Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Októberi kulturális és sport programajánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Őszülünk... Az idő kereke forog, a szép szeptemberi nyárutó után bizony fel lehet készülni a hűvösebb, korábban sötétedő időkre. Ahogyan fel lehet készülni a XIII. kerületi kulturális és sportprogramokra is, hiszen kiemelt programokat külön nevesítve, a teljes "étlapot" pedig cikkünkhöz csatolt havi programfüzetből ismerhetik meg az érdeklődők. Részletek a cikkben!
7381511051.jpg
Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (AJAMK)

a PénteK13 programsorozat keretében október 16-án, pénteken 19.00 órától Flamenco Mágia - FlamenCorazonArte Táncszínház előadásában. A flamenco ősi spanyol tradíciókból táplálkozó, modern művészeti ág, mely a jelen kor igen közkedvelt műfaja. Ez az egzotikus, rendkívül érzelemdús világ most virágkorát éli, melyet hazánkban a FlamenCorazónArte Táncszínház táncművészei és koreográfusai, anya és lánya, Lippai Andrea és Pirók Zsófia hiánypótló módon és világszínvonalon képviselnek. A flamenco három fő pillére az ének-gitár-tánc kommunikációján alapszik, mely képes befogadni más hangszereket és stílusokat is. Azért válik oly izgalmassá és minden alkalom egyedivé, mert végig jelen van az improvizációs játék lehetősége. A táncos nemcsak előadója, hanem mozdulataival, lábkopogásával rejtett karmestere és alkotója is a kották nélküli műnek.

Flamenco ének: Carmen Fernández,
Flamenco gitár: Andrzej Lewocki,
Ütőhangszerek: Tar Gergely,
Zongora: Antal Gábor,
Klarinét: Cserta Balázs, F
lamenco tánc, koreográfia:
Lippai Andrea - Harangozó Gyula díj, EuroPas díj, Köztársasági Ezüst Érdemkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt Pirók Zsófia Az évad legjobb pályakezdő táncművésze díj - 2016
Az évad legjobb női táncosa díj - 2019

Belépődíj az első szektorba 3.500.- Ft, a második szektorba 3.000.- Ft (XIII. Kerületi Kártyával 20% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.)

A PénteK13 programsorozat keretében október 22-én, csütörtökön 19.30 és 22.30 óra között ismét PEDROFON Táncparty! Szeptembertől ismét minden hónapban fergeteges házibulival várják a táncoslábú közönséget az AJAMK színháztermében. Hazánk egyik legkedveltebb rock and roll zenekarának műsorán szerepelnek az ’50-es, ’60-as évek rock and roll slágerei, a Hungária örökzöldektől a Komár László nótákig. Sőt a ’30-as, ’40-es évek swing világát is felidézik, de feldolgozzák a hozzájuk közel álló közelmúltbéli számokat is.
Belépődíj felnőtteknek 1.500.- Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.200.- Ft.
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.

A PénteK13 programsorozat keretében október 30-án, pénteken 19.00 órától Hubay Miklós – Ránki György – Vas István: EGY SZERELEM HÁROM ÉJSZAKÁJA – Musical bemutató két felvonásban, a Holdvilág Kamaraszínház előadásában! „Az Egy szerelem három éjszakája című előadásunkkal a humánum nevében emeljük fel szavunkat. A mű egyszerre szól arról, hogy milyen könnyen lesz az ember gyilkos eszmék szószólója, s válhat maga is gyilkossá, de szól az Emberről is, aki az embertelen körülmények között is, - azok ellenére is - hitet tesz a szeretet, a megbékélés csodájáról. „Oly korban éltem én e földön...” kezdi egyik versét Radnóti, akinek tiszteletére született a színdarab. Oly korban élt, melynek több százezer honfitársával együtt ő is áldozata lett. Akik akár lehettek volna szüleink, nagyszüleink... S hogy miért gondoljuk fontosnak az előadást? Hogy miért pont most mutatjuk be? Mert nem szeretnénk, hogy a mi XXI. századunk „oly kor” legyen...” (Koltai Judit művészeti vezető)
Szereplők: Benkő Bence, Molnár-Kovács Éva, Petyi János, Pálfai Péter, Koltai Judit, Kókai János, Pintér Gábor, Geltz Péter, Albert Gábor, Farkas Dániel, Babják Annamária, Balatoni Dóra, Kovács Andrea
A zongoránál: Ligeti Éva,
Jelmez: Nemcsók Nóra,
Látvány: Kókai János,
Technika: Hajdamár Zoltán, Szajbert János
Rendező: Kókai János
Az UMPA Ügynökség és a jogtulajdonosok engedélyével, az EMMI és az NKA támogatásával.

Belépődíj az első szektorba 3.000.- Ft, a második szektorba 2.300.- Ft (XIII. Kerületi Kártyával 20% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. Jegyek a helyszínen vagy vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.)