Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Lakóközösségi Napok a Kárpát utcai Duna teraszon

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Itt a jó idő és el is kezdődnek az ősz vége óta várt XIII. kerületi szabadtéri programok! Újra útjára indul a Lakóközösségi Napok rendezvénysorozat, április 26-án, csütörtökön 15.00 órától a Kárpát utca Duna terasz felőli oldalán, „Angyalföldi pálmafák...”-Rock&roll délután a szabadban címmel.
5186581780.jpg
A retró hangulat jegyében indul áprilisban az idei Lakóközösségi Nap a Kárpát utcai Duna teraszon, sátorban, szabadtéren és a színpadon. Fotókon mutatjuk be, hogy milyen volt egykor ez a hely, ahol most vagyunk, korhű sátorban rock&and roll „séró” és „mikrofonhaj” készül, a játéksátorban újra pörög a Rubik kocka, ügyeskedhetnek a malom és dominó játékban és a Sicc könyv klasszikus fejtörői is előkerülnek. Természetesen elhozhatja bárki saját egykori játékait is, amivel másokat megismertet. A sportolni vágyók focizhatnak fűzős bőrlabdával, kipróbálhatják a hulahoppkarikát és nyerhetnek a retró sporttotó kitöltésével. A „Go Trabi Go” hangulatában beülhetnek a korszak legendás gépjárművébe és vehetnek lángost is lakókocsiból. A kézműveskedésre vágyók korabeli mese és TV-figurákat készíthetnek, de a lufiból készült emblematikus figurák is elvihetők. A színpadi Mesekuckóban mesemondás várja a kisebbeket színművészek tolmácsolásában, a „nagyobbak” részletek hallhatnak a Made in Hungaria és a Hotel Menthol musicalekből musical színészek előadásában. A kihívást kedvelők a tánctanulást követően táncversenyen vehetnek részt akrobatikus rock&roll páros irányításával. A délutánt „RetroBál” zárja szabadtéri tánccal, élőzene kíséretében.

A rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködik a XIII. kerületi Szociális Szolgáltató Központ, a Prevenciós Központ és a XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda.

A részvétel díjtalan!

További információ
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu

Kapcsolódó galéria

LKN-Duna Terasz 2018. (1 kép)