Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Szeptemberi kulturális és sportprogramok a XIII. kerületben

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Eljött a nyár vége, kezdődik az ősz, de ahogyan azt a XIII. kerületben szellemi vagy testi felüdülést keresők megszokhatták, kulturális és sportprogramjaink változatosak, sokrétűek, és ha az időjárás is engedi, akkor mind beltéri, mind kültéri programokból, rendezvényekből bőven lehet válogatni. Kedvcsinálóként pár jó kikapcsolódást ígérő programunkat cikkünkben kiemeltünk, a részletes programot a csatolt fájlok között érhetik el az érdeklődők!
4389096223.jpg
Szabadtéri rendezvények

Szeptember 9-én, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között Lakóközösségi Napok- "Játsszunk együtt!" a Gyöngyösi sétányon A Lakóközösségi Napok programsorozatának ezen a helyszínén a Gyöngyösi sétány virágos környezetében, a sétálóövezet hangulatával várjuk a kicsiket, nagyokat és a családokat. A Gyermeksarok kézművességre, csillámtetoválásra, lufihajtogatásra, óriásjátékokra, bábozásra és ugrálóiskolára hívja az odaérkezőket, a Környezet - és klímavédelem keretében pedig újrahasznosítási foglalkozás, játékos hulladékszelektálás és stratégiai játékok is lesznek. Aki négylábú társával érkezik, az a Gondos Gazdi étrend tanácsadásán és kutyakozmetikán vehet részt, megismerkedhet a „házhozmenő” kutyaiskolával. Mi volt ezen a helyen régebben, mi van ma? címmel korabeli fotókon, videón keresztül idézzük meg a „hely szellemét”. A Helyi ügyek sátrában bűn-és balesetmegelőzési, közbiztonsági interaktív játékok, KRESZ pálya, labda, karika és kötél ügyességi gyakorlatok invitálják bekapcsolódásra a jelenlevőket. Helyben bárki számára igénybe vehető az ingyenes vérnyomás-, vércukor - és koleszterinszintmérést. A helyszín hangulatát idéző poszter előtt fotót és szelfit is lehet majd készíteni!
A belépés ingyenes!
További információ:
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu

Szeptember 12-én, vasárnap 19.00 órától Nyáresti Koncertek a Szent István parkban – Bencze Ilona Költők társaságában című verses estje (PÓTLÁS)
– Nagyon szeretem a verseket már gyermekkorom óta, amikor még szó sem volt róla, hogy színművész leszek. Sok szavalóversenyen vettem részt fiatalabb koromban – mesélte a színésznő.
– Akadnak kollégák, akik soha nem mondanak verset, nem szeretik ezt a műfajt. Én azt mondom, a magyar költészet olyan gazdag, olyan szépséges, hogy ha nem ezen a nyelven írtak volna a művészei, a világon mindenütt ismernék őket és munkásságukat.
A művésznő szerint minden önálló estnél a művész választ. Nem a közönségnek, hanem saját magának elsősorban. Ez az est Költők társaságában címen fut. Bencze Ilona igyekezett megmutatni egy széles skálát, lírát, drámát, de persze nem lehet mindent.
– Nehezebb így lekötni a nézők figyelmét, mintha egy színházi előadást kínálnék. Az egyetlen garancia a sikerre az, hogy érdeklem a nézőt. A mondandóm és én. Az ilyen esteknek, nagyképűség nélkül mondhatom, az a titka, hogy csak olyan ember tud kiállni, aki iránt valóban érdeklődik a közönség. Aki képes lekötni a figyelmet, mert azt nem tudja akárki megtenni másfél órán keresztül. Persze én már régóta vagyok a pályán, sok ilyen est áll mögöttem, noha a legtöbb zenés est volt, ahol híres slágereket, musicaleket vettem elő.
A részvétel díjtalan!

Szeptember 16-án, csütörtökön 16.00 órától kerül pótlásra a Lakóközösségi Napok - "Játsszunk együtt!" a Gyermek téren! A Lakóközösségi Napok programsorozatának ezen a helyszínén gyereknapi hangulatban várjuk a kicsiket, nagyokat és a családokat, a teljesített feladatokért pontokat és kisebb ajándékokat is adunk. A Gyermek sarok állatos szélforgó készítésre, csillámtetoválásra, óriásjátékokra, lufira, bábozásra és ugrálóiskolára várja az odaérkezőket, a környezet- és klímavédelem keretében újra hasznosítással kapcsolatos kézműves foglalkozás, játékos hulladékszelektálás és játékos ismeretszerzés lesz kulturális séta formájában. Aki négylábú társával érkezik, az a Gondos Gazdi étrend tanácsadásán, kutyakozmetikán vehet részt és megismerkedhet a „házhoz menő kutyaiskolával”. Mi volt ezen a helyen régebben, mi van ma? címmel korabeli fotókon keresztül idézzük meg a „hely szellemét”. A helyi ügyek sátrában bűn- és balesetmegelőzési, közbiztonsági interaktív játékok, KRESZ pálya, a fitnesz eszközökön pedig ügyességi gyakorlatok invitálják bekapcsolódásra a jelenlevőket. Helyben igénybe veheti bárki az ingyenes vérnyomás-, vércukor - és koleszterinszintmérést is. Lehet fotót és szelfit is készíteni a helyszín hangulatát idéző poszter előtt!
A részvétel díjtalan!
További információ:
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu

Szeptember 17-én, pénteken 17.00 órától Angyalföldi Utcafesztivál 5. állomásán a helyszínek a József Attila tér, Béke téri park a szobor melletti terület, a Pozsonyi út és Victor Hugo utca sarok valamint a Kassák játszótér. Idén 8. éve rendezzük meg a nyári programsorozatot, de ez alkalommal a feltörekvő, tehetséges zenei fellépők mellett olyan látványos, szórakoztató műfajokkal is kibővítjük a sorozat műsorát, mint például az cirkuszművészet, és a harcművészet!
Az idei 5. alkalom fellépői:
Circus Varieté Társulat - artisták, zsonglőrök, bűvész
Sárkánykard Kungfu és Wushu Sportegyesület - bemutató
Acoustic-Guitar-Caffe - gitár-ének duó
Rolando bűvész - interaktív bűvész show

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Szeptember 3-án, pénteken 19.30 és 22.30 között PEDROFON Táncparty! Szeptembertől ismét minden hónapban fergeteges házibulival várják a táncoslábú közönséget az AJAMK színháztermében. Hazánk egyik legkedveltebb rock and roll zenekarának műsorán szerepelnek az ’50-es, ’60-as évek rock and roll slágerei, a Hungária örökzöldektől a Komár László nótákig. Sőt a ’30-as, ’40-es évek swing világát is felidézik, de feldolgozzák a hozzájuk közel álló közelmúltbéli számokat is.
Belépődíj felnőtteknek 1.500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.200 Ft. Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.
A rendezvényeken részt venni az aktuális járványügyi előírások betartásával lehet!

Szeptember 10-én, pénteken 19.00 órától Musical és Operett Csillagok: Buch Tibor, Egyházi Géza, Mahó Andrea, és Peller Károly estje.
Az est fellépőit nem kell bemutatni a közönségnek, mivel sok éve a Madách Színház és a Budapesti Operettszínház sztárjai. Ezen az estén is mindent megtesznek majd, hogy csodálatos zenei utazással örvendeztessék meg a közönséget, és feledtessék a mindennapok gondját. Az est folyamán felcsendülnek többek között a Hej cigány, Mi muzsikus lelkek, Ringó vállú c. dalok, és sok más operett, valamint a legkedveltebb musical slágerek is!
Belépődíj az első szektorba 3.500 Ft, a második szektorba 3.000 Ft.
XIII. Kerületi Kártyával 20% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.
A rendezvényeken részt venni az aktuális járványügyi előírások betartásával lehet!

Szeptember 24-én, pénteken 19.00 órától a PénteK13 programsorozat keretében Arcképek interjúsorozat!
Vendég: Kerületünk eredményes olimpikon sportolója
A programsorozat vendégei elsősorban XIII. kerületi művészek, közismert személyiségek.
Ez alkalommal a Tokióban megrendezett XXXII. Nyári Olimpiai Játékokon kiemelkedő eredményt elért, egyik kerületi olimpikonnal láthatnak és hallhatnak portré beszélgetést, ahol megismerhetjük vendégünk sikerhez vezető életútját, és olimpiai élményeibe is bepillantást nyerhetünk.
Beszélgetőtárs, riporter: Tahi-Tóth Gábor
Belépődíj: 1.000 Ft.
XIII. Kerületi Kártyával 20% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.
A rendezvényeken részt venni az aktuális járványügyi előírások betartásával lehet!