Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Áprilisi kulturális és sport programajánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
A húsvéti ünnepekkel nyit az április, és valószínűleg mindannyian abban bízunk már, hogy beköszönt a várva várt igazi tavasz, a melegítő napsütéssel, rügyfakadással, madárcsicsergéssel. Szeszélyes hónapunkban egy dolog bizonyos: a XIII. kerületi színterek tartalmas és izgalmas programokkal várják az érdeklődőket és a hónap végén már a szabadtéri programjaink is elkezdődnek.
4915992438.jpg
Szabadtéri programok

Április 11-én, szerdán 10.00 órakor Költészet Napja ünnepség a József Attila téren, amelyen kiváló költőnk, József Attila születésnapján szobrának megkoszorúzásával tisztelgünk.
A részvétel díjtalan!
További információ:
Dőry Éva
doryeva@kult13.hu

Április 26-án, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között indul útjára a XIII. kerület egyik legkedveltebb programsorozata a Lakóközösségi Napok a Duna teraszon (Kárpát utca), „Angyalföldi pálmafák...” - Rock&roll délután a szabadban. A retró hangulat jegyében indul áprilisban az idei lakóközösségi nap a Kárpát utcai Duna teraszon, sátorban, szabadtéren és a színpadon. Fotókon mutatjuk be, hogy milyen volt egykor ez a hely, ahol most vagyunk, korhű sátorban rock&and roll „séró” és „mikrofonhaj” készül, a játéksátorban újra pörög a Rubik kocka, ügyeskedhetnek a malom és dominó játékban és a Sicc könyv klasszikus fejtörői is előkerülnek. Természetesen elhozhatja bárki saját egykori játékait is, amivel másokat megismertet. A sportolni vágyók focizhatnak fűzős bőrlabdával, kipróbálhatják a hulahoppkarikát és nyerhetnek a retró sporttotó kitöltésével. A „Go Trabi Go” hangulatában beülhetnek a korszak legendás gépjárművébe és vehetnek lángost is lakókocsiból. A kézműveskedésre vágyók korabeli mese és TV-figurákat készíthetnek, de a lufiból készült emblematikus figurák is elvihetők. A színpadi Mesekuckóban mesemondás várja a kisebbeket színművészek tolmácsolásában, a „nagyobbak” részletek hallhatnak a Made in Hungaria és a Hotel Menthol musicalekből musical színészek előadásában. A kihívást kedvelők a tánctanulást követően táncversenyen vehetnek részt akrobatikus rock&roll páros irányításával. A délutánt „RetroBál” zárja szabadtéri tánccal, élőzene kíséretében.
A rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködik a XIII. kerületi Szociális Szolgáltató Központ, a Prevenciós Központ és a XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda.
A részvétel díjtalan!
További információ:
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

A PénteK13 programsorozat keretében április 6-án, pénteken 19.30 és 22.30 óra között MYDROS Görög Táncház. Minden hónap első péntekén 18.30-tól tánctanítással, majd 19.30-tól fergeteges táncházzal várja az érdeklődőket a nagy sikerű MYDROS Táncház. 2001-ben alapították görög és magyar fiatalok az együttest, hogy megoszthassák mindenkivel azt az örömöt, amit a görög zene és tánc ad nekik gyermekkoruk óta. Az elmúlt 16 évben több mint ezer alkalommal léptek színpadra, zenéltek táncházakban, több mint 300 számból álló repertoárjukkal.
Belépődíj felnőtteknek 1.200 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.000 Ft (XIII. Kerületi kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak!).
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan itt válthatók.

Újlipótvárosi Klub-Galéria

Április 6-án, pénteken 17.00 órától OPERANDEVÚ Baranyi Ferenccel, Zene+Dráma= Zenedráma címmel. Baranyi Ferenc, kerületünk díszpolgára kitűnő költő, ugyanolyan remek író, és ami itt kiemelten fontos: műfordító. Számos opera librettóját (Carmen, Tosca stb.) porolta le, vagyis fordította újra oly módon, hogy a szöveg megfeleljen mind a történet korának, mind a mai nyelvhasználatnak. Érdekes és mindig szórakoztatóan elmesélt dolgokat tudunk meg az alkotók életviteléről, serénységéről vagy lustaságáról, magánéleti válságairól – de arról is, hogy ezek az események hogyan befolyásolták a művek keletkezését, hogyan nyilvánul meg a szövegben és a zenében az érzelem, a szenvedély vagy a szenvedés.
A belépés díjtalan!
További információ:
Kósa Gergely
kosagergely@kult13.hu