Kezdőlap Lehel CsarnokHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Tájékoztató árak a Lehel Csarnokból - 2017. augusztus 11.

Továbbra is nagy szeretettel és széles árukínálattal várja látogatóit, vásárlóit a XIII. kerület legkedveltebb piaca, a Lehel Csarnok. Cikkünkből az augusztus 4-14. közötti "Vegye, vigye! - Nagy dinnyevásár" terményfesztiválról, illetve a vásárcsarnok aktualitásairól is tájékozódhatnak az érdeklődők.
8173738974.png
Görögdinnye

A görögdinnye minden részét felhasználhatjuk: héját, magját, húsát, levét, mert gyógyít és szépít igazán sokoldalú nyári gyümölcs. Több mint 90%-a víz, nagyon jó a vizelethajtó tulajdonsága, magas a vastartalma, így nem elhanyagolható a 3 napon át tartó "dinnyekúra" sem. A népi gyógyászatban a szárított görögdinnye magból főzetet készítettek, és ezzel kúrálták a vesebajt és a cukorbajt is.
Lehet húsa alapján piros vagy sárga, magos vagy mag nélküli, súlya egész kicsitől 1-2 kg-tól 10-12 kg-os is, héja egyszínű vagy csíkos, de alakja sem minden fajtának egyforma.
Nyersen fogyasztva, gyümölcssalátának elkészítve, bólénak is kiváló alapanyag. A nagy melegben az egyik legjobban hűsítő gyümölcs.
A kisméretű másodterméseit savanyítják, önmagában, vagy más zöldségekkel vegyesen.
Kiváló dinnyetermő helyek találhatók Heves megyében Heves, Csány településeken, de ne felejtsük el a mondást, addig fogyasszuk, amíg el nem jön Lőrinc napja, mert azután minősége romlik, nedvdús belseje kásássá válhat.

Sárgadinnye

Szintén a nyár egyik legjobban hűsítő gyümölcse. Színe, íze, alakja nagyon változatos, lehet sárga húsú, zöld húsú, bordázott vagy sima héjú, egyik nagy kedvenc a cukordinnye. Kalóriatartalma nagyon alacsony, ezért fogyókúrázóknak javasolni szoktak "sárgadinnyekúrát", de az immunrendszer erősítésére is kiváló hatással van. Fogyasztását láz- és gyulladáscsökkentő hatása miatt is ajánlják.
Készíthető belőle előétel sonkával, sajttal, de kiváló fagylaltkehely, bólé, gyümölcssaláta és lekváralapanyag is.

Az elmúlt időszak pár újdonságára hívjuk fel kedves Vásárlóink figyelmét, mint például, hogy
- 2017. március 20-tól a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Hegedűs Gyula utcai Központi Ügyfélszolgálati Irodája a Lehel Csarnok Galéria szintjére költözött,
- a parkolóba gépjárművel érkező Vásárlók, hogy 2017. április 27-től az új 2.000.- Ft-os címletű bankjegyekkel is fizethetik várakozási díjukat,
- a vásárcsarnokbeli Penny Market üzlet nyitvatartási ideje 2017. május 2-tól az alábbiak szerint változik:
Hétfő - szombat: 06:30 – 20:00
Vasárnap: 07:00 – 18:00
- 2017. június végétől két nagyobb léptékű karbantartási munka (homlokzat- és tetőfelújítási munka) kezdődött a Lehel Csarnokban,
- augusztus 20-án, vasárnap, mint minden piros betűs ünnepnapon a Lehel Csarnok zárva tart.

Hétvégi bevásárlástervező, tájékoztató jellegű ártáblázatunk a csatolt fájlok közül letölthető.

Kapcsolódó dokumentum

Tájékoztató árak - 2017.08.11.