Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Februári kulturális és sport programajánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Most még tél közepe van, de már minden XIII. kerületi színtéren készülünk a télbúcsúztató hónapra, a februárra, sok érdekes és tartalmas kulturális programmal, előadással, kiállítással. Cikkünkben kedvcsinálóként néhány programunkat kiemeltük, és/de a csatolt programfüzetben az összes kerületi vonatkozású, februári kulturális és sportprogramot közzétesszük, válogassanak kedvükre és legyenek vendégeink az eseményeken!
4033375937.jpg
Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház

Február 3-án, vasárnap 16.30 órától Nikola a tengernél címmel, animációs, bábos mese 1 részben a Malko Teatro előadásában, a Holdvilág Kamaraszínház szervezésében. Volt egyszer egy kisfiú, akit Nikolának hívtak. Nikolának két füle volt és egy feje és az az egy feje pont a két füle közé nőtt. Volt két keze és két lába, szóval pont úgy nézett ki, mint az összes vele egykorú fiú. Ez a fiúcska, aki nagyon jó gyerek volt, egy napon fejébe vette, hogy látni akarja a bolgárkertészek országát, amiről annyit mesélt neki a nagypapája.
Belépőjegy gyerekeknek 10 éves korig 1.350 Ft, 10-14 éves korig 1.500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.700 Ft, felnőtteknek 1.850 Ft, csoportos jegy 15 főtől 1.150 Ft/fő, 14 év felett 1.350 Ft/fő.
A Holdvilág Kamaraszínház előadásaira jegy- és bérletárusítás az AJAMK-ban szerdánként 15.30 és 19.30 óra és az AGYIH-ban péntekenként 15.00 és 19:00 óra között, vagy belépőjegy az előadások előtt az előadás helyszínén váltható.
Foglalás a +36-1/401-0070 és +36-1/405-8759 telefonszámokon vagy a szinhaz@holdvilag.hu e-mailcímen lehetséges.

Február 10-én, vasárnap 16.30 órától Misimókus kalandjai árnyjáték a felfedezés boldogságáról, az Árnyas Mesék Társulat vendégjátékában a Holdvilág Kamaraszínház szervezésében. Misi, a fekete farkú mókus útra kel. Az örökké termő fát keresi. Azt a fát, amiről Szajkó néni mesélt, ami mindig terem, ahol nem kell eltenni télire. Ahol minden szép és jó. De létezik-e egyáltalán ilyen hely? Erre keresi a választ az előadás.
A bábok és a háttér Makhult Gabi illusztrációi alapján készültek. Az előadás létrehozói: Bondor Zsuzsa és Bódog Gábor
Belépőjegy gyerekeknek 10 éves korig 1.350 Ft, 10-14 éves korig 1.500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.700 Ft, felnőtteknek 1.850 Ft, csoportos jegy 15 főtől 1.150 Ft/fő, 14 év felett 1.350 Ft/fő.
A Holdvilág Kamaraszínház előadásaira jegy- és bérletárusítás az AJAMK-ban szerdánként 15.30 és 19.30 óra és az AGYIH-ban péntekenként 15.00 és 19:00 óra között, vagy belépőjegy az előadások előtt az előadás helyszínén váltható.
Foglalás a +36-1/401-0070 és a +36-1/405-8759 telefonszámokon vagy a szinhaz@holdvilag.hu e-mail-címen lehetséges.

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

A PénteK13 programsorozat keretében február 1-jén, pénteken 19.30 és 22.30 óra között PEDROFON Házibuli! Hazánk egyik legkedveltebb rock and roll zenekarának műsorán szerepelnek az ’50-es, ’60-as évek rock and roll slágerei, a Hungária örökzöldektől a Komár László nótákig. Sőt a ’30-as, ’40-es évek swing világát is felidézik, de feldolgozzák a hozzájuk közel álló közelmúltbeli számokat is. Szeptembertől minden hónapban fergeteges házibulival várják a táncoslábú közönséget az AJAMK színháztermében.
Belépődíj elővételben felnőtteknek 1.500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.200 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatók!).
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.

Szintén a PénteK13 programsorozat keretében, de már február 8-án, pénteken 19.00 órai kezdettel Szinetár Dóra zenekaros koncertje: Újratervezés címmel. Szinetár Dóra Jászai-díjas színésznő, énekesnő, közel három évtizedes pályafutása alatt a zenés- és prózai színpadok klasszikus főszerepeiben és nagysikerű musicalszerepekben nyújtott felejthetetlen alakítást, és vált a nézők kedvencévé. Újratervezés címmel jelent meg nemrég Dóra legújabb szóló lemeze, amelyen az elmúlt közel 30 év alatt ikonikussá vált musical slágerekből kapunk egy különleges válogatást. De hallhatjuk Dóra más kedvenceit is, hiszen repertoárja rengeteg zenei stílust ölel fel, a klasszikus musicalektől a sanzonokon át a pop- és filmslágerekig. Ami pedig a műfajokat összehozza, az a színész-énekesnő jól ismert, egyedi előadói stílusa, csodás hangja, és az közreműködő, nagyszerű muzsikusokból álló zenekar.
Belépődíj elővételben felnőtteknek 2.500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.900 Ft, az előadás napján egységesen 3.200 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatók!).
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.

Február 9-én, szombaton 16.00 órától Gerida Farsang 3-14 éves gyerekek és szüleik részére a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület rendezvényén.
Ügyességi játékok - fejtörő feladatok - jelmezverseny - tombola - gyermek buli!
A részvétel díjtalan!
További információ:
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu

A PénteK13 programsorozat keretében február 15-én, pénteken 19.30 órától Pál Ferenc előadása: Elégedetten az élettel címmel. A rendkívül népszerű mentálhigiénés szakember előadásában arra keresi a választ, hogy vajon minden jogos sérelmünk, fájdalmunk, hiányunk ellenére tudjuk-e igazán szeretni az életet? Nemcsak úgy elviselni, elhordozni, hanem élvezni, örömmel fogadni azt, amit ad, még ha sok mindent nem is kapunk meg, amire vágyunk? Vajon mi lehet a titkuk azoknak, akik küzdelmes, veszteségekkel és tragédiákkal terhelt életútjuk végén is képesek szívből azt mondani: érdemes volt? Akik a legapróbb dolgokban is megtalálják az örömöt? Akiket megoldhatatlan problémáik, betölthetetlen hiányaik sem tudnak nyomorulttá tenni? Meg lehet ezt a titkot tanulni tőlük? Ha igen, hogyan? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a varázslatos előadásairól ismert pap és lélektani szakember, a tőle megszokott élményszerű stílusban.
Belépődíj elővételben felnőtteknek 2.200 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.600 Ft, az előadás napján 2.800 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatók!).
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.