XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

KezdőlapUgrás a tartalomhozAlapértelmezett verzió

Ön jelenleg itt jár:
Lehel CsarnokHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Tájékoztató a Lehel Csarnok bérlői, kereskedői részére

A tömeges megbetegedést okozó koronavírus humánjárvány miatt kialakult helyzetben a XIII. Kerületi Önkormányzat több intézkedést tesz a Lehel Csarnok bérlői helyzetének segítésére.
8709791114.png
Ennek egyik eleme, hogy a 2020. március 4-én kelt bérlői tájékoztatótól eltérően, a helyiségek 2020. évre megállapított üzemeltetési költsége nem a húsvétot követő hónaptól, hanem az országos veszélyhelyzet megszűnését követő hónaptól lesz esedékes, az erről kiállított számla szerinti fizetési határidőben. A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk a veszélyhelyzet teljes ideje alatt a 2019. évre meghatározott üzemeltetési költséget számlázza.

2020. március 28-án hatályba lépett a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2020. (III.27.) önkormányzati rendelete a Lehel Csarnok bérlői részére nyújtott fizetési könnyítésről, amely alapján a Lehel Csarnokban helyiséget bérlők részére az Önkormányzat a havonta esedékes bérleti díj teljesítésére díjfizetési könnyítést biztosít akként, hogy a bérlőknek a 2020. március havi bérleti díj 75 %-át kell fizetnie 2020. április, május, június hónapokra.

A díjfizetési könnyítésre nem jogosult az a bérlő,

- aki jövedéki terméket forgalmazó, valamint szeszes italt kimérve vagy eredeti csomagolásában árusító vendéglátó egységet üzemeltet, vagy
- akinek 60 napon túl lejárt díjtartozása áll fenn (kivéve, ha a tartozást a rendelet hatálybalépését követő 10 napon belül rendezi), vagy
- aki ellen folyamatban van adóhatósági végrehajtási eljárás, vagy aki csőd-, felszámolási vagy végelszámolási eljárás, vagy kényszertörlési eljárás hatálya alatt áll, vagy ellene törvényességi felügyeleti eljárás van folyamatban.
- további feltétel az érvényes bérleti szerződés megléte vagy a jogviszony rendezése iránti kérelem benyújtása.

A Lehel Csarnok nyitvatartási ideje 2020. május 19-e, keddtől visszaáll a korábban jól megszokott nyitvatartási rendre.