Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Szeptemberi kulturális és sportprogramok a XIII. kerületben

Eljött a nyár vége, kezdődik az ősz, de ahogyan azt a XIII. kerületben szellemi vagy testi felüdülést keresők megszokhatták, kulturális és sportprogramjaink változatosak, sokrétűek, és ha az időjárás is engedi, akkor mind beltéri, mind kültéri programokból, rendezvényekből bőven lehet válogatni. Kedvcsinálóként pár jó kikapcsolódást ígérő programunkat cikkünkben kiemeltünk, a részletes programot a csatolt fájlok között érhetik el az érdeklődők!
7949269232.jpg
Szabadtéri rendezvények

Szeptember 3-án, szombaton 10.00 és 21.00 óra között, két év kényszerpihenőt követően újra Pozsonyi Piknikaz Újpesti rakparton! A Pozsonyi Piknik rendezvényünket Újlipótváros kulturális "falunap"-jának is szokták becézni, ahol számos kulturális és zenei programmal várunk mindenkit szeptember első szombatján. A kihagyás után 2022-ben egy olyan évadnyitó színházi fesztivál kerekedik az Újpesti rakparton, mely a magaskultúrát közvetíti és minden korcsoport számára kikapcsolódást nyújt. Állnak majd a sátrak, az utcák hangos kacajjal telnek meg. A sokszínű program fergeteg a régi hangulatot idézi majd! Találkozunk szeptember 3-án! A részvétel díjtalan!
A részletes programajánló ide kattintva érhető el.

Szeptember 11-én, vasárnap 19.00 órakor Nyáresti Koncertek a Szent István Parkban Trio Laudor - Gábor Audrey és barátai előadásában.
Pataki-Tóth Orsika, Gábor Audrey és Kéringer László triója több szempontból különleges. Pataki-Tóth Orsika a magyar klasszikus zenei életben egyedülállóan önmagát kíséri, így gitár- és énekművészként, valamint a trió által megszólaltatott művek nagy részének átírójaként vesz részt a munkában. A trió másik két tagja, az ausztrál-magyar Gábor Audrey és Kéringer László is rendszeres résztvevője a zenei életnek. A 2015 óta Magyarországon élő szoprán Gábor Audrey Sydneyben szerzett operaénekesi diplomát, az operaszínpadon sok szép lírai szerepben volt már látható, míg Kéringer László – aki viszonylag későn, 46 évesen kezdte énekesi karrierjét – a hangversenyéletben és alternatív színházi produkciókban lép fel gyakran. A trió repertoárja a kora-barokktól a XX. századig terjed, és jelentős operarepertoárt is megszólaltatnak. Különleges műsorukkal számos koncerten örvendeztették már meg a közönséget.
A részvétel díjtalan!

Szeptember 15-én, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között "Lakóközösségi napok - Újra együtt játszhatunk!" ezúttal a Gyöngyösi sétányon! A klímatudatos szemlélet mentén, a Zöld Ponttal összeállított játékos, ismeretszerző programokkal várjuk az év utolsó lakóközösségi napján, immár hagyományosan a Gyöngyösi sétányon és környékén lakó gyerekeket és szüleiket, kiegészítve helyi ügyek megbeszélésével és az Ifjúság évéhez kapcsolódó aktivitásokkal. A Gondos Gazdi Program a kutyásoknak kínál újdonságot, de egészségmegőrző, szűrő és tanácsadási szolgáltatást is nyújtunk. Vár mindenkit az élményfestés és a talléros játék. A rendezvényen a keleti harcművészet mozdulatainak bemutatására és közös tanulására is lesz lehetőség, ezenkívül kézbe vehetik a retro média eszközeit, a kicsik pedig kipróbálhatják az óriás csúszdát.
A belépés ingyenes!
További információ:
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu

Szeptember 16-án, pénteken 18.00 órától az AUFESZT 5. állomásán utcai örömzenélés a Béke téren, a Jászai Mari téren és a József Attila téren! Idén 10. éve rendezzük meg a nyári programsorozatot, elsősorban fiatal pályakezdő előadóművészek közreműködésével, és a tavalyi évben sikeressé vált, műfaji sokszínűséggel. A havonta jelentkező programok műsorán olyan látványos, szórakoztató műfajok is szerepelnek, mint például a bűvészet és a tánc, de természetesen a zenészek, együttesek is bemutatkozási lehetőséget kapnak! Az idei sorozat záró rendezvényén a májustól lezajlott négy alkalmon legtöbb közönségszavazatot elérő három előadó újra fellépési lehetőséget kap!
A részvétel díjtalan!

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (AJAMK)


Szeptember 9-én, pénteken 19.00 órakor a PénteK13 - Arcképek interjúsorozat keretében vendégünk: Horgas Eszter fuvolaművész. A XIII. kerülethez kötődő művészeket, ismert személyiségeket bemutató interjúsorozat vendége, ez alkalommal egy olyan előadóművész lesz, aki ihletett és virtuóz fuvolajátékával több évtizede varázsolja el a hazai és a nemzetközi közönséget. Az AJAMK színpadán is több alkalommal hallhattuk zenekarával, és részt vehettünk eredeti, műfajokon, és földrészeken átívelő zenei utazásain. Ez alkalommal személyesen találkozhat a művésznővel a közönség, ahol bepillanthat kicsit színpadon kívüli világába, gondolataiba, érzéseibe, emlékeibe és terveibe.
Beszélgetőtárs, riporter: Tahi-Tóth Gábor
Belépődíj: 1.500 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 20% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.

Szeptember 10-11-én, szombaton 10.00 és 18.00, vasárnap 10.00 és 17.00 óra között Őszi bonsai kiállítás!
Szervezők: Herman Ottó Bonsai Egyesület, XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat.
Az egyesület őszi kiállításán két teremben 30 kiállító 80 bonsai növényt mutat be a közönségnek. Vasárnap délután Rácz György bonsai mester növény alakítási bemutatót tart.
A belépés díjtalan!
További információ:
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu