Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Értelmes szenvedés - a boldogság – Szendi Gábor pszichológus előadása

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Február 16-án, pénteken 19.00 órától a PénteK13 programsorozat keretében, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban Szendi Gábor előadásában arról beszél, hogy a fogyasztói társadalom által ígért anyagi boldogság – még ha sikerül is elérnünk – homokként folyik ki az ujjaink közül.
0420553322.jpg
A valódi boldogság ugyanis szinte mindig küzdelemmel, verejtékkel, nyugtalansággal jár: az érzést a remény és a kétség közti hányódás, a kudarcok és a sikerek, a meg nem értettség és az elismertség, a kitaszítottság és az elfogadottság váltakozása jellemzi. A boldogság valójában ott él mindannyiunkban, csak fel kell ismernünk, és meg kell tanulnunk élni vele. Szendi leás a boldogság ősi gyökereihez, és az agykutatás, a genetika és az antropológia eredményeire támaszkodva bizonyítja, hogy az igazi boldogság a saját küldetésünk felismerését, a sorsunkban rejlő lehetőségek kibontásáért vállalt felelősséget, és a minket éltető közösséghez való hazatalálást jelenti. Soha nem késő tehát visszanyúlni a bennünk élő lehetőségekhez, hiszen agyunkba égve ott él a boldogság ősi, eredeti képe. Lehet, hogy Ön is boldog, csak nem tud róla?

Belépődíj elővételben felnőtteknek 1.600 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.200 Ft, a program napján egységesen 2.000 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak!)

Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan itt válthatók.