Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Júniusi kulturális és sport programajánló

Jöhetne már a nyár, ugye? Mi magunk is nagyon várjuk, hiszen egy sor szabadtéri rendezvénnyel készülünk a XIII. lakosoknak, és a kerületünkbe érkező vendégeknek. Újra útjára indul a Szent István parki Nyáresti koncertsorozat és a Mozgásban a kultúra! sportos, szabadidős programsorozat, júniusban következeik az AUFeszt II. állomása is, és folytatódnak a nagy látogatottságnak örvendő, népszerű Lakóközösségi Napok is! Kiemelt programokról a cikkben tájékozódhatnak az érdeklődők, a teljes programfüzet pedig a csatolt fájlok közül tölthető le!
5281066069.jpg
Szabadtéri rendezvények

Június 2-án, vasárnap 19.00 órától „Komolyzenét könnyedén” - Nyáresti koncertek a Szent István parkban, Budapest XIII. Kerületi Fischer Annie Zeneiskola AMI Fúvószenekara részvételével, szereplésével.
Hagyományainkhoz híven nyitóestünkön a XIII. kerületi Fischer Annie Zeneiskola AMI Fúvószenekara lép a közönség elé. A 2000-ben „Budapestért” díjat kapott Hollán Ernő utcai Zeneiskolában több mint 900 gyermek tanul különböző tanszakokon. Az iskola növendékeit a pedagógusok zenei műveltségük megalapozása mellett öntevékeny amatőr zenélésre és szakirányú továbbtanulásra készítik fel. A zenekar tagjai kizárólag a Zeneiskola volt és jelenlegi növendékei. Vezényel: Kovács Marianna művészeti vezető - a zenekar alapító vezetője
17.30 órától a gyermekeknek kézműves foglalkozást 18.30 órától hangszerismereti foglalkozást tartunk.
A részvétel díjtalan!

Június 6-án, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között Lakóközösségi Napok a Vizafogó sétányon. A sátrakban és a szabadtéren óriásnagyító, Camera obscura, ördöglakat, elkapóka és más „furfangos játék” várja a kilátogatókat, de a kisebbek a gyűrűs pecát, a karikadobást és a kézicsocsót is kipróbálhatják. Az óvodások sátrában bábtanulásra hívjuk a gyerekeket, szülőket Brumm- Brumm Brunóval és Kori bácsi bábjaival. Az ingyenes egészségügyi szolgáltatások kínálata: vérnyomás, vércukor, koleszterinszint mérés, elsősegélynyújtással kapcsolatos bemutató, hallás-és látásélesség vizsgálat, ízületi problémák kezelése, preventív jellegű egészséges életmód tanácsadás, egészséges ételek, turmixok készítése, kóstolása. A sportot kedvelők mini trambulin, foci, darts, kerékpárszimulátor között választhatnak, a teljesítési színt eléréséért ajándéktárgyakra beváltható tallért kapnak. A Zöld Pont és a Gondos Gazdi is kitelepül játékokkal, tanácsadással, versenyekkel. A színpadi program közös tornával indul, könnyűzenei és musical egyveleggel, zumbával, revü műsorral folytatódik, a délutánt a "All Comes Back" - Jambalaya Light Duo élőzenei műsora zárja.
A programok a SKult13 és a Szociális és Köznevelési Osztály (XIII. Kerületi Szociális Szolgáltató Központ és a Prevenciós Központ) közös szervezésében valósulnak meg.
A részvétel díjtalan!
További információ:
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu

Június 13-án csütörtökön 16.00 és 17.30 óra között SÉTÁLJ VELÜNK! programra hívjuk az érdeklődőket, hiszen idén ünnepli 70. születésnapját az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, amely évforduló alkalmából helytörténeti sétát szervezünk az OTI telep és a József Attila tér környékén.
Találkozó helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, XIII. kerület, József Attila tér 4.
A részvétel díjtalan!
További információ:
Simon Zsuzsa
+36-30/453-3693
simonzsuzsa@kult13.hu

Június 14-én, pénteken 18.00 órától az AUFeszt utcazenei fesztiválsorozat II. állomásán fellépnek a Bluebells Band, a The Healer, és a HellóPisti zenekarok, és ismét "Legyen az utca a zenészeké, a zene mindenkié egy-egy estén!".
Idén hetedik éve kerül rendezzük meg az Angyalföldi Utcazenei Fesztivál koncertsorozatot. A XIII. kerület több helyszínére, szabadtéri örömzenélésre várjuk a főleg pályakezdő együtteseket, zenészeket, énekeseket, májustól szeptemberig, havonta egy-egy péntek estén. Műfaji megkötés nélkül részt vehet együttesével, vagy akár szólóban, aki szeretné megmutatni tehetségét, zenéjét, a könnyűtől a komolyzenéig.

Újlipótvárosi Klub-Galéria


Június 14-én, pénteken 17.00 és 18.30 óra között Baranyi Ferenc: Operandevú előadás-sorozatában most "Zenélő Dante, Operák Dante-művekből" programra várjuk a zenebarátokat.
Baranyi Ferenc, kerületünk díszpolgára kitűnő költő, ugyanolyan remek író, és ami itt kiemelten fontos: műfordító. Érdekes és mindig szórakoztatóan elmesélt dolgokat tudunk meg az alkotók életviteléről, serénységéről vagy lustaságáról, magánéleti válságairól – de arról is, hogy ezek az események hogyan befolyásolták a művek keletkezését, hogyan nyilvánul meg a szövegben és a zenében az érzelem, a szenvedély vagy a szenvedés.
A belépés díjtalan!
További információ:
Kósa Gergely
+36-70/492-0985
kosagergely@kult13.hu