Kezdőlap KultúraSzínterek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Színterek

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ
Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény
Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház
Tücsöktanya
Újlipótvárosi Klub-Galéria
RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ
VilágCsücsök Közösségi Tér
PannKa Közösségi TérAngyalföldi József Attila Művelődési Központ (AJAMK)


Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ mindazokat várja:
- akik kikapcsolódásra vágynak;
- akik társaságban, hasznosan akarják tölteni szabadidejüket;
- akik szórakozni szeretnének;
- akik élményre, vidámságra,
- ugyanakkor értékeket is közvetítő kulturális programok iránt érdeklődnek!

Megújult, modern intézményünkben minden korosztály megtalálhatja az ízlésének és érdeklődésének megfelelő programot!

Palettánkon koncertek, színházi darabok, táncházak, kiállítások, konferenciák, nyugdíjas programok, bálok és ünnepi és művészeti események egyaránt megtalálhatók.

Intézményünkben található az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény, amelynek célja, hogy a kerületben található kulturális és történeti örökségeket ápolja és kiállításaival bemutassa annak múltját és jelenét. Az évről évre szélesedő tárgyi emlékek több téma köré csoportosulnak: bútorok, használati tárgyak, öltözetdarabok, lakástextíliák, szerszámok, emléktárgyak és régi híradástechnikai eszközök. Iratanyagunk oklevelekből, igazolványokból, hivatalos iratokból, levelekből, munkaanyagokból áll. Adattárunkban történeti leírásokat, kéziratos pályamunkákat, dolgozatokat, tanulmányokat őrzünk. Mintegy 13 ezer aprónyomtatványunk van, amelyek között főként a kerület különböző intézményeiből származó nyomtatott meghívók, programok, hirdetések, szórólapok, tájékoztatók találhatók. Fotótárunkban fekete-fehér és színes papírképek, fénymásolatok, diák, negatívok a kerületi fotósoktól, illetve itteni gyűjtésből, de más fotótárakban őrzött fotók reprodukciói is nagy számban megtalálhatók. A numizmatikai gyűjtemény mintegy 1400 db vegyes anyagot: jelvényeket, érmeket tartalmaz. Könyvtárunkban elsősorban a kerülettel kapcsolatos könyveket, történettudományi, főváros-történeti kézikönyvek, bibliográfiákat őrzünk. Mindemellett emléktábla avatásokkal tisztelgünk a kerület nagyjai előtt, valamint helytörténeti séták során próbáljuk a látogatóinkhoz még közelebb hozni azokat az értékeket, amelyek közt nap, mint nap élünk.

Ha már járt nálunk, akkor azért, ha pedig még nem, akkor pedig azért térjen be hozzánk, hogy saját szemével győződhessen meg arról, hogy mi valóban Teret adunk a kultúrának!

Elérhetőségek (AJAMK):
1131 Budapest, József Attila tér 4.
Telefon:
+36 1 320 3842, +36 1 320 3843
Fax:
+36 1 349 8151

Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig:
08:00 - 20.00
Hétvégén:
rendezvények függvényében

Elérhetőségek (Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény):
1132 Budapest, József Attila tér 4.
Kutatónap: szerda és csütörtök: 09:00-15:00
Az állandó kiállítás megtekinthető az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ nyitvatartási idejében.
Telefon:
+36 1 320 3842

Nyitvatartás:
Hétköznap 09.00-17.00 óráig, de egyéni bejelentkezés alapján ettől eltérő időpontban is lehet. Iskolás csoportoknál kérjük a látogatók előzetes bejelentkezését.


Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház (AGYIH)


Vannak fiatalok, akik szeretnék hasznosan tölteni szabadidejüket, de nem tudják hol.
Vannak, akik már tudják, mit szeretnének csinálni, de nem tudják, hol van erre lehetőség.
Vannak, akik tudják, hogy mit és hol. Ők az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház állandó vendégei.

Programjainkat ajánljuk mindazoknak, akik kulturált, szép és igényes környezetben szeretnék hasznosan tölteni szabadidejüket és fejleszteni mozgásukat és kézügyességüket. Kínálatunkban különféle mozgásos tanfolyamok szerepelnek a néptánctól a zumbán át egészen az akrobatikus rock and roll-ig, amelyekre nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is várjuk!

A ház adottságainak köszönhetően egyre több és színesebb rendezvényt képes befogadni.

Ha már jártál nálunk, akkor azért, ha pedig még nem, akkor pedig azért térj be hozzánk, hogy saját szemeddel győződhess meg arról, hogy mi valóban Teret adunk a kultúrának!

Elérhetőségek:
1138 Budapest, Dagály utca 15/A.
Telefon:
+36 1 330 5357
Fax:
+36 1 349 7761

Nyitvatartás:
Hétfő-csütörtök: 09:00 - 22.00
Péntek: 09:00 - 20.00
Hétvégén: a programok függvényében

Hétvégén programok függvényében a nyitvatartás eltérő lehet.


Tücsöktanya


A kerület szívében, a Dagály utca csücskében, ahol az apró Tücskök az urak, felkeresheted kuckónkat! Öt éves kor alatti Tücskök lepik el a házat, ajkukon a szó soha el nem fárad. Barkácsolástól és dalolástól hangos a Tanya, ide már nem kell olykor se apa, se anya. Elég ide Zsuzsa és Gerti néni, akik a gyermekek nyelvét igazán értik. Itt mindig találsz pajtást a ciripeléshez, s akár egy délután is elég az élményhez. Gyere hozzánk, ciripelj nálunk, mi mindig tárt karokkal várunk!

Elérhetőségek:
Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház, 1138 Budapest, Dagály utca 15/A.
Telefon:
+36 1 330 5357, +36 30 451 6031

Nyitvatartás:
Hétköznapokon:
09:00 - 18:00
Szombaton:
15:00 - 18:00
Vasárnap:
10.00 - 13.00


Újlipótvárosi Klub-Galéria (ÚKG)


Rohanó világunkban kevés időt fordítunk arra, ami igazán értékes, ami nemcsak szemünket, de lelkünket is gyönyörködteti. Az Újlipótvárosi Klub-Galériában érdemes egy pillanatra megállni. A hely mindazokat várja, akik érdeklődnek a művészet iránt. Otthont ad a XIII. kerület művészeinek, akiknek alkotásai élettel töltik meg a Galériát. Az intézmény évek óta szoros kötődéssel bír a kerülethez és annak lakosságához, az évek során azonban fővárosi szinten is kedveltté vált, egyre több külföldi művész választja kiállítása helyéül.

Az épületben helyet kapott egy hangulatos kávéház is, amely a régi időket idézi és ahol vendégeink kellemes hangulatban fogyaszthatják el napi kávéjukat társasággal vagy egyedül.

Látogasson el hozzánk, legyen a vendégünk egy szemet és lelket gyönyörködtető kiállításra és győződjön meg róla saját szemével, hogy mi valóban Teret adunk a kultúrának!

Elérhetőségek:
1136, Budapest, Tátra u. 20/B.
Telefon, fax:
+36 1 320 5380

Nyitvatartás:
Hétköznapokon 14.00-19.00 óra között.


RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ


Megnyitotta kapuit a XXI. századi épületegyüttes. A Radnóti Miklós Művelődési Központ (RaM) nevet pályázat útján, a XIII. kerülethez többszörösen kötődő költőről kapta.

Közel 10 ezer négyzetméteren várja látogatóit a 3,5 milliárd forintból, önkormányzati beruházásként épült intézmény, amelynek tervét a Vadász és Társai Építész Iroda készítette.

A virágszirmokat formázó épület helyet ad:
- a RaM Colosseum 630 nézőt befogadó, európai színvonalú multikulturális előadótermének, amely hidraulikus nézőtérmozgatással és a legkorszerűbb színpadtechnikával rendelkezik;
- a 700 négyzetméteres VakVarjú Étterem Újlipót-nak;
- a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár több ezer kötetet és CD-t kínáló fiókkönyvtárának;
- a XIII. kerületi Őszikék Idősek Klubjának;
- a MagyaRock Hírességek Csarnokának, amely Rockmúzeum egy olyan befogadó intézmény, amely a magyar rockzene emlékét, relikviáit hivatott őrizni. 810 négyzetméteren, 10 helyiségben képek, legendák, hangszerek és minden, ami rock!
- a 150 négyzetméteres panoráma- és grillterasznak, amely igény esetén lefedhető napvitorlákkal;
- a közel 7 ezer négyzetméteres kertnek;
- az épület alatt pedig 2300 négyzetméteres, 100 férőhelyes mélygarázsnak.

A RaM otthona a táncnak, a zenének, a gasztronómiának, a rekreációnak, a művelődésnek, valamint helyi és nemzeti ünnepeinknek!

Elérhetőségek:
1133 Budapest, Kárpát utca 23.
Levelezési cím:
1555 Budapest, Pf. 34
Telefon:
+36 1 392 6210

Központi nyitvatartás:
Hétfő-péntek 09.00-19.00
Hétvége 14.00-19.00

A Vakvarjú Étterem és a Bóbita játszótér nyitvatartása változatlan, azaz
VakVarjú Étterem:
Az év minden napján, kivéve december 24-26.
Hétfő-vasárnap: 11.30-23.00
Bóbita játszótér:
08.00 órától sötétedésig


VilágCsücsök Közösségi Tér


A fiatalok közösségeinek, kezdeményezéseinek ad otthont, mentálhigiénés, egészségmegőrző és hagyományos közművelődési programokat biztosít.

Elérhetőségek:
1132 Budapest, Váci út 50. (2. kapucsengő)
Telefon:
Lázár Attila: +36-20/934-4431 (Nyitvatartási időben)
E-mail:

Nyitvatartás:
Hétköznap:
15.00 - 22.00
Hétvégén:
rendezvények függvényébenPannKa Közösségi Tér


Közel 300 négyzetméteren, két szinten kínálunk egyedülálló látványvilággal és játékokkal interaktív kikapcsolódási lehetőséget a kerületi lakosok és vendégeik számára Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat beruházásának és támogatásának köszönhetően. A több térből – játszóházból, Tini sarokból, sószobából és fejlesztőszobából valamint a kiszolgáló egységekből – álló játszóház elsődleges célja a kerületi lakosok, elsősorban az újlipótvárosi családok szabadidős lehetőségeinek bővítése, az édesanyák és gyermekeik számára napközbeni fejlesztő programok biztosítása. Programjainkat gondosan, magas minőséget és értékeket képviselő, szakképzett foglalkoztatókkal, előadókkal állítottuk össze. A délelőtti programjaink kerületi Partner Kártyával ingyenesek, a sószoba valamint a többi szolgáltatás kedvezményesen vehető igénybe.
Játszóházunk tematikája a vidéki élet, amelyet egyedileg tervezett és kivitelezett, magas minőséget képviselő játékokon keresztül hozunk el a legkisebbek számára. A játékok elsődleges célja az ismeretterjesztés, a kézügyesség fejlesztése, a mozgásfejlődés elősegítése.

Elérhetőségek:
1136 Budapest Pannónia utca 18.
Telefon: +36 70 443 7061
E-mail: info@pannka.hu

Nyitvatartás:
Hétfő 09.00-13.00
Kedd 09.00-13.00 és 16.00-18.00
Szerda 09.00-13.00
Csütörtök 09.00-13.00
Péntek 09.00-13.00 és 16.00-18.00
Hétvégén rendezvények függvényében.