Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Júliusi és augusztusi kulturális és sport programajánló

Itt a nyár, aki csak teheti, rövidebb-hosszabb időt vakációzik, és akik a XIII. kerületben töltik pihenésüket, ajánljuk programjainkat, elsősorban szabadtéri rendezvényeinkre, táborainkra és a XIII. kerületi kulturális színterek előadásaira, kiállításaira és a sportlétesítmények szabadidős programjaira.
5277064396.jpg
Szabadtéri rendezvények

Július 13-án, szombaton 15.00 és 19.00 óra között ismét Mozgásban a kultúra! – A levegő kosaras urai a Béke téren. Szeretettel várunk minden kedves látogatót Mozgásban a kultúra! rendezvénysorozatunk második alkalmára!
A programon a világszerte elismert FaceTeam csapata fogja szórakoztatni a vendégeket. A FaceTeam Magyarország első és egyetlen akrobatikus sportszínháza, amely különleges show elemekkel tarkított szórakoztató sportbemutatókat tart.
A részvétel díjtalan!

Július 14-én, vasárnap 19.00 órától a Nyáresti koncertek a Szent István parkban rendezvénysorozaton fellép a Hortus M Singers. A négytagú a’capella énekegyüttes 1986-ban alakult, és azóta töretlenül működik, koncertezik határon innen és túl, de a XIII. kerület ünnepi rendezvényeinek is gyakori fellépői. A koncerten hallhatunk feldolgozásukban ismert klasszikus dallamokat, főleg Johann Sebastian Bach ismert műveit, de örökzöld jazz slágereket és saját szerzeményeket is.
17.30 órától a gyermekeknek kézműves foglalkozást tartunk!

Július 18-án, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között ismételten Lakóközösségi Napok rendezvény, helyszínünk ezúttal a Gyermek tér lesz. A sátrakban és a szabadtéren tekerős járgányok, lasertag és ügyességi pálya akadályokkal várja a kihívásokat kedvelőket, de a kisebbek a gyűrűs pecát, a karikadobást és a kézicsocsót is kipróbálhatják. Az óvodások sátrában bábtanulásra hívjuk a gyerekeket, szülőket Brumm- Brumm Brunóval és Kori bácsi bábjaival. Egészségügyi szűréseken, életmód tanácsadáson vehetnek részt, friss turmixokat készíthetnek és kóstolhatnak.A sportot kedvelők kipróbálhatják az akadályfutást, nordic walkingot, golyóssportot és a focit, a teljesítési szint eléréséért ajándéktárgyakra beváltható tallért kapnak. A Zöld Pont és a Gondos Gazdi is kitelepül játékokkal, tanácsadással, versenyekkel. A színpadi program közös tornával indul, könnyűzenei és musical egyveleggel, Cowboy tánccal, zumbával és revü műsorral folytatódik, a délutánt az Old Songs Duó élőzenei műsora zárja.
A programok a SKult13 és a Szociális és Köznevelési Osztály (XIII. Kerületi Szociális Szolgáltató Központ és a Prevenciós Központ) közös szervezésében valósulnak meg.
A részvétel díjtalan!

További információ
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu