Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Bizet: Carmen

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
A PénteK13 programsorozat keretében március 22-én, pénteken 19.00 órától Bizet: Carmen című operája magyar nyelven az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.
2103722671.jpg
Carmen, a dohánygyári munkáslány, a Sevillát megszálló spanyol hadsereg katonája és a nép körében közkedvelt bikaviadalok ünnepelt hőse, a torreádor szerelmi háromszögéről szóló tragikus történetet Bizet érzelemgazdag, lüktetően dallamos zenéje teszi felejthetetlenné. Egy odadobott virág nyomán fellobbanó vad szenvedélyek, féltékenység, hatalmi játszmák, női praktikák, végzet és halálos szerelem keveredik a karneváli hangulatú, egyszerre forró és zűrzavaros történetben. A Carmen legszebb áriáit, a Habanérát, a Virágáriát, a Torreádor-dalt azok is ismerik, akik színpadon még nem látták az operát.

Főszereplők

Carmen: Kiss Borbála,
Don Jose: Alagi János,
Michaela: Gábor Audrey,
Escamillo: Kapitány Zsolt.
Közreműködik a Művész Szimfonikus Zenekar, Karmester: Gulyás Nagy György,
Rendező: Gulyás Nagy Lilla

Belépődíj elővételben felnőtteknek 1.800 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.500 Ft, csoportosan 10 főtől 1.300 Ft, az előadás napján egységesen 2.200 Ft. (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatók!).

Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.

Kapcsolódó galéria

Bizet: Carmen (1 kép)