Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Januári kulturális és sportprogramok a XIII. kerületben

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Új év, a már ismert és új programokkal a megszokott magas színvonalon a XIII. kerületi kulturális színtereken és sportlétesítményekben. Kiemelt ajánlatunk a cikkben, a részletes programfüzet a cikkhez csatolt fájlból letölthető!
2272622422.jpg
Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (AJAMK)

Január 5-én, szerdán 17.00 órától Civil Kerekasztal – civil szervezetek képviselőinek összejövetele, a XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napja szakmai és technikai előkészítése.
A részvétel díjtalan!
Információ és a részvétel visszajelzése:
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu

Január 7-én, péntek 19.30 és 23.00 óra között a PénteK13 programsorozat keretében PEDROFON Táncparty – ELVIS EST! Az együttes nagy sikerű táncestjei 2022-ben is folytatódnak az AJAMK színháztermében,
de nem is akárhogyan! Ez alkalommal adóznak Elvis Presley a Király nagysága előtt, egy parádés emlékest formájában. Egész este legendássá vált Elvis számokat játszanak, több nagyszerű vendég fellépő közreműködésével, amikre lehet, sőt kötelező lesz táncolni is!
Belépődíj felnőtteknek 2.000 Ft, diákok és nyugdíjasoknak 1.500 Ft.
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.
A részvétel személyi és védettségi igazolvány, vagy applikáció bemutatásához kötött!

Január 14-én, pénteken 19.00 órától a PénteK13 programsorozat keretében ÚJÉVI OPERA ÉS OPERETT EST. Köszöntsük az új esztendőt a zeneirodalom gyöngyszemeivel, válogatva Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Strauss, Puccini, Leoncavallo, Gounod és Verdi műveiből.
Közreműködnek: Gábor Audrey szoprán, Pataki Tóth Orsika szoprán, Alagi János tenor, Fátrai János bariton, Szennai Kálmán zongora, akikkel többször találkozhatott az AJAMK színpadán bemutatott, nagyszerű operaelőadások közönsége.
Belépődíj az első szektorba 4.000 Ft, a második szektorba 3.500 Ft.
XIII. Kerületi Kártyával 20% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.
A részvétel személyi és védettségi igazolvány, vagy applikáció bemutatásához kötött!

Január 21-én, pénteken 19.00 órától a PénteK13 programsorozat keretében A Magyar Kultúra Napja előestéjén, Für Anikó és Hrutka Róbert: Minden titok „Lélekfrissítő zenés irodalmi inhaláció”.
A két ihletett művész előadásában hallhatóak lesznek József Attila, Ady Endre, Kaffka Margit, Bereményi Géza, Zelk Zoltán és Pilinszky János megzenésített versei. De mindemellett „Kitalált világ” című közös lemezükről is bemutatnak egy válogatást.
Belépődíj az első szektorba 4.000 Ft, a második szektorba 3.500 Ft.
XIII. Kerületi Kártyával 20% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.
A részvétel személyi és védettségi igazolvány, vagy applikáció bemutatásához kötött!

Január 23-án, vasárnap 16.30 és január 24-én, hétfőn 10.00 órától ZONGIMESÉK - Komolytalan komolyzene a Malko Teatro vendégjátékában.
Simon Attila új interaktív koncertjében nagy zeneszerzők kis gyerekeknek illetve kis gyerekként írott művei hallhatóak – a darabokkal, szerzőkkel kapcsolatos történetekkel és játékokkal fűszerezve. A minikoncert során többek között Chopin, Bach, Mozart és Csajkovszkij melódiái csendülnek fel.
Belépőjegy gyerekeknek 1.850 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 2.200 Ft, felnőtteknek 2.500 Ft csoportos jegy gyerekelőadásokra 15 főtől 1.700 Ft/fő.
A Holdvilág Kamaraszínház előadásaira jegy- és bérletárusítás az AJAMK-ban szerdánként 15.30 és 19.30 óra között, vagy belépőjegy az előadások előtt az előadás helyszínén váltható.
Foglalás a +36-1/401-0070 és a +36-1/405-8759 telefonszámokon, vagy a szinhaz@holdvilag.hu e-mail-címen lehetséges.