Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Februári kulturális és sport programjánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Bár az év legrövidebb hónapja a február, a XIII. kerületi kulturális és sportprogramok a tél utolsó hónapjában is minden napra kínálnak szellemi és/vagy fizikai kikapcsolódásra lehetőséget. Cikkünkben színterek szerinti bontásban emeljük ki ajánlónkat, a részletes programfüzet pedig a csatolt fájlok közül tölthető le.
2321077585.jpg
Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

A PénteK13 programsorozat keretében február 2-án, pénteken 19.30 és 22.30 óra között MYDROS Görög Táncház. Minden hónap első péntekén 18.30 órától tánctanítással, majd 19.30 órától fergeteges táncházzal várja az érdeklődőket a nagy sikerű MYDROS Táncház. 2001-ben alapították görög és magyar fiatalok az együttest, hogy megoszthassák mindenkivel azt az örömöt, amit a görög zene és tánc ad nekik gyermekkoruk óta. Az elmúlt 16 évben több mint ezer alkalommal léptek színpadra, zenéltek táncházakban, több mint 300 számból álló repertoárjukkal.
Belépődíj felnőtteknek 1.200 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.000 Ft (XIII. Kerületi kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatók!).
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan itt válthatók.

Február 4-én, vasárnap 11.00 órától Rémusz bácsi címmel bábos kalandozás a Holdvilág Kamaraszínház és a Batyu Színház koprodukciójában, a Holdvilág Kamaraszínház szervezésében 4 éven felülieknek. Történetünk főhőse egy gyerkőc, aki gyakran unatkozik, mert szülei sokat dolgoznak, s nincs idejük rá. A gyerkőc el-elcsatangol, és egy nap bekukkant a szomszéd ezermesterhez, Rémusz bácsihoz, aki nem fogy ki a mesékből. Hát csoda, hogy a gyerkőc állandó vendég lesz nála?!
Rendező: Koltai Judit
Belépődíj gyerekeknek 10 éves korig 1.350 Ft, 10-14 éves korig 1.500 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 1.700 Ft, felnőtteknek 1.850 Ft, csoportos jegy 10 főtől 1.150 Ft/fő, 14 éves kortól 1.350 Ft. A Holdvilág Kamaraszínház előadásaira jegy- és bérletárusítás a helyszínen szerdánként 15.30 és 19.30 óra között vagy az előadások előtt! Foglalás a +36-1/401-0070 vagy a +36-1/405-8759 telefonszámokon vagy a jegyrendeles@holdvilag.hu e-mailcímen lehetséges.

RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ

Február 3-án, szombaton 10.00 és 17.00 óra között XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napja, amelynek szervezője a XIII. Kerületi Önkormányzat és Társaságunk SKult13 divíziója, a rendezvény védnöke Dr. Tóth József polgármester. A RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ ad otthont ebben az évben is a Civil napnak. A szervezetek a RaM Colosseum területén és a körfolyosón, standokon prospektusok, képek, tablók, kisebb tárgyak, elektronikus megoldások formájában mutatják be tevékenységüket, közülük néhányan interaktív workshopot is tartanak kreatív tanulás, környezetvédelem és ügyességi játékok témakörben. Helyet kapnak a rendezvényen a régebbi idők kismesterségei is. A Civil Napon nyitjuk meg 2018. talán egyik legkülönlegesebb kiállítását Hungarikonok a XIII. kerületben címmel, amelyet a XIII. Kerület 80. születésnapja alkalmából állítottunk össze. A kiállított kortárs műtárgyakkal a XIII. Kerület díszpolgárai előtt tisztelegnek korunk művészei. A civil szolgáltatók ingyenes egészségügyi mérésekkel, tanácsadással várják a kerületi lakosokat. A művészeti tevékenységet folytató szervezetek pedig a gálaműsor alkalmával lépnek fel a színpadon. A civil szakmai fórum „Miben segít még a Cégkapun keresztüli regisztráció a szervezeteknek?”címmel nyújt segítséget a civileknek.
A belépés díjtalan!
További információ
Szalkai Lajos
+36-30/453-4264
szalkailajos@kult13.hu

Újlipótvárosi Klub-Galéria

Február 1-jén, csütörtökön és 2-án, péntek 18.00 órától Stílusparódiák II. Akik kedvelik a tartalmas nevettetést, szívesen bolyonganak az irodalom és a színház aurájában, azoknak ajánljuk a Stílusparódiák című pódiumestet, amelyet Karinthy Frigyes, Kálnoky László, Tabi László (és még sokan mások) paródiáiból állított színpadra Zsolnai Gábor.
Közreműködnek: Andai Kati, Hegedűs Miklós, Kertész Péter, Kovács Kriszta, Rácz Ferenc, Zsolnai Júlia
Zongorán kísér: Zsolnai Péter
A belépés díjtalan!