Kezdőlap Lehel CsarnokHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Málna Mánia a Lehel Csarnokban

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Málna? Miért ne! Habár nem látszik rajta, a málna valójában a rózsafélék családjának édes – és finom! – tagja. Attól függően, hogy termesztett vagy vadon növő fajtáról van szó, megtalálhatjuk a polcokon, pultokon májustól akár szeptemberig. Jótékony hatását – többek között – annak is köszönheti, hogy rengeteg antioxidánst és C-vitamint tartalmaz. Emellett kiemelkedő kalcium-, magnézium-, kálium- és vastartalmáról is nevezetes.
9611559107.png
A medvék esetében nem jellemző, de az emberek másnaposság ellen is hatékonyan alkalmazzák már évezredek óta (az első feljegyzések Kréta szigetéről származnak). Július hónapban a Lehel Csarnokban egyértelműen a málnáé a főszerep, ugyanis ekkor, a szezonja közepén, július 5-12. között tombol a Málna Mánia!

HIDEG GYÜMÖLCSLEVES MÁLNÁBÓL

Hozzávalók
40-50 dkg málna
4,5 dl tej
ízlés szerint 5-10 dl málnaszörp
2 evőkanál méz vagy cukor (utóbbit inkább kerüljük, inkább helyettesítsük valami mással)
2,5 dl habtejszín

Elkészítés

A frissen megmosott málnát jól lecsepegtetjük (díszítés gyanánt félre is tehetünk néhány mutatósabb szemet), majd az összes hozzávalót összeturmixoljuk. Szűrjük át alaposan, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1,5 órára. A korábban félretett málnaszemekkel, igény esetén tejszínhabbal díszítjük, tálaljuk.

A Lehel Csarnok titkos tippje: sűrűbbé és ízletesebbé tehetjük a málnalevest, ha frissen főzött málna vagy vaníliapudinggal elkeverjük és kicsit "összerottyantjuk". Igaz, ekkor már nem levesről, hanem málnakrémről beszélünk...

Kapcsolódó galéria

Málna Mánia 2018. (4 kép)