Kezdőlap SajtószobaHírarchívum

Év: Hónap:

Elektronikus fizetési szolgáltatási hiba

3083277884.png
Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a honlapunkon működő elektronikus fizetési lehetőség a SimplePay bankkártyás fizetési rendszerben tapasztalható szolgáltatás kimaradása miatt esetenként nem működik, a tranzakciók egy része technikai hiba miatt elutasításra kerül.

7028909941.png
Ha hónap közepe, akkor a Lehel Csarnokban Kézműves Piac! Igaz, most nem három héten keresztül, mint karácsony előtt, de januárban, jelesül január 14-16. között csütörtöktől szombatig, a megszokott helyen, a Galériaszintre kitelepülve érkeznek "kézműveseink".

Elektronikus fizetési szolgáltatási hiba

8094306353.png

Decemberi áthelyezett munkanap és ünnepek körüli nyitvatartások

6202528510.png
Minden esztendőben decemberben az év végi és év eleji ünnepnapok miatt előre tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket és honlapunk látogatóit ügyfélszolgálataink, telephelyeink, kulturális színtereink, sportlétesítményeink nyitvatartásáról és az ünnepek körüli egyéb fontos tudnivalókról, amelyet most is egy cikkben foglaltunk össze. Részletek a cikkben!

4182514255.jpg
Ahogyan azt visszatérő és törzsvásárlóink már megszokhatták, év közben a hónap közepén egy hosszú hétvégére portékáikkal az ország számos pontjáról érkező kézművesek, iparművészek december hónapban Karácsony ünnepéig mindennap elérhetőek a Galériaszinten!

Cipősdoboz Akció

4202443281.jpg
A Cipősdoboz Akció 14 éve lett tradíció hazánkban a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából. Minden év decemberében óriási munkával gyűjtik a cipősdoboznyi adományokat, hogy a kórházakban ünneplő, rászoruló családok gyermekei is bonthassanak ajándékot karácsony estéjén. Társaságunk jó pár éve mindig csatlakozik az akcióhoz, idén gyűjtőpontként az Angyalföldi József Attila Művelődési Központtal, ahol november 27. és december 20. között adhatják le a jó szándékú adakozók a cipősdobozokat!

Forgalomtechnikai változások, új forgalmi rend a Béke - Szegedi - Tatai - Tahi utcák által határolt területen

2216040814.jpg
A Béke utca – Szegedi út – Tatai utca – Tahi utca által határolt terület forgalomtechnikai felülvizsgálatát, többek között az érkező lakossági jelzések alapján felülvizsgáltuk. Az elmúlt évek kedvező ingatlanpiaci körülményei, a kedvező XIII. kerületi adottságok miatt a területen nagy számú társasházépítések valósultak meg. Ezzel a területen élők száma és az utcákat, közterületeket használók, használó járművek száma is jelentősen megnövekedett annak ellenére is, hogy az érintett terület 2018. óta a fizető parkolási övezet része. Az új és régi lakók kényelme, biztonsága érdekében a cikkben részletezett intézkedéseket tettük.

Jászai Mari tér XIII. kerületi területének közparki felújítása

7625558519.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat a környéken élők és a teret rendszeresen használók igényeinek, javaslatainak figyelembevételével keresi a lehetőséget a Jászai Mari téri közpark XIII. kerületi részének felújításának, a park funkciójának újragondolására, a nem rendeltetésszerű használat visszaszorítására.

Elültették a 30.000. fát a XIII. kerületben

1903741685.jpg
Dr. Puchner Gábor alpolgármester és Vavrek Dániel diákpolgármester ma közösen ültette az platánfát a Népfürdő utcában, a Dagály Fürdő bejáratánál, amely a 30.000. közterületi fa a XIII. kerületben. „Ez a fa nem csak szimbolikus üzenet az új nemzedéknek. A XIII. Kerületi Önkormányzat zöld programjában számítunk a fiatalok részvételére is. Ma már generációk közös ügye a környezetvédelem, mi is tanulhatunk az ifjabbaktól”, mondta Puchner Gábor az ünnepélyes faültetésen.

4236584501.png
Ha hónap közepe, akkor a XIII. kerület legkedveltebb bevásárlóközpontjában a Lehel Csarnokban, Kézműves Piac! E hónapban november 12-14. között a Galériaszinten várják az ország több pontjáról érkező kézművesek, iparművészek az érdeklődőket és vásárlókat.

Muskátliosztás – ősszel lekerülnek a muskátlik a virágoskandeláberekről

4009646581.jpg
Ahogyan minden tavasszal kihelyezésre, úgy minden ősszel leszedésre, begyűjtésre kerülnek a virágos kandeláberek muskátlijai. A XIII. kerületben közel 1.000 kandeláberen, mintegy 6.000 cserépben megközelítőleg 18.000 tő muskátli van az oszlopokra kihelyezve, minden évben májustól novemberig, amely időszakban a fenntartásukat öntözéssel tápoldatozással biztosítják munkatársaink.

Novemberi kulturális és sport programajánló

3983463977.jpg
Novemberrel közeledik az ősz vége, kopogtat lassan a tél. Ismerve, hogy vírusveszély miatt folyamatos szigorítások, korlátozások vannak és lehetséges, hogy újabbak is életbe léphetek, ajánljuk novemberi programajánlónkat minden kulturális kikapcsolódás, szellemi felüdülést kereső XIII. kerületi lakosnak, kerületünkbe érkező vendégünknek programajánlónkat.