Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Szeptemberi kulturális és sport programajánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
"Itt van az ősz, itt van újra...", bár szerencsére a szeptember még mindig szép, de már nem kánikulai időjárással kecsegtet, így a tervezett szabadtéri programjainkra és a lassan-lassan a XIII. kerületi kulturális színterekre és a sportlétesítményekbe vissza-visszatérő tartalmas, színes programokra is várunk minden kerületi lakost és kerületünkön kívülről érkező vendéget.
0173086150.jpg
Szabadtéri rendezvények

Szeptember 10-én, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között ismét Lakóközösségi Napok a „Sokszínűséggel az élhető környezetünkért” szlogen jegyében, a helyszín ezúttal a Gyöngyösi sétány lesz. A Lakóközösségi Napok programsorozatának ez évi utolsó rendezvényén is különböző stílus, műfaj és tevékenység jelenik meg, ezáltal is igyekszünk a különböző rétegből és korosztályból jelenlevők igényeit kielégíteni. A sátrakban és szabadtéren szerepet kap a klímaváltozás és a környezet védelem is, amit a közönséggel használati tárgyakon keresztül interaktív módon kapcsolunk be az egyes tevékenységekbe. Lesz játékos környezetvédelem, kreatív újrahasznosítás, "Gazdálkodj a vízzel!" Eco Game, Cardline környezetvédelmi társasjáték, kézműves workshopok termékeinek „vándorkiállítása” és Zöld Pont kitelepülés. Az „Érzékszervünk világa” feladatokon, aktivitásokon keresztül teszi érzékelhetővé a hallást, látást, ízlelést, szaglást. A Gondos Gazdi program során ebösszeírás, étrend tanácsadás, kutya képzés, akadálypálya és kutyakozmetika várja a gazdit és kutyáját. Az ingyenes egészségügyi szolgáltatások keretében vérnyomás, -vércukor, -koleszterinszint mérésre, hallásszűrésre és fülzúgás terápiára kerül sor. A BRFK folytatja az ingyenes kerékpár-regisztrációt és a digitális KRESZ totót, a Közterület-felügyelet "Randevú a biztonsággal" programja beszélgetésre invitálja látogatókat, a kerületi óvodák kreatív kézművesjátékai újra hasznosítható anyagokból is helyet kapnak a rendezvényeken. A sporttéren asztali és szabadtéri sakk, bocsa, számítógépes kerékpár, darts, kerékpár-, és roller ügyességi pálya várja a sportolni és játszani vágyókat. A színpadon helyet adunk a könnyűzenének, néptáncnak és a zumbázni, mozogni vágyó közönségnek is.
A programok a SKult13 és a Szociális és Köznevelési Osztály (XIII. Kerületi Szociális Szolgáltató Központ és a Prevenciós Központ), XIII. kerületi Egyesített Óvoda közös szervezésében valósulnak meg.
A részvétel díjtalan!
További információ:
Szalkai Lajos,
+36 30 453 4264,
szalkailajos@kult13.hu

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (AJAMK)

A PénteK13 programsorozat keretében szeptember 4-én, péntek 19.30 és 22.30 óra között ismét PEDROFON Táncparty! Szeptembertől ismét minden hónapban fergeteges házibulival várják a táncoslábú közönséget az AJAMK színháztermében. Hazánk egyik legkedveltebb rock and roll zenekarának műsorán szerepelnek az ’50-es, ’60-as évek rock and roll slágerei, a Hungária örökzöldektől a Komár László nótákig. Sőt a ’30-as, ’40-es évek swing világát is felidézik, de feldolgozzák a hozzájuk közel álló közelmúltbéli számokat is.
Belépődíjak
Felnőtt: 1.500.- Ft,
Diák- és nyugdíjas: 1.200.- Ft.
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók. Asztalfoglalás a doryeva@kult13.hu e-mail-címen, illetve a +36-1/320-3842-as telefonszámon lehetséges.

Szeptember 5-én, szombaton 10.00 órától „Minden” a kerámiakészítés jegyében-Nyitott Műhely-Nap a Terra-Kotta Egyesülettel.
Ismerkedés az agyaggal: edénykék, medálok készítése a Kerámiaműhelyben - kerámia mázazása – rakus égetés – kiállítás.
A részvétel díjtalan!
További információ:
Szalkai Lajos,
+36 30 453 4264,
szalkailajos@kult13.hu