Kezdőlap SajtószobaHírarchívum
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírarchívum

Év: Hónap:

Október 23-i tudnivalók

8497536622.png
Egy cikkben foglaljuk össze Társaságunkkal kapcsolatos, az október 23-i ünnepnappal és az azt követő hétvégével összefüggő zárva- és nyitvatartásokat, valamint egyéb fontos információkat.

Népszigeti Nagytakarítási Akció

8524916750.png
Felhívjuk a tisztelt környékbeli lakosság és Népsziget-látogatók figyelmét, hogy a XIII. Kerületi Önkormányzat 2020. október 17-én, szombaton 10.00 és 12.00 óra között nagytakarítást szervez a Népszigeten, amelynek keretében a szigetet átszelő utat és környékét, valamint a Duna menti területet tervezzük megtisztítani.

Kézműves Vásár a Lehel Csarnokban

2788185586.png
Menetrendszerűen érkezik a Kézműves Vásár a Lehel Csarnokba, hiszen hónap közepe van! Október 15-17. között a Galériaszinten várják pultjaiknál a kedves Vásárlókat az ország minden pontjáról érkező termelők, iparművészek.

Kézműves Vásár a Lehel Csarnokban

9637665538.png
Ha hónap közepe, akkor a Lehel Csarnokban Kézműves Vásár a Galériaszinten! Szeptember 10-12. között ismét érkeznek az ország számos pontjáról a már jól megszokott régi, de bizony új kézművesek, termelők is!

Klapka Központ lakáspályázati eredmény

8304721661.png
A XIII. Önkormányzat Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottsága döntött a 2020. június 11. és 2020. július 10. között, a Klapka Központ új építésű önkormányzati bérlakásira hirdetett lakáspályázatokról.

Újlipótvárosi forgalomcsillapítási javaslat

5438530972.jpg
Várjuk a lakosság véleményét a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezésével kapcsolatban, amely mintaprojekt során ideiglenes, kis léptékű változtatásokkal csökkenhet az átmenő autós forgalom Újlipótvárosban. A pilotprojekt időszakát követően eldönthető, hogy érvényben maradjon a módosított forgalmi rend, vagy térjenek-e vissza a korábbi rendhez. Az újlipótvárosi és más kerületeket is érintő javaslatok megvalósításáról a Fővárosi Közgyűlés döntött.

Szolgálati közlemény - Próbanépszámlálást tart a KSH

4802957816.png
Reprezentatív, azaz a teljes magyar társadalmat leképező adatgyűjtés keretében próbanépszámlálást indít augusztus 31-én a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A próbafelvétel célja, hogy adatokkal segítse a 2021. évi népszámlálás szakmai előkészítését. A részvétel önkéntes, de fontos, hiszen egy-egy kitöltő közel 350 háztartást képvisel.

Jászai Mari tér XIII. kerületi területének közparki felújítása

7625558519.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat a környéken élők és a teret rendszeresen használók igényeinek, javaslatainak figyelembevételével keresi a lehetőséget a Jászai Mari téri közpark XIII. kerületi részének felújításának, a park funkciójának újragondolására, a nem rendeltetés szerű használat visszaszorítására.

Bokrétaünnepség a Jász utca 72. címen épülő önkormányzati lakóépületben

7790217598.jpg
A Jász utca 72. szám alatti, 35 lakásos bérház bokrétaünnepét tartotta ma a XIII. Kerületi Önkormányzat, Társaságunk és kivitelező FK-Raszter Zrt. Februárban volt a lakóház alapkőletétele, mostanra már elérték az épület legmagasabb pontját az építők, s ilyenkor „bokrétafával” jelzik: kész a tartószerkezet. A száz százalékban önkormányzati tulajdonú beruházás során fontos szempont, hogy az épület megfeleljen a passzívház, vagyis az „okos lakóépület” kritériumainak.

Szeptemberi kulturális és sport programajánló

0173086150.jpg
"Itt van az ősz, itt van újra...", bár szerencsére a szeptember még mindig szép, de már nem kánikulai időjárással kecsegtet, így a tervezett szabadtéri programjainkra és a lassan-lassan a XIII. kerületi kulturális színterekre és a sportlétesítményekbe vissza-visszatérő tartalmas, színes programokra is várunk minden kerületi lakost és kerületünkön kívülről érkező vendéget.

Lakáspályázat

1768786927.png
Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. pályázatot hirdet az Önkormányzat tulajdonát képező lakások bérleti jogának elnyerésére. Részletek a cikkben!

Lakásárverés fiatal párok részére

8393852262.png
A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. nyilvános árverést hirdet a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő 3 lakás tulajdonjogának eladására fiatal párok (házastársak, élettársak) részére.