Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Novemberi kulturális és sport programajánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Hosszú hétvégével indul a november, a szeretteinkre való emlékezés utáni napoktól egészen a karácsonyvárás első hétvégéjéig már tervezhetőek a XIII. kerületi kulturális és sportprogramok! Részletek a cikkben és a csatolt programfüzetben olvashatók!
4181496386.jpg
Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház

November 4-én, vasárnap 16.30-tól és november 5-én, hétfőn 10.00 órától Lány a sárkányhajóban vikinges, bábos sztori egy részben a Holdvilág Kamaraszínház és a Batyu Színház koprodukciós előadásában. Megtörténhet, hogy egy ősöreg holló repül be az óvoda, az iskola, a színház, vagy a művelődési ház ablakán. Megtörténhet, hogy a sok összegyűlt gyerekről eszébe jut egy réges-régi történet, ami fiatal holló korában történt meg vele valahol egy viking faluban. Vajon változtak azóta a gyerekek, vagy csak a világ változott meg körülöttük? Meséjéből talán kiderül. Sznorr és Gwen testvérek. Mikor Gwen megbetegszik, bátyja Sznorr, kétségbeesve keresi húgának az orvosságot. Az erdőben barangolva találkozik a tündérekkel, akikkel egyezséget köt... Írta: Kaszás Villő
Belépőjegy gyerekeknek 10 éves korig 1.350 Ft, 10-14 éves korig 1.500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.700 Ft, felnőtteknek 1.850 Ft, csoportos jegy 15 főtől 1.150 Ft/fő, 14 év felett 1.350 Ft/fő (a Holdvilág Kamaraszínház előadásaira jegy- és bérletárusítás az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban szerdánként 15.30 és 19.30 óra között és az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban péntekenként 15.00 és 19:00 óra között, vagy az előadások előtt az előadás helyszínén válthatók.)
Foglalás a +36-1/401-0070 és +36-1/405-8759 telefonszámon, vagy a szinhaz@holdvilag.hu e-mail-címen lehetséges.

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

November 5-én, hétfőn 19.00 órától Cziffra György Emlékkoncert a Cziffra Fesztivál 2018. díjazottjaival, Horti Lilla énekművész és Devich Gergely gordonkaművész hangversenye. A Balázs János zongoraművész által alapított Cziffra György Fesztivál alapküldetése, hogy Cziffra György zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze és ápolja. De ezen felül a fiatal művészek felkarolását is célul tűzte ki, amely kezdeményezéshez a XIII. Kerületi Önkormányzat is csatlakozott és támogatást nyújt, egyebek mellett az Emlékkoncert megvalósításával is. Horti Lilla zenész családban született, Marton Éva és Virág Emese tanítványa volt a Zeneakadémia opera szakán, számos versenyt nyert, például a 22. Nemzetközi Ferruccio Tagliavini Énekversenyt, valamint a legjobb szopránnak járó Joan Sutherland díjat is ő kapta. A fiatal énekesnő tehetségét számos díjjal, ismerték már el, legutóbb tavaly októberben, amikor Junior Prima díjat vehetett át. A koncerten Liszt és Puccini dalokat hallhatunk előadásában, Virág Emese Liszt díjas zongoraművész közreműködésével. Devich Gergely egy muzsikusdinasztia legifjabb tagja. Az országos zenei versenyek dobogóinak meghódítását követően 2014-ben ő képviselhette hazánkat a Fiatal Zenészek Eurovízióján, ahol az addigi legkiemelkedőbb magyar teljesítményét nyújtva harmadik helyezést ért el. Ez alkalommal műsorán szerepel Chopin g-moll cselló-zongora szonátája, és Rahmanyinov: Vocalise című műve szerepel, Kovalszki Mária Liszt-díjas zongoraművész közreműködésével.
A belépés díjtalan, de regisztrációs jegy szükséges, amely a helyszínen kapható vagy a doryeva@kult13.hu e-mail-címen igényelhető.

A PénteK13 programsorozat keretében november 9-én, pénteken 19.30 és 22.30 óra között PEDROFON Házibuli. Hazánk egyik legkedveltebb rock and roll zenekarának műsorán szerepelnek az ’50-es, ’60-as évek rock and roll slágerei, a Hungária örökzöldektől a Komár László nótákig. Sőt a ’30-as, ’40-es évek swing világát is felidézik, de feldolgozzák a hozzájuk közel álló közelmúltbéli számokat is. Szeptembertől minden hónapban fergeteges házibulival várják a táncoslábú közönséget az AJAMK színháztermében.
Belépődíj elővételben felnőtteknek 1.300 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.000 Ft (XIII. Kerületi kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak!)
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan ide kattintva válthatók.

Újlipótvárosi Klub-Galéria

November 13-án, kedden 18.00 órától Portisch Lajos (basszbariton) dalestre várjuk a zenebarátokat. A sakkmester előadásban ez alkalommal válogatást hallhatnak Robert Schumann dalciklusaiból. Közreműködik és a műsort vezeti Zöld Ildikó (szoprán) valamint Hegedűs Valér (zongoraművész). A belépés díjtalan!