Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Júliusi és augusztusi kulturális és sport programajánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
"Le az utcára, ki a térre", akár ezzel a Tankcsapda idézettel is összefoglalhatnánk a júliusi és augusztusi XIII. kerületi programokat, hiszen a nyári időszak elsősorban a szabadtéri programoké, kezdve a legkisebbeknek szóló Tücsökkerti programoktól a vájtfülű zenebarátoknak szóló Nyáresti koncertek a Szent István parkban programsorozatig.
0084799832.jpg
VERSPARK - Nyáresti koncertek a Szent István parkban

Augusztus 12-én, vasárnap 19.00 órától a VERSPARK - Nyáresti koncertek a Szent István parkban programsorozat keretében Szarka Tamás zenés költői estjére várjuk a nagyérdeműt. Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő immár 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző, irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene és a vers mélyről jön és erőt ad.
Közreműködik Horváth János zongorán és Takács József Jozzy gitáron.
17.30 órától a gyermekeknek kézműves foglalkozás
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Szent István park

Mozgásban a kultúra!

augusztus 11-én, szombaton 15.00 és 19.00 óra között "Csatára fel!" címmel egy igazi, de játékos csatateret hozunk a Béke térre, ahol szivacs lövedékkel lehet egymás ellen harcolni egy közel 100 m2-es NERF pályán. A foci szerelmeseinek is kedvezünk, ezen a délutánon billiárd focit és darts focit is tartunk.
A részvétel díjtalan!
Információ: Tóth Réka +36 30 691 6445, tothreka@kult13.hu

Lakóközösségi Napok - Retró és ma

Augusztus 9-én, csütörtökön, 15.00 és 19.00 óra között a Gidófalvy lakótelepen, a Prevenciós Központ udvarán folytatódik a nagy sikerű, hétköznap délutáni szabadtéri programsorozat Lakóközösségi Napok, ahol fotók mutatják ez alkalommal is a hely régebbi arcát. Korhű sátorban rock&and roll „séró” és „mikrofonhaj” készül, a játéksátorban a újra pörög a Rubik kocka és a Sicc könyv klasszikus fejtörői is előkerülnek. A Flippert újra ki lehet próbálni, de a fűzős focit és hullahopp-karikát is. A „Go Trabi Go” hangulatában beülhetnek a korszak legendás gépjárművébe és vehetnek lángost is lakókocsiból. Mai és korabeli mese és TV-figurákat lehet készíteni és lufiból készíttetni. Egészségügyi szűrés, tanácsadás is lesz, közben tablókon bemutatjuk, hogy ezek a szűrések egykor hogyan is zajlottak. A gyerekeket KRESZ pálya várja, a felnőttek regisztráltathatják kerékpárjukat és bepillanthatnak a Linda sorozatba. A színpadon az idősebbek által ismert „Egy kicsi mozgás…” után mai Zumba, majd részleteket hallhatunk a Made in Hungaria és a Hotel Menthol musicalekből. A tánctanulást és versenyt „RetroBál” követi, amelynek közreműködője itt is az Old Songs Duó lesz.
A rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködik a XIII. kerületi Szociális Szolgáltató Központ, a Prevenciós Központ és a XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda.
A részvétel díjtalan!
Információ: Szalkai Lajos +36 30 453 4264, szalkailajos@kult13.hu

AUFeszt - Angyalföldi Utcazenei Fesztivál

Augusztus 17-én, pénteken 18.30 órától az Angyalföldi Utcazenei Fesztivál IV. állomására várjuk a zenebarátokat. Az Angyalföldi Utcazenei Fesztivál koncertsorozaton ez alkalommal fellép a Ceasar's Bread, a Passz és a Red One House.
Legyen az utca a zenészeké, a zene mindenkié egy-egy estén!
A részvétel díjtalan!
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Ruttkai Éva park