Kezdőlap Lehel CsarnokHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Kézműves Vásár a Lehel Csarnokban

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
A folyamatos vásárlói érdeklődés és növekvő népszerűsége miatt június 15. és 17. között, csütörtöktől szombatig, ismételten Kézműves Vásár a Lehel Csarnok Galéria szintjén!
7082397000.png
Sárréti Chilifarm
Tüzes ízek a Sárréti Chilifarmról! A világ legerősebb chilifajtáit termeli és zárja palackba a gazda, aki a chilitermékeket saját recept alapján, a magyar ízvilághoz alkalmazkodva készíti el. A palackozott valamint tégelyes chiliszószok és krémek mellett a kínálatban megtalálható lesz a chilis torma, a mártogatósok, a savanyított chili, a chiliőrlemények, és az édes chiliélmények is.

Kozma Zoltán mézeskalács készítő népi iparművész

Mézes krémes lapok, mézes puszedli több ízben, fogyasztható mézes figurák, emléknek szánt mézeskalácsok.
A mézeskalácsok több fajtáját készíti az iparművész:
- a hagyományos debreceni verőfás lenyomattal készült mézeskalácsot,
- a pirosra festett, glazúrral kirajzolt, fényes felületű, tojáshabvonalakkal, rózsával, képecskével, tükörrel díszített mézeskalácsot,
- a barna vagy lédig tésztából készült mézeskalácsot, amely alapja a natúr ejzolt mézeskalács figuráknak például a lónak, a babának, a huszárnak, a szívnek, a házikónak vagy a karácsonyi figuráknak). Ebből a tésztából készül a mézes puszedli is, többek között a diós vagy a szatmári szilvalekváros.
- az újszerű írókás és nyomott mintával készített ütőfás, de puha tésztájú mézeskalácsot.
A művész szívügye, hogy ez a mesterség tovább éljen, megtartva a hagyományos technikáját és stílusát. A mézeskalácsok némelyikét a mai kor táplálkozási elvárásainak megfelelően készíti (bio és cukormentes), de megőrizve a hagyományos küllemet és ízvilágot.

Derecskei Fenséges
A kistermelői gazdaságból származó, tradicionális receptúra alapján készített Derecskei Fenséges lekvárok és zöldségkrémek minden évszakban az asztalra csempészik a gyümölcsök és zöldségek ízét.
Lekvár kínálatunkból: Varázs-Meggy, Ölelés-Sárgabarack, Áldott kezek-Szilva, Rendben van-Áfonya
Zöldségkrémek: Bizonyosság-Padlizsánkrém, Egyensúly-Zakuszka

eManufaktúra
Természetes alapanyagú hidratáló juhtejes és kancatejes szappanok, testápolók, valamint fürdőrudak és dekorszappanok. Az ételekhez villányi borlekvár különlegességeket, továbbá a magolajok széles választékát kínálják a Vásárlóknak.

Tarkabarka Rongyszőnyeg Manufaktúra
Egy megfelelően kiválasztott rongyszőnyeg hangulatosabbá varázsolja otthonunkat, környezetünket. A szőnyegek hagyományos kézi technikák alkalmazásával, természetes alapanyagokból készülnek, könnyen kezelhetőek, alacsony tisztítási költségűek. Elképzelését megvalósítják, érdeklődjenek a kézműves standjánál.

Szappan.hu
Természetes alapanyagokból készült kézműves szappanok, valamint kézműves partnerek termékei a szappan.hu, kínálatában. Válasszon a bőrtípusának megfelelő szappant!
"Kettőt fizet, hármat vihet!"- szappanakció a szappan.hu standján

Laura ékszerek
Tegye egyedivé megjelenését Laura ásványkő ékszerekkel! Választhat ásványokból készített kész ékszerek közül, de az alapanyagok kiválasztásával elképzelése szerint, a helyszínen is elkészítik egyedi divatkiegészítőit.
Gyűrűk, fülbevalók, karkötők, medálok és gyöngykiegészítők széles választékával várják a Laura ékszer standjánál.

Mester Kamra - Tradíció új köntösben
A Mester Kamra családi lekvár és chutney manufaktúra különleges kínálatában ötvöződik a tardíciókhoz való ragaszkodás és a folyamatos megújulásra való törekvés. Termékeik hagyományos módszerekkel, ám rendkívül izgalmas ízpárosításokban készülnek, ezért nagyszerű kiegészítőivé tudnak válni bármilyen fogásnak. A Mester Kamra mottója szerint: "A lekvár több mint töltelék egy palacsintában, csak mernünk kell kísérletezni!"
Termékeik 100%-ban valódi gyümölcs felhasználásával készülnek tartósító-, adalék-, színezőanyagmentesek!
A kínálatból, szörpök: bodza, fekete ribizli, málna, levendula; hagyományos lekvárok: sárgabarack, eper, őszibarack, fekete ribizli; diabetikus gyümölcspürék: diab sárga, banános sárga, diab fekete ribizli, fekete szedres őszi, sárgabarack püré; lekvárkülönlegességek: mentás ribizli, gyömbéres szilva, rumos sárgabarack, levendulás eper, gyömbéres alma; Chutneyk: hagymalekvár, cumberland, szarvasgombás szilva, fokhagymás szilva chutney.