Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Áprilisi kulturális és sport programajánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Hipp-hopp itt van már az április, a "bolondos" hónapunk, de nem csak vidám kikapcsolódási, hanem kifejezetten komoly programokkal is készülnek a XIII. kerületi színterek, sportlétesítmények és elkezdődnek a nagyon kedvelt, nagy látogatottságú közterületi szabadidős programok is.
7229269950.jpg
Szabadtéri programok

Április 25-én, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között a Gidófalvy lakótelepen, a Prevenciós Központ udvarán indul a Lakóközösségi Napok programsorozat! A Lakóközösségi Napok programsorozat az idén a sokszínűség jegyében különböző stílust, műfajt és tevékenységet jelenít meg egy rendezvényen belül. A sátrakban és a szabadtéren újfajta népi, hagyományőrző és modern játékokba vonjuk be a közönséget. Az ingyenes egészségügyi szolgáltatások, a mérésekre, szűrésekre és a prevencióra helyezi a hangsúlyt: vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint mérés, hallás és szemvizsgálat, étkezési- és egészséges életmód tanácsadás. A BRFK drog- és bűnmegelőzési játékai és a kerületi óvodák kreatív kézművesjátékai is helyet kapnak a rendezvényen. A sporttéren darts, akadályfutás, labda „dekázás”, mini trambulin, asztalitenisz, ügyességi játékokban a megadott teljesítési színt eléréséért ajándéktárgyakra beváltható tallért lehet szerezni. A színpadon helyet adunk színvonalas népi, könnyűzenei, musical irányzatot képviselő fellépőknek, modern tánccsoportoknak, a kerületi nemzetiségi művészeti csoportoknak. A Lakóközösségi Napok minden helyszínének programját rock and roll, jazz/ragtime, könnyedebb rockzenét játszó együttesek élőzenei műsora zárja.
A programok a SKult13 és a Szociális és Köznevelési Osztály (XIII. Kerületi Szociális Szolgáltató Központ és a Prevenciós Központ) közös szervezésében valósulnak meg.
A részvétel díjtalan!
További információ:
Szalkai Lajos
+36-30/453_4264
szalkailajos@kult13.hu

Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház

Április 7-én, vasárnap 15.00 órától Misi mókus kalandjai árnyjáték a felfedezés boldogságáról az Árnyas Mesék Társulat vendégjátéka a Holdvilág Kamaraszínház szervezésében.
Misi, a fekete farkú mókus útra kel. Az örökké termő fát keresi. Azt a fát, amiről Szajkó néni mesélt, ami mindig terem, ahol nem kell eltenni télire. Ahol minden szép és jó. De létezik-e egyáltalán ilyen hely? Erre keresi a választ az előadás. A bábok és a háttér Makhult Gabi illusztrációi alapján készültek. Az előadás létrehozói: Bondor Zsuzsa és Bódog Gábor
Belépőjegy gyerekeknek 10 éves korig 1.350 Ft, 10-14 éves korig 1.500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.700 Ft, felnőtteknek 1.850 Ft, csoportos jegy 15 főtől 1.150 Ft/fő, 14 év felett 1.350 Ft/fő (a Holdvilág Kamaraszínház előadásaira jegy- és bérletárusítás az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban szerdánként 15.30-19.30 óra és az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban péntekenként 15.00-19.00 óra között, vagy belépőjegy az előadások előtt az előadás helyszínén, valamint elektronikusan ide kattintva váltható).
Foglalás a +36-1/401-0070, +36-1/405-8759-es telefonszámok valamelyikén, vagy a szinhaz@holdvilag.hu e-mail-címen lehetséges.

Április 14-én, vasárnap 15.00 órától és április 15-én, hétfőn 10.00 órától A csacska nyulacska című zenés mesejátékra várjuk a kicsiket és szüleiket, nagyszüleiket. Az előadás a Dvorák Patka Színház előadásában, a Holdvilág Kamaraszínház szervezésében valósul meg.
A történet egy nyulacska viszontagságairól szól, melyből megismerhetjük, hogyan kerül bajba naivsága miatt, s miként szabadul reménytelennek tűnő helyzetéből. „… egyszer, mikor a nyuszifiú éppen nincs otthon, jön a farkas, és elrabolja a nyuszilányt. Elviszi a tanyájára, ketrecbe zárja, és készül, hogy megegye vacsorára. Írta és rendezte: Dvorák Gábor
Belépőjegy gyerekeknek 10 éves korig 1.350 Ft, 10-14 éves korig 1.500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.700 Ft, felnőtteknek 1.850 Ft, csoportos jegy 15 főtől 1.150 Ft/fő, 14 év felett 1.350 Ft/fő (A Holdvilág Kamaraszínház előadásaira jegy- és bérletárusítás az AJAMK-ban szerdánként 15.30-19.30 óra között, és az AGYIH-ban péntekenként 15.00-19.00 óra között, vagy belépőjegy az előadások előtt az előadás helyszínén, valamint elektronikusan ide kattintva váltható.).
Foglalás a +36-1/401-0070, +36-1/405-8759-es telefonszámok valamelyikén, vagy a szinhaz@holdvilag.hu e-mail-címen lehetséges.

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

A PénteK13 programsorozat keretében április 12-én, pénteken 19.00 órától Moravecz Levente: Tökéletes szerelem című zenés vígjátéka az AJAMK színpadán.
Mit meg nem tesz egy színházigazgató a pénzügyi támogatásért? Hogyan mutat be a színháza egy operett előadást, ha nincs primadonnája, bonvivánja, tánckara, sőt énekes színésze sem? Vagy az is lehet, hogy van, csak nem tud róla? Sőt… lehet, hogy egy szórakoztató, megható, fergeteges zenés előadás születik? És ahogy az lenni szokott, mindeközben szerelemek szövődnek, titkok derülnek ki, és a végén minden félreértés megoldódik.
Szereplők: Buch Tibor, Szász Kati, Köllő Babett, Mádi Piroska, Kovács Szilárd, Czakó Ádám
Rendező: Buch Tibor
Belépődíj elővételben felnőtteknek 2.500 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 1.900 Ft, a program napján egységesen 3.200 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatók!).
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.

A PénteK13 programsorozat keretében április 26-án, pénteken 19.00 órától
Sound of Silence – Simon & Garfunkel dalai Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band előadásában. A fuvolán bármit el lehet játszani – állítja Horgas Eszter fuvolaművész. Most kiváló zenekarával a mára már klasszikusnak számító Grammy-díjas Simon & Garfunkel duó legnépszerűbb dalokat fogják előadni, kicsit másképp. Az énekes-előadóművész Falusi Mariann tolmácsolásában és kivételes hangján élvezhetjük az örökzöld slágereket.
A 60-as évek két amerikai énekesének dalai olyan igényes popzenét képviselnek, ami méltán ihlette meg a két művésznőt a produkció összeállítására.
A ClassJazz Band zenekar tagjai:
Dajka Krisztián gitár,
Hárs Viktor basszus, ének,
Kaszás Péter dob, ének,
Pusztai Csaba ütőhangszerek,
Révész Richárd zongora.
Belépődíj elővételben felnőtteknek 2.500 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 1.900 Ft, az előadás napján egységesen 3.200 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatók!).
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.