Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Szeptemberi kulturális és sport programajánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Azért kijutott a jó időből a nyári időszakban és annak folytatásában reménykedve a szeptemberi hónapban is készülünk szabadtéri rendezvényekkel, eseményekkel, de mivel az ősz is mutogatta már karmait, a színterek és sportlétesítmények is egy sor színes, tartalmas programot kínálnak a szellemi és fizikai kikapcsolódást kereső kerületi lakosoknak és a kerületünkbe érkező vendégeknek.
9764293057.jpg
Szabadtéri rendezvények

Szeptember 8-án, szombaton 10.00 és 15.00 óra között az Angyalföldi Sportközpontban ismét megrendezzük a XIII. Kerületi Családi Sportnapot, ahol idén is a mozgásé lesz a főszerep! Kezdd a napot Kangatraining tornával, folytasd Rubint Réka intenzív "ALAKREFORM!" edzésével, majd sportolj és játssz egész nap. Kalandpark, mászó fal, rodeó bika, óriás csúszda, trambulin, futás, foci, amerikai foci, VIADAL játék, íjászat, lövészet és még megannyi sportjáték vár egy helyen, az Angyalföldi Sportközpontban. Óvodáknak sorverseny, kerületi csapatoknak Fair Play Football Roadshow, szépkorúaknak nyugdíjas torna! A Családi Sportnapon bárki kipróbálhatja magát, valamint részt vehet egy ügyességi és sportos játékokból álló "80 perces Családi Többpróbán". A többpróba sikeres teljesítését ajándékkal jutalmazzuk, illetve a teljesítők részt vesznek a rendezvény végi sorsoláson, ahol értékes sportos programokat sorsolunk ki! Lesznek közös edzések, sportági bemutatók, bemutatkozik a Savoy Garden Táncstúdió és fellép a Rippel Brothers is!
A rendezvény ideje alatt a squash- és a teniszpálya 1 órás ingyenes használata regisztrációhoz kötött. Regisztrálni időpont megjelölésével az alábbi címre küldött e-maillel lehetséges: sport13@sport13.hu
Rossz idő esetén, módosult programmal a sportközpont csarnokában lesz a rendezvény!
A részvétel díjtalan!
További információ
Deme Orsolya
+36-1/329-1617
demeorsolya@sport13.hu

Szeptember 13-án, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között a József Attila téren búcsúzik az idei esztendőre a Lakóközösségi Napok rendezvénysorozat, amelynek mindegyik állomását a "Retró és ma" jegyében szerveztük, szervezzük. A Lakóközösségi Napokon helytörténeti fotókkal idézzük fel, hogy milyen volt egykor a rendezvény helyszíne. A korhű sátorban rock&and roll „séró” és „mikrofonhaj” készül, illetve újra pörög a Rubik kocka és a Sicc könyv klasszikus fejtörői is előkerülnek. A sportolni vágyók focizhatnak (Adidas labda helyett fűzős bőrlabdával!), kipróbálhatják a hullahopp-karikát és nyerhetnek a retró sporttotó kitöltésével. A „Go Trabi Go” hangulatában beülhetnek a korszak legendás gépjárművébe és lángost is vehetnek lakókocsiból. Egészségügyi szűrés, tanácsadás is lesz, közben tablókon bemutatjuk, hogy ez annó hogyan is zajlott. A színpadon ugrókötél bemutató és Zumba, majd részleteket hallhatunk a Made in Hungaria és a Hotel Menthol musicalekből. A retró divatbemutatót tánctanulás és verseny követi, a záró „RetroBál” közreműködője pedig az Pedrofon együttes lesz.
A rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködik a XIII. kerületi Szociális Szolgáltató Központ, a Prevenciós Központ és a XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda.
A részvétel díjtalan!
További információ
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu

Szeptember 14-én, pénteken 18.30 órától AUFeszt Gálakoncert a József Attila téren. Az egész nyáron át zajló Angyalföldi Utcazenei Fesztivál koncertsorozat szeptemberben Gálakoncerttel zárul, ahol a négy nyári helyszínen legtöbb közönségszavazatot elérő együttest hallhatja ismét a közönség. A legjobbak nyereménye ezúttal, hogy értékes tiszteletdíjban részesülnek, a XIII. Kerületi Önkormányzat támogatásának köszönhetően.
A részvétel díjtalan!
(Rossz idő estén az esemény az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban lesz!)

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Szeptember 12-én, szerdán 17.00 és 18.30 óra között „A csillagok köztünk élnek” programsorozat keretében kötetlen, szórakoztató beszélgetés a Vígszínház nagyjairól Balla Ferenccel.
Gábor Miklós
A háborús árvákból összeverődött gyerekbanda vezetője nem csak "Valahol Európában" lehetett részese a magyar filmművészet megszületésének. Nemzedékek emlegetik máig az ő Madách Színházi Hamletjét. Némi öniróniával "A csinos zseni" címen adta ki önéletírását. Hőse volt a hatvanas évek nagy filmes korszakának is. Élete végén pedig csodálatosan olvasta föl "A Pál utcai fiúk"-at.
A belépés díjtalan!
További információ
Simon Zsuzsa
+36-30/453-3693
helytorteneti@kult13.hu

Újlipótvárosi Klub-Galéria

Szeptember 7-én, pénteken 17.00 órától OPERANDEVÚ Baranyi Ferenccel előadás Poéták, mint operahősök címmel. Baranyi Ferenc, kerületünk díszpolgára kitűnő költő, ugyanolyan remek író, és ami itt kiemelten fontos: műfordító. Számos opera librettóját (Carmen, Tosca stb.) porolta le, vagyis fordította újra oly módon, hogy a szöveg megfeleljen mind a történet korának, mind a mai nyelvhasználatnak. Érdekes és mindig szórakoztatóan elmesélt dolgokat tudunk meg az alkotók életviteléről, serénységéről vagy lustaságáról, magánéleti válságairól – de arról is, hogy ezek az események hogyan befolyásolták a művek keletkezését, hogyan nyilvánul meg a szövegben és a zenében az érzelem, a szenvedély vagy a szenvedés.
A belépés díjtalan!
További információ
Kósa Gergely
kosagergely@kult13.hu