Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Júniusi kulturális és sport programajánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Beindul a nyár, itt a vakáció, talán kicsit több ideje jut mindenkinek a kikapcsolódásra, legyen az sportolás, vagy éppen szellemi feltöltődés. Ehhez ajánljuk XIII. kerületi júniusi lehetőségeket, amelyek - mint minden nyáron - leginkább szabadtériek, hogy programok mellett a jó időt, a napfényt is élvezhessük.
3626389769.jpg
Szabadtéri rendezvények

Június 3-án, vasárnap 19.00 órától VERSPARK - Nyáresti koncertek a Szent István parkban, a Budapest XIII. Kerületi Fischer Annie Zeneiskola AMI Fúvószenekar fellépésével. Hagyományainkhoz híven első alkalommal a Fischer Annie Zeneiskola AMI Fúvószenekara lép a közönség elé. A 2000-ben „Budapestért” díjat kapott Hollán Ernő utcai Zeneiskolában több mint 900 gyermek tanul különböző tanszakokon. Az iskola növendékeit a pedagógusok zenei műveltségük megalapozása mellett öntevékeny amatőr zenélésre és szakirányú továbbtanulásra készítik fel. A zenekar tagjai kizárólag a Zeneiskola volt és jelenlegi növendékei.
17.30 órától a gyermekeknek kézműves foglalkozás
18.30 órától hangszerismereti foglalkozás
Vezényel: Kovács Marianna a zenekar alapító vezetője

Június 7-én, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között Lakóközösségi Napok - Retró és ma, a Vizafogó sétányon. A Lakóközösségi Napokon helytörténeti fotókkal idézzük fel, hogy milyen volt egykor a rendezvény helyszíne. A korhű sátorban rock&and roll „séró” és „mikrofonhaj” készül, illetvev újra pörög a Rubik kocka és a Sicc könyv klasszikus fejtörői is előkerülnek. A sportolni vágyók focizhatnak (Adidas labda helyett fűzős bőrlabdával!), kipróbálhatják a hullahopp-karikát és nyerhetnek a retró sporttotó kitöltésével. A „Go Trabi Go” hangulatában beülhetnek a korszak legendás gépjárművébe és lángost is vehetnek lakókocsiból. Egészségügyi szűrés, tanácsadás is lesz, közben tablókon bemutatjuk, hogy ez annó hogyan is zajlott. A színpadon ugrókötél bemutató és Zumba, majd részleteket hallhatunk a Made in Hungaria és a Hotel Menthol musicalekből Buch Tibortól előadásában. A retró divatbemutatót tánctanulás és verseny követi, a záró „RetroBál” közreműködője pedig az Odeion együttes lesz.
A rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködik a XIII. kerületi Szociális Szolgáltató Központ, a Prevenciós Központ és a XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda.
A részvétel díjtalan!
További információ:
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu

Június 15-én, pénteken 18.30 órától AUFeszt II., az Országbíró sétányon! Legyen az utca a zenészeké, a zene mindenkié egy-egy estén! Az Angyalföldi Utcazenei Fesztivál koncertsorozaton ez alkalommal fellép a Chain Bridge Pop, a Nyolcpluszhat Duó és az Önként és Dalolva Társulat.
A részvétel díjtalan!

Június 16-án, szombaton 15.00 és 19.00 óra között Mozgásban a kultúra! – Kalandozzunk a Béke téren! Idén is három alkalmas sorozatunkat első állomásán egy 8 állomásos kalandparkkal készülünk az örök mozgóknak, mellette családi játszóház, légvár és focis játékok is felsorakoznak.
A részvétel díjtalan!
További információ
Tóth Réka
+36-30/691-6445
tothreka@kult13.hu


Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Június 2-3-án, szombaton és vasárnap 10.00 és 19.00 óra között Családi Játék Ünnep, játékversenyek két napon keresztül 6-99 éveseknek.
III. Országos Aranyásók Bajnokság, Century - Fűszerút, Glüx, Rummikub, Wizard kupák.
Jelentkezés: info@homoludens.hu
Jelentkezési határidő: 2018. május 31. csütörtök éjfélig.
június 2. 09.30-13.30 III. Országos Aranyásók Bajnokság
június 2. 14.30-17.00 homoludens.hu Century - Fűszerút Kupa
június 2. 14.30-17.00 homoludens.hu Glüx Kupa (párhuzamosan a Centuryval)
június 3. 09.30-13.30 III. homoludens.hu Rummikub Kupa
június 3. 14.00-19.00 III. homoludens.hu Wizard Kupa
A részvétel díjtalan, előzetes jelentkezéshez kötött!
További információ: www.homoludens.hu/versenyek-2018

Újlipótvárosi Klub-Galéria

Június 15-én, pénteken 17.00 órától OPERANDEVÚ Baranyi Ferenccel, az előadás címe: Verdi, a szabadság zeneköltője. Baranyi Ferenc, kerületünk díszpolgára kitűnő költő, ugyanolyan remek író, és ami itt kiemelten fontos: műfordító. Számos opera librettóját (Carmen, Tosca stb.) porolta le, vagyis fordította újra oly módon, hogy a szöveg megfeleljen mind a történet korának, mind a mai nyelvhasználatnak. Érdekes és mindig szórakoztatóan elmesélt dolgokat tudunk meg az alkotók életviteléről, serénységéről vagy lustaságáról, magánéleti válságairól – de arról is, hogy ezek az események hogyan befolyásolták a művek keletkezését, hogyan nyilvánul meg a szövegben és a zenében az érzelem, a szenvedély vagy a szenvedés.
A belépés díjtalan!
További információ:
Kósa Gergely
kosagergely@kult13.hu