XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

KezdőlapUgrás a tartalomhozAlapértelmezett verzió

Ön jelenleg itt jár:
KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Novemberi kulturális és sportprogramok a XIII. kerületben

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Bizony, hullanak a levelek, tagadhatatlanul itt az ősz, még ha a nap elő-előbújva csalogat is bennünket a szabadba, a nappalok egyre rövidebbek, a délutánok hamar estébe fordulnak. És hogy lelkesedésünket egy pillanatra se veszítsük, a XIII. kerületi kulturális színterekben és sportlétesítményekben tervezett programjaink a látogatók szellemi és testi felüdülését szolgálják. Lássuk a programokat! A teljes novemberi havi programfüzet a csatolt fájlok közül letölthető!
3756437061.jpg
Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház

November 28-án, vasárnap 16.30 órától és november 29-én, hétfőn 10.00 órától Kézenfekvő Állatmesék címmel zenés animációs játék egy részben a Malko Teatro előadásában a Holdvilág Kamaraszínház szervezésében.
A “Kézen fekvő állatmesék” című előadás során ismert és kevésbé ismert, állatokról szóló mesék és dalok elevenednek meg. Olyan mesék, amelyek mind a magyar, mind pedig a bolgár folklórban fellelhetőek. A két kecske, az ezüstkócsag és a szürke daru történetén kívül az ostoba farkassal is találkozhatunk.
Simon Attila, színész és zenész évek óta népszerűsíti a hazánkban még kevéssé ismert, úgynevezett „egyszemélyes színházat”, reprezentálva az előadóművészet szivárványszín palettáját, annak szerteágazó lehetőségeit.
Belépőjegy gyerekeknek 1.850 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 2.200 Ft, felnőtteknek 2.500 Ft, csoportos jegy gyerekelőadásokra 15 főtől 1.700 Ft/fő.
A Holdvilág Kamaraszínház előadásaira jegy- és bérletárusítás az AJAMK-ban szerdánként 15.30 és 19.30 óra között és az AGYIH-ban csütörtökön15.00 és 19.00 óra között, vagy belépőjegy az előadások előtt az előadás helyszínén váltható.
Foglalás a +36-1/401-0070 és a +36-1/405-8759 telefonszámokon, vagy a szinhaz@holdvilag.hu e-mail-címen lehetséges.

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (AJAMK)

A PénteK13 programsorozat keretében november 19-én, pénteken 19.00 órától A baromfiudvar hőse címmel mese sok zenével kicsiknek és nagyoknak egyaránt!
A baromfiudvar népe vidáman éli életét. A hiú Liba akaratoskodása. és örökös hisztije azonban felkelti a Róka figyelmét. És itt kezdődik a bonyodalom: a nagy hantás Naccsága, vagy a kedves kis Falatka lesz az áldozat? Ki tudja legyőzni a gonosz Rókát.
Szereplők: Hodossy Vivien, Fodor Judit, Bokor Zsuzsa, Gyuris Rita, Sükösd Anna, Weintrauth Ádám. Közreműködnek a Csepp Színitanoda növendékei.
Zeneszerző: Nikodém Norbert
Zenei vezető: Szmatana Andrea Mozgás: Bokor Zsuzsa
Rendező: Szabó Zselyke
Belépődíj az első szektorba 1.300 Ft, a második szektorba 1.100 Ft.
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.

November 21-én, vasárnap 16.30 órától és november 22-én, hétfőn 10.00 órától Óz! Varázsló! címmel zenés mesejáték két részben, a Holdvilág Kamaraszínház előadásában.
Történik a Vadnyugaton, talán az 1930-as években, vagy talán…? Éppen ma van Dorka születésnapja, ezért a szomszédok összegyűlnek, hogy felköszöntsék. Érdekes ajándékokat kap a környék érdekes lakóitól. Véget ér az ünnep, mert jön a vihar és vele egy különös, varázslatos álom.
Rendező: Koltai Judit
Belépőjegy gyerekeknek 1.850 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 2.200 Ft, felnőtteknek 2.500 Ft, csoportos jegy gyerekelőadásokra 15 főtől: 1.700 Ft/fő
A Holdvilág Kamaraszínház előadásaira jegy- és bérletárusítás az AJAMK-ban szerdánként 15.30 és 19.30 óra között és az AGYIH-ban csütörtökön15.00 és 19.00 óra között, vagy belépőjegy az előadások előtt az előadás helyszínén váltható..
Foglalás a +36-1/401-0070 és a +36-1/405-8759 vagy a szinhaz@holdvilag.hu e-mail-címen lehetséges.

November 24-én, szerdán 18.00 órától Rendvédelmi beszélgetések a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület estje keretében.
Vendég: dr. Gyarmati István nagykövet, biztonságpolitikai szakértő
Téma: Afganisztáni helyzetkép, és egyéb aktuális biztonságpolitikai kérdések
A részvétel díjtalan!
További információ:
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu

November 26-án, pénteken 19.30 és 22.30 óra között PEDROFON Táncparty! Szeptembertől ismét minden hónapban fergeteges házibulival várják a táncoslábú közönséget az AJAMK színháztermében. Hazánk egyik legkedveltebb rock and roll zenekarának műsorán szerepelnek az ’50-es, ’60-as évek rock and roll slágerei, a Hungária örökzöldektől a Komár László nótákig. Sőt a ’30-as, ’40-es évek swing világát is felidézik, de feldolgozzák a hozzájuk közel álló közelmúltbéli számokat is.
Belépődíj felnőtteknek 1.500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.200 Ft.
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.
A rendezvényen való részvétel személyi és védettségi igazolvány bemutatásához kötött!

Újlipótvárosi Klub-Galéria

November 26-án, pénteken 17.00 órától Baranyi Ferenc Zeneszó - Szózene programjában ANYEGIN címmel, Puskinra és Csajkovszkijra fókuszálva.
Baranyi Ferenc, Kossuth díjas költő, kerületünk díszpolgára, az elmúlt években Operandevúra hívta a közönséget. Érdekes és rendkívül szórakoztatóan elmesélt történeteket ismerhettünk meg az olasz Operák hős figuráiról, a szerzők és a cselekményekben szereplők függöny mögüli életéről, a művek keletkezéstörténetéről és irodalmi vonatkozásairól. Eközben számos bejátszás, felolvasás, a korhoz és művekhez tartozó anekdota színesítette a műsorszámokat. A következő évad során a megváltoztatott sorozatcím is elárulja, nemcsak az operákról szólnak a rendezvények, hanem szélesebb körből merítkezünk. Lesz kamarazene, sanzon dalok, hangeszes művek és operettek is. A korábbi évadokhoz hasonlóan az előadások állandó közreműködője Kassai Franciska előadóművész.
A belépés díjtalan!
További információ:
Kósa Gergely
+36-70/492-0985
kosagergely@kult13.hu