedés fontosságára való figyelemfelkeltés.

A Föld Napja alkalmából közösségi ültetés a kerületben

1538985580.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat az idei évben több újlipótvárosi „peremterületen” tervezi a meglévő szabad talajfelszínek beültetését. A Föld Napja alkalmából, április 23-án 10:00 órától a Kárpát utca 18-26. szám előtti területen az érdeklődő lakosság részére lehetőséget biztosítunk az évelőágy beültetésében való részvételre.