Kezdőlap SajtószobaHírarchívum
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírarchívum

Év: Hónap:

Kézműves Piac a Lehel Csarnokban

9166798098.png
A hagyományoktól eltérően most nem a hónap közepén egy hosszú hétvégén, hanem kifejezetten a húsvéti ünnepekre készülvén, a hónap végén, március 30-április 1. között ismét Kézműves Piac a Lehel Csarnok Galériaszinten! Az ország több pontjáról érkező kézművesek, iparművészek kedvelt és keresett, üde színfoltjai a vásárcsarnok amúgy is színes forgatagának.

Márciusi kulturális és sport programajánló

9245811600.jpg
Egy éve van velünk Magyarországon a koronavírus, az elmúlt egy esztendő járványügyi helyzete, az abból következő szigorú jogszabályi környezet nem kedvezett a kulturális és sportesemények megrendezésének. A XIII. kerületben amilyen programot lehetett, azt az elektronikus felületekre tereltük annak érdekében, hogy aki kívánja, az ne maradjon kulturális és sport lehetőség nélkül. Mi magunk most visszatérünk a havi programajánló közzétételére azért, hogy az elsősorban online programok is tervezhetőek legyenek az érdeklődők számára!

Iskolaudvar felújítási pályázat

0333020799.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete megbízásából Társaságunk pályázatot hirdet a XIII. kerületben működő általános- és középiskolák kültéri sport vagy rekreációs területeinek, udvarának felújítására, korszerűsítésére, funkcionális vagy zöldfelületi fejlesztésére.

Kézműves Piac a Lehel Csarnokban

6547291913.png
Ha hónap közepe, akkor a XIII. kerület legkedveltebb bevásárlóhelyén, a Lehel Csarnokban, Kézműves Piac! Február 11-13. között ismét a Galériaszinten várják az ország különböző pontjairól érkező kézművesek, iparművészek a látogatókat és a vásárlókat!

Tiszta utca, rendes ház 2021. - közterület tisztántartási pályázat

6013465149.png
Közterületeink rendje és tisztasága a kerület, így közvetlen lakókörnyezetünk arculatát, élhetőségét, a lakosság közérzetét, valamint biztonságérzetét befolyásoló, alapvető tényező. A közterületek tisztán tartása több szereplő közreműködését igénylő feladat, amely eredményességéhez a szereplők közötti együttműködés és partnerség elengedhetetlen. A 2021. évben a Tiszta Utca Rendes Ház társasházak, lakásszövetkezetek számára nyitott pályázati lehetőség a harmadik évébe lép, a XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából társaságunk azért írja ki e pályázatot ez esztendőben is, mert a 2020. évi kiírásban résztvevő 73 társasház döntő többsége az előttük található járda és zöldsáv, valamint útpadka rendszeres gyom-, hulladék- és síkosságmentesen tartását jól végezte el és tapasztalataink szerint évről évre nő azok száma is, akik kifejezetten magas színvonalon látták el vállalásaikat, amúgy jogszabályi kötelezettségüket.

Fecskeházi lakáspályázat

0771694954.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló fecskelakások (továbbiakban: lakóegységek) bérleti joga pályázati úton elnyerhető. Az Önkormányzat a megpályázható lakóegységekkel határozott idejű elhelyezést biztosít azon fiatal házasok, illetve élettársi kapcsolatban élők számára, akik készek és képesek lakáshoz jutásukat legfeljebb 8 éven belül önerőből, lakás-előtakarékosság vállalásával megoldani.

Elektronikus fizetési szolgáltatási hiba

3083277884.png
Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a honlapunkon működő elektronikus fizetési lehetőség a SimplePay bankkártyás fizetési rendszerben tapasztalható szolgáltatás kimaradása miatt esetenként nem működik, a tranzakciók egy része technikai hiba miatt elutasításra kerül.

Kézműves Piac a Lehel Csarnokban

7028909941.png
Ha hónap közepe, akkor a Lehel Csarnokban Kézműves Piac! Igaz, most nem három héten keresztül, mint karácsony előtt, de januárban, jelesül január 14-16. között csütörtöktől szombatig, a megszokott helyen, a Galériaszintre kitelepülve érkeznek "kézműveseink".

Pályázat - Kamatmentes felújítási támogatás és vissza nem térítendő kamattámogatás társasházaknak, lakásszövetkezeteknek

2958943716.png
A XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. októberi ülésén döntött arról, hogy a Lendületben 2.0 ciklusprogramban megfogalmazott célok közül az otthon biztonságának megteremtése érdekében az elavult otthonok felújítását és a környezettudatos megoldások alkalmazását támogassa. A társasházaknak és szövetkezeti lakásoknak nyújtandó kamatmentes felújítási hitelről szóló jogszabály, rendelet a XIII. kerületben 25 éves múltra tekint vissza, amely során a kihelyezett közel 2,5 milliárd forintos önkormányzati forrás 5,7 milliárd forint felújítási, beruházási összeget generált, 764 lakóépületben közel 44 ezer albetét (jellemzően lakás) környezete, gépészete újult, újulhatott meg.

Elektronikus fizetési szolgáltatási hiba

8094306353.png
Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a honlapunkon működő elektronikus fizetési lehetőség a SimplePay bankkártyás fizetési rendszerben tapasztalható szolgáltatás kimaradása miatt esetenként nem működik, a tranzakciók egy része technikai hiba miatt elutasításra kerül.

Közterület-használati ügyintézési változások

1238308611.png
Tájékoztatjuk az eddigi és leendő, a XIII. Kerületi Önkormányzat kezelésében lévő közterületek használóit (pl.: építési terület deponálási/felvonulási terület, vendéglátóterasz építés/kialakítás, megállítótábla kihelyezés, építési konténer stb.), hogy a vonatkozó jogszabályok változása miatt az ilyen típusú ügyek intézése 2021. január 1-jétől a XIII. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalához kerülnek át.