Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Áprilisi kulturális és sport programajánló

Bizony tavaszodik. "Bolondos" hónapunkban sem maradunk kultúra és sport nélkül, de ezeket a programokat továbbra is az online felületekre tervezzük vendégeink, látogatóink, partnereink és munkatársaink egészségvédelme érdekében. Kiemelt programajánlónkat cikkünkben,. a teljes kínálatot a csatolt programfüzetből ismerhetik meg az érdeklődők!
5064768541.jpg
Április 9-én, pénteken 19.00 órától a PénteK13 – Színpadon a Kerület! programsorozat keretében Östrong>Önként és Dalolva Társulat: Jubileumi „koncertmontázs” - ONLINE!
Az idén 10 éves fennállását ünneplő Társulat egy különleges videót állított össze az eddigi működésük legszebb pillanataiból, koncertjeiből, fellépéseiből.
Történetük egy születésnapi partin indult, ahol is az ünnepelt meghívta néhány régi zenész barátját és felkérte őket, járuljanak hozzá az est jó hangulatához némi zenéléssel. A buli annyira jól sikerült, hogy többekben is felmerült: legyen folytatása a dolognak, így született meg a beszédes elnevezésű Önként és Dalolva Társulat. Saját megfogalmazásuk szerint vidám, akusztikus örömzenét játszanak, idézik fel a legszebb magyar és külföldi dalokat. A Társulat rendszeres fellépője a XIII. kerület rendezvényeinek, 2014 óta minden évben muzsikáltak a Pozsonyi Pikniken, de szintén 2014-ben indultak először az Angyalföldi Utcazenei Fesztiválon is. Az évek során többször álltak a fesztivál képzeletbeli dobogóján, sőt 2015-ben 1. helyezést értek el a közönség szavazati alapján.
Az együttes tagjai:
Tölgyesi Bella - basszusgitár,
Szilvási János - ének, akusztikus gitár, kazoo,
Szarka Bence - ének, ütőhangszerek,
Suhajda Attila - ének, akusztikus gitár, mandolin, ukulele,
Pivarnyik László - ének, ütőhangszerek, zongora,
Patakfalvi László - ének, harmónika, mandolin, banjo, akusztikus gitár
ifj. Vitányi Iván -ének, zongora, bassprímtambura, ütőhangszerek.
A megtekintés díjtalan!
Megtekinthető a Kult13 Facebook oldalon/SKult13 YouTube csatornán/Kult13.hu weboldalon.