Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Júniusi kulturális és sportprogramok a XIII. kerületben

Jöhetne már a nyár, a vakáció ugye? Mi magunk is nagyon várjuk, hiszen egy sor szabadtéri rendezvénnyel készülünk a XIII. lakosoknak, és a kerületünkbe érkező vendégeknek. Újra útjára indul a Szent István parki Nyáresti koncertsorozat és a Mozgásban a kultúra! sportos, szabadidős programsorozat, júniusban következeik az AUFeszt II. állomása is, és folytatódnak a nagy látogatottságnak örvendő, népszerű Lakóközösségi Napok is! Kiemelt programokról a cikkben tájékozódhatnak az érdeklődők, a teljes programfüzet pedig a csatolt fájlok közül tölthető le!
9889053701.jpg
Szabadtéri programok

Június 5-én, vasárnap 19.00 órától ismét Nyáresti Koncertek a Szent István Parkban! Nyáresti koncertsorozatunk hagyományosan a XIII. Kerületi Fischer Annie Zeneiskola AMI fúvószenekarának hangversenyével veszi kezdetét. A „Budapestért” díjas Hollán Ernő utcai Zeneiskolában közel 1000 gyermek tanul különféle tanszakokon. Az intézményben hivatásukat gyakorló művésztanárok külön hangsúlyt fektetnek növendékeik zenei műveltségének kimunkálására, az öntevékeny zenélésre és egyben a szakirányú továbbtanulásra is. A zenekar tagjai kizárólag a Zeneiskola korábbi és jelenlegi növendékei.
A hangversenyen a Fafúvós Együttes is közreműködik, ami a felsőbb osztályos fafúvós növendékekből áll.
Repertoárjukban ezúttal is népszerű dallamok csendülnek fel, musicalekből, zenés darabokból.
Vezényel: Kovács Marianna művészeti vezető, a zenekar alapító vezetője
Közreműködik: Fekete Ildikó zongoraművész - tanár
A részvétel díjtalan!
Helyszín: Szent István Park

Június 9-én, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között Lakóközösségi napok - Újra együtt játszhatunk! a Vizafogó lakótelepen! A klímatudatos szemlélet mentén, a Zöld Ponttal összeállított játékos, ismeretszerző programokkal várjuk a Vizafogó sétányon a nagyjátszótéren a környéken lakó gyerekeket és szüleiket, kiegészítve helyi ügyek megbeszélésével és az Ifjúság évéhez kapcsolódó aktivitásokkal. A Gondos Gazdi Program a kutyásoknak kínál újdonságokat, de egészségmegőrző, szűrő és tanácsadási szolgáltatást is nyújtunk. A rendezvényen a Yang stílusú Tai Chi keleti harcművészet mozdulatainak bemutatóját is láthatják és ennek közös tanulása is lesz.
A részvétel díjtalan!
További információ:
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu
Helyszín: Vizafogó sétány

Június 15-én, szerdán 17.00 és 19.00 óra között Mozgásban a kultúra! 1. Airtrack show! Tomboló tömeg, duplaszaltók, lélegzetelállító páros emelések, rekord létszámú emberátugrások és a katarzis! A FlipUnitTeam egy világszínvonalú interaktív extrém showműsorban ötvözi a freestyle akrobatika, parkour és cheerleading leglátványosabb elemeit, egy hatalmas csúcstechnológiás AirTrack légszőnyegen, melyet akár egész napos foglalkoztatás keretében a közönség is kipróbálhat, alap akrobatika oktatással egybekötve. A speakelt „Látványedzés” bemutató során, a csapat és a sportágak ismertetése mellett, szórakoztató módon mutatják be, hogyan lehet eljutni a bukfenctől a duplaszaltókig. A FlipUnitTeam Magyarország egyik legsikeresebb és legkeresettebb professzionális extrém show csapata, mely mára a legrangosabb magyar rendezvények elengedhetetlen látványelemévé vált.
A részvétel díjtalan!
Helyszín: Béke tér

Június 17-én, pénteken 18.00 órától AUFESZT 2.! Idén 10. éve rendezzük meg a nyári programsorozatot, elsősorban fiatal pályakezdő előadóművészek közreműködésével, és a tavalyi évben sikeressé vált, műfaji sokszínűséggel. A májustól szeptemberig havonta 3 helyszínen jelentkező programok műsorán olyan látványos, szórakoztató műfajok is szerepelnek, mint például a tánc, bűvészet, a musical, de természetesen a zenészek, együttesek is bemutatkozási lehetőséget kapnak!
Gyöngyösi sétány - NaNi On the Run (zenekar)
Dagály utcai park - Thália Tanoda (musical)
Dráva park - Pallaga József (bűvész)
A részvétel díjtalan!
Helyszín: Gyöngyösi sétány, Dagály utcai park, Dráva park

Június 19-én, vasárnap 19.00 órától Nyáresti Koncertek a Szent István Parkban Színes Orchideák címmel! A Madách Színház két művésze kávéházi hangulatot idéző, könnyed nyáresti szórakozást ígérő verses-dalos esttel érkezik. Műsorukba Ady Endre, Reményük Sándor, Weöres Sándor, Wass Albert, Romhányi József költeményei mellé olyan népszerű dallamokat válogattak, mint a Meseautó vagy a Macskák című musical, a Charlie nénje zenés játékának részletei. A kellemes dallamokba ringató, a művészeket a színpadon még táncra is perdítő nosztalgia-blokkban Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Márkus Alfréd legismertebb dalai csendülnek fel. Receptek hölgyeknek és egyéb csacskaságok.
A részvétel díjtalan!
Helyszín: Szent István Park

Június 30-án, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között Lakóközösségi napok - Újra együtt játszhatunk! a Béke téren! A klímatudatos szemlélet mentén, a Zöld Ponttal összeállított játékos, ismeretszerző programokkal várjuk új helyszínünkön, a Béke téren a környéken lakó gyerekeket és szüleiket, kiegészítve helyi ügyek megbeszélésével és az Ifjúság évéhez kapcsolódó aktivitásokkal. A Gondos Gazdi Program a kutyásoknak kínál újdonságokat, de egészségmegőrző, szűrő és tanácsadási szolgáltatást is nyújtunk. A látogatók részt vehetnek könnyen elsajátítható bűvésztrükkök bemutatásán és maguk is gyakorolhatják ezeket
A részvétel díjtalan!
További információ:
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu
Helyszín: Béke tér

Újlipótvárosi Klub-Galéria

Június 24-én, pénteken 17.00 órától Baranyi Ferenc Zeneszó - Szózene programsorozata keretén belül SICILIANA - EGY IZGALMAS SZIGET, versek, dalok, áriák tükrében.
Baranyi Ferenc, Kossuth díjas költő, kerületünk díszpolgára, az elmúlt években OpeRandevúra hívta a közönséget. Érdekes és rendkívül szórakoztatóan elmesélt történeteket ismerhettünk meg az olasz operák hős figuráiról, a szerzők és a cselekményekben szereplők függöny mögüli életéről, a művek keletkezéstörténetéről és irodalmi vonatkozásairól. Eközben számos bejátszás, felolvasás, a korhoz és művekhez tartozó anekdota színesítette a műsorszámokat. A következő évad során a megváltoztatott sorozatcím is elárulja, nemcsak az operákról szólnak a rendezvények, hanem szélesebb körből merítkezünk. Lesz kamarazene, sanzon dalok, hangszeres művek és operettek is. A korábbi évadokhoz hasonlóan az előadások állandó közreműködője Kassai Franciska előadóművész.
A részvétel díjtalan!
További információ:
Kósa Gergely
+36-70/492-0985
kosagergely@kult13.hu