Kezdőlap Lehel CsarnokGyakori kérdések
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Gyakori kérdések

Hogyan közelíthetőek meg a Lehel Csarnok vásárlói parkolói?

A Lehel Csarnok kétszintes (P1-P2) parkolójába - amely a vasárnap-szerdai napok között másfél, csütörtök-szombati napok között egy órányi ingyenes parkolást tesz lehetővé, megkönnyítve ezzel a vásárlást - kizárólag a Váci útról északi irányban (a Nyugati tér felől haladva az Árpád híd felé) lehet felhajtani. A kihajtás kizárólag a Bulcsú utcára (csak jobbra kis ívben!) a Kassák Lajos utca, Lehel utca felé lehetséges. A Lehel Csarnok parkolási szabályzatát, a parkolóval kapcsolatos díjtételeket, egyéb tudnivalókat a Lehel Csarnok Üzemeltetés almenüjében, ide kattintva érhetik el az érdeklődők.

Hogyan alakul a Lehel Csarnok általános ünnepi nyitva tartása?

A Lehel Csarnok csak piros betűs ünnepekkor tart zárva, minden más napon a saját, eredeti nyitva tartása szerint fogadja vásárlóit.
Tehát munkaszüneti napok körüli munkanap áthelyezéskor (naptár szerinti munkarendtől való eltérés esetén) is a megszokott nyitvatartási rend szerint üzemel, ezeken a szombatokon is 06:00-14:00-ig tart nyitva.
Az aktuális ünnepi nyitva tartásokról a Lehel Csarnokban kihelyezett tájékoztatókon, a Csarnokban működő hangosbemondóból, valamint itt a honlapunkon tájékozódhat.

Hol található a Kormányhivatal (Okmányiroda, Gyámhivatal)?

Az Okmányiroda és a Gyámhivatal elköltözött a Lehel Csarnokból. Az okmányirodai ügyintézés a XIII. Kerületi Hivatal - Kormányablak, 1139 Budapest, Teve utca 1/a-c. (Telefon: 06-1/896-3518), illetve a Központi Okmányiroda, Visegrádi utca 110-112. (Telefon: 06-1/452-3622), gyámhivatali ügyeiket a XIII. Kerületi Hivatal Gyámügyi Osztályán, 1139 Budapest, Pap Károly u 4-6. cím alatt intézhetik (Telefon: 06-1/896-5319).

Hol lehet érdeklődni talált tárgyak iránt?

A talált tárgyakat a Lehel Csarnok Piacfelügyeleti irodájában szokták leadni vásárlóink és dolgozóink. Az elvesztett személyes tárgyak felől tehát itt lehet érdeklődni nyitva tartási időben. A talált tárgyakat maximum 1 hónapig őrizzük, ezt követően megsemmisítésre kerülnek. Romlandó termékeket tartalmazó talált tárgyakat (pl. elhagyott bevásárlószatyor) maximum 2 napig őrzünk.

Mi a teendő, ha üzlethelyiséget szeretne bérelni valaki?

Kiadó üzlethelyiségeinkkel, árakkal kapcsolatban a központi elérhetőségeken vagy személyesen is érdeklődhet. A kapott felvilágosítást követően tényleges üzletbérlési szándékát írásban jelezze a Lehel Csarnok Üzemeltetési Osztály felé, ezt követően kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot a további teendők ügyében.

Mi a teendő, ha egyéb árusítóhelyet szeretne bérelni valaki?


Az árusításra használható területek, asztalok többnyire foglaltak, de alkalmanként felszabaduló árusítóhelyre kérelem benyújtható a lehelcsarnok@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címre, vagy postai levélben a Lehel Csarnok 1134 Budapest, Váci út 9-15. címezve. A kérelmekhez kérjük csatolni az árusítani kívánt termék árusításához, előállításához szükséges engedélyek másolatát (pl. cégkivonat, aláírási címpéldány másolata, vállalkozói engedély, őstermelői igazolvány, helyi hatóság igazolása az előállítás körülményeinek megfeleléséről stb.).

Mi a teendő, ha parkolóbérletet szeretne váltani valaki, van-e lehetőség kijelölt, állandó parkolóhely bérlésére?

Parkolóbérletet váltani a Lehel Csarnok Üzemeltetési Osztályának Pénzügyi részlegén megkötött szerződés ellenében lehetséges. Kijelölt állandó parkolóhely bérlésére nincsen lehetőség. A szerződés ügyintézése elektronikusan is elindítható az Ügyfélablakban történt regisztrációt követően.

Mikor van használt háztartási sütőzsiradék átvétel a Lehel Csarnokban?

A használt háztartási sütőzsiradékot nyitvatartási időben a Lehel Csarnok Galériaszintjén működő Piacfelügyeleti iroda előtti gyűjtőládába helyezhetik el. (A ládát naponta ürítjük, becsengetni nem szükséges.)

Mikor van lakossági gombavizsgálat a Lehel Csarnokban?


A Lehel Csarnok Lakossági Gombavizsgáló (az épület külső részén, a Váci út felől, a virágüzlet mellett) szolgáltatás (május 1. és október 31. között – kedvező időjárás esetén meghosszabbítva)
HÉTFŐ 08:00 – 12:00 óra
KEDD 08:00 – 12:00 óra
SZERDA 08:00 – 12:00 óra között tart nyitva.

Mennyibe kerül 1 kg burgonya / hagyma stb. a Lehel Csarnokban?

A legalapvetőbb, valamint az aktuálisan vagy szezonálisan népszerű élelmiszerek árlistája hetente frissül a honlapon a Lehel Csarnok aktuális hírei között.