Kezdőlap SajtószobaHírarchívum

Év: Hónap:

Közös Képviselői Klub

5660006775.png
Társaságunk ismételten Közös Képviselői Klubot szervez. A soron következő alkalommal „Az osztatlan közös tulajdonú épületrészek értékesítésének jogszabályi előírásai, különös tekintettel a tetőtér beépítésére” témában várjuk a közös képvisletek, lakásszövetkezetek, intéző- és számvizsgáló bizottsági tagok jelentkezését, részvételét.

Szent Mihály Napi Búcsú

8393215310.jpg
Mihály naphoz közeledvén búcsút veszünk XIII. kerületi szabadtéri rendezvényeinktől. 2022. szeptember 25-én, vasárnap 09.30 órától, immár 28. alkalommal ismét Szent Mihály Napi Búcsú a Babér utcai templomkertben és környékén! Részletes programajánlónkat a cikkben olvashatják!

Kézműves Piac a Lehel Csarnokban

2224563646.png
Ha hónap közepe, akkor a Lehel Csarnokban ismét Kézműves Piac a Galériaszinten! Az ország számos pontjáról érkező kézművesek, iparművészek a Lehel Csarnok megszokott, kedvelt és keresett árusai minden hónap közepén. Most is széles és különleges árukínálattal érkeznek szeptember 15-17. között!

Pozsonyi Piknik

1475708651.jpg
2 év kényszerpihenő után ismét Pozsonyi Piknik az Újpesti rakparton! Újlipótváros "falunapja", a Pozsonyi Piknik a művészetek, elsősorban, de nem kizárólag a színházi és előadó művészet kulturális nagymedencéje, ahol mindenki megmártózhat, belemerülhet, fürdőzhet saját ízlése, kedve és ideje szerint. Részletes program a cikkben!

AngyalFolki Utcabál 30. - FELIDÉZZÜK A 90-ES ÉVEKET!

7282079626.jpg
Mennyi? 30! ... Olcsó poén, de mi mást süthetnénk el, egy ilyen szép kerek évforduló esetében?! 30 éves az AngyalFolki Utcabál! 10.00 órától szeretettel várunk mindenkit a Dagály utcában a mindig nyüzsgő vásári forgatagban, amelynek központ eleme továbbra is népművészet. Részletes programajánló a cikkben!

Karácsonyi fenyőfa árusítási felhívás

3435853513.jpg
Ebben a nyári kánikulai időszakban "április tréfának" tűnhet a decemberi Lehel Csarnok menti karácsonyfa árusítási felhívás, de hogy ne fokozzuk tovább a képzavart, várjuk minden olyan fenyőfaárus, kereskedő jelentkezését, akik a cikkben részletezett feltételek mentén érdeklődnek, vagy tervezik a karácsonyfa árusítást.

Gyermekszállítási parkolási kedvezmény

9632087907.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat által 2013-ban bevezetett "Gyermekszállítási parkolási kedvezmény"-t azok a XIII. kerületi állandó lakcímmel rendelkező szülők igényelhetik, akiknek gyermeke(i) a kerület várakozási övezet területén működő bölcsődébe, óvodába vagy általános iskolába jár(nak) és az egyik parkolási zónából a másik parkolási zónába hordják bölcsődébe, óvodába, általános iskolába gyermekeiket. A Gyermekszállítási parkolási kedvezmény augusztus 22-e, hétfőtől igényelhető a Társaságunk székhelyén, a Béke utca 65. címen vagy a Lehel Csarnokban működő Központi Ügyfélszolgálati Irodában személyesen, vagy elektronikusan honlapunk "Ügyfélablak" felületén.

Faltól-falig takarítási akció

5951839016.png
Az idei esztendőben a „Faltól-falig takarítási akció”-t a BKM Budapest Közművek Zrt-vel közösen - számítva a lakosság együttműködésére - fogjuk elvégezni. Az augusztusi szabadságolási időszakban az újlipótvárosi kerületrész forgalmi terheltsége, parkolási telítettsége alacsonyabb, így a cikkben részletezett területeken ideiglenes forgalomtechnikai változásokat alkalmazva (parkolósávok napon belüli ideiglenes zárása) a teljes útfelületet és járdaszakaszokat felszabadítva a teljes felületet letakarítjuk. Az útfelületeket az FKF Zrt. célgépei, a járdafelületeteket pedig a XIII. Kerületi Önkormányzat járdatakarítógépei tisztítják meg.

Kézműves Piac a Lehel Csarnokban

6538274507.png
Ha hónap közepe, akkor a Lehel Csarnokban ismét Kézműves Piac a Galériaszinten! Az ország számos pontjáról érkező kézművesek, iparművészek a Lehel Csarnok megszokott, kedvelt és keresett árusai minden hónap közepén. Most is széles és különleges árukínálattal érkeznek augusztus 11-13. között!

Debreceni park átadó

5292083525.jpg
A múlthéten elkészült a Debreceni park, amelynek megnyitó ünnepségét a mai napon tartottuk meg. A parkot dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere nyitotta meg és mesélt a park történetéről és a jelenlegi fejlesztésekről.

Kizárólagos lakossági parkolás Újlipótvárosban

7519241155.jpg
A kizárólagos lakossági parkolóhelyeket Újlipótváros területén jelöltük ki a BKK és BK Zrt. szakembereivel egyeztetve a Dráva utca – Váci út – Szent István körút – Duna part által határolt területen. Az érintett területen található 6.503 közterületi parkolóhely 30%-át, 1.950 parkolóhely kijelölését végezzük el 2022. július 29-ig.

Jubileumi egynyári virágbemutató a Gyöngyösi sétányon

9759468958.jpg
A Gyöngyösi sétányon 20. alkalommal rendeztük meg ma az egynyári virágok bemutatóját. Idén a kerületi közterületekre – élénk színfoltokat képezve – több mint 28 ezer egynyári virág került, széles fajtaválasztékból. Ebből több mint 21 ezer tő egynyári virág borítja a Gyöngyösi sétány több mint ezer négyzetméternyi területét a különböző alakzatokban kiültetett, változatos színű ágyásokban: az ültetést szakemberek tervezték, végezték, ők is ellenőrzik a növények állapotát. A virágbemutató a kerületi lakóknak egyben szakmai fórum is volt, amelyre eljöttek a kertészszakma képviselői, és azok is, akik a Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázaton, a Tiszta Utca Rendes Ház Pályázaton és az Udvarzöldítés Pályázaton részt vettek.

Egynyári virágbemutató és Kertbarát séta

3863200926.png
Szeretettel meghívjuk Önöket a Gyöngyösi sétányon az idén huszadik alkalommal megrendezett egynyári virágok bemutatójára. Időpont: 2022. július 22. (péntek) 10:00 Helyszín: Gyöngyösi sétány, szökőkút melletti parkrész

Thurzó park - újabb lakossági workshop