Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Januári kulturális és sport programjánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Új év, amellyel egy kicsit mindig új fejezet kezdődik az emberek és intézmények életében is. Nincs ez másképpen a XIII. kerületi kulturális színtereken, sportlétesítményekben sem: vadonatúj programok és jól megszokott fizikai és szellemi kikapcsolódási lehetőségekkel várjuk régi és új vendégeinket, látogatóinkat! Cikkünkben kedvcsinálóként kiemeltünk pár programot, a részletes havi műsorfüzet a csatolt fájlok közül tölthető le.
4402379454.jpg
Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház

2018. január 4., csütörtöktől, minden kedden, csütörtökön 16.00 és 17.00 óra között Rippel Brothers Akadémia (RBA). Az RBA célkitűzése a mozgás, a sport, az előadó-, és artistaművészet megismertetése és megszerettetése kortól és nemtől függetlenül bárkivel. Náluk nincsenek alapkövetelmények, de nem árt, ha szereted a cirkuszt, a színpadot, imádsz sportolni és van benned egy nagy adag mersz. Az alapozó képzésen minden általuk oktatott (általános) mozgásművészeti részből órákat adnak.
A képzéshez bármikor kapcsolódhatsz! Jössz, amikor tudsz, csak úgy, mint egy edzőteremben. A jelentkezéshez nem szükséges mozgásos előképzettség. Az első alkalom ingyenes! További információ itt olvasható.

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Január 5-én, pénteken 19.30 és 22.30 között a PénteK13 programsorozat keretében MYDROS Görög Táncház. Januártól folytatódik a Tánc! Minden hónap első péntekén 18.30 órától tánctanítással, majd 19.30 órától fergeteges táncházzal várja az érdeklődőket a nagy sikerű MYDROS Táncház. 2001-ben alapították görög és magyar fiatalok az együttest, hogy megoszthassák mindenkivel azt az örömöt, amit a görög zene és tánc ad nekik gyermekkoruk óta. Az elmúlt 16 évben több mint ezer alkalommal léptek színpadra, zenéltek táncházakban, több mint 300 számból álló repertoárjukkal.
Belépődíj felnőtteknek 1.200 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.000 Ft (XIII. Kerületi kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak!).
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan itt válthatók.

Január 7-én, vasárnap 11.00 órától A szorgalmas és a rest lány című zenés mesejáték egy részben az RS9 Színház és a Formiusz Színházi Egyesület előadásában a Holdvilág Kamaraszínház szervezésében, 3 éven felülieknek. Igazi alapmese, amelyben a rest lány saját tapasztalatain keresztül jut el a felismerésig, hogy csak akkor várhat jutalmat, ha ő maga is megtanul önzetlenül adni. Aki segít, azt megsegítik, de aki csak kényeskedve átlép a másikon, bizony pórul jár, és egyedül marad. Rendező: Csáki Rita.
Belépődíj gyerekeknek 10 éves korig 1.350 Ft, 10-14 éves korig 1.500 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 1.700 Ft, felnőtteknek 1.850 Ft, csoportos jegy 10 főtől 1.150 Ft/fő, 14 éves kortól 1.350 Ft. A Holdvilág Kamaraszínház előadásaira jegy- és bérletárusítás a helyszínen szerdánként 15.30 és 19.30 óra között vagy az előadások előtt! Foglalás a +36-1/401-0070 és +36-1/405-8759 telefonszámokon, vagy a jegyrendeles@holdvilag.hu e-mailcímen.

Január 12-én, péntek 19.00 órától PénteK13-Z13 programsorozat keretében Bereczki Zoltán – Újévi Koncert. Bereczki Zoltán napjaink egyik legnépszerűbb előadóművésze, akit profizmusa mellett sokoldalúsága tesz igazán különlegessé! EMeRTon-díjas színész, zenei producer, arany- és platinalemezes, Fonogram díjas énekes. Álomkép, majd Illúzió néven futó turnéja 2014 óta teltházas koncertekkel örvendezteti meg hálás közönségét. Indítsuk vérpezsdítő, nagyzenekaros koncertjével a 2018-as évet!
Belépődíj elővételben felnőtteknek 2.600 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 2.000 Ft, a program napján egységesen 3.500 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak!).
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan itt válthatók.

RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ


2018. január 25. és február 18. között Páger Bernadett kiállítás nyílik a RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központban, amelynek ünnepélyes megnyitója 2018. január 25., csütörtök 17.30 órakor kezdődik. 17 év után befejezte egyetemi oktatói munkáját s ezzel a kiállítással szeretné megélni következő életszakaszát, aktív alkotói jelenléttel. A posztmodern kézművesség mestere – írta róla mestere, Pauli Anna, a Péter – Pál Galéria vezetője. A kilencvenes években végzett az Iparművészeti Főiskola szőnyeg- és szövöttanyag-tervező szakán, s hamar bekapcsolódott a kortárs textil sokszínű eseménysorozatába, legyen szó egyedi alkotásokat bemutató kiállításokról vagy a design különböző fórumairól. Lehetősége volt a vantaai művészeti és design egyetemen a finn formatervezés világába is belekóstolni.
A belépés díjtalan!
Információ Roboz Beáta, +36-30/452-7011, robozbeata@kult13.hu.

Újlipótvárosi Klub-Galéria


2018. január 18. és február 9. között tekinthető meg Pacsika Emília Ajtómesék című kiállítása, amelynek ünnepélyes megnyitója 2018. január 18., csütörtök 18.00 órakor kezdődik. Az ajtó olyan valami, ami egy másik térbe enged bejutni bennünket. Vannak virtuális ajtók, amik egy, a miénktől nagyon is eltérő szellemi világra nyílnak. Mások kultúrájára, a mások szentségeire. Tisztelettel illik belépni rajtuk. Az ajtó az alkotó számára a nyitás, és az elfogadás jelképe. Most készült kollázsai, objektjei alapanyaga valaha volt, valódi ajtók fragmentumai: félfa, küszöb, zár, kilincs, kulcs, lakat, sarokvas, ácskapocs, ezek nem csak az enyészet esztétikumát hordozzák, de fellehető bennük a múlt üzenete is, amik a jelenbe átírva továbbgondolhatók, képi és plasztikai formában megjeleníthetők.
Ezek az ajtó töredékek inspiráltak az alkotót mesélésre, játékra, festésre, fűrészelésre, kalapálásra. Azt az alkotót, aki eddig kelmék, vásznak, madzagok és aranyszálak szövedékében élt. Így ő maga is kinyitott új ajtót a látogatók előtt.
A belépés díjtalan!
További információ: Roboz Beáta, +36-30/452-7011, robozbeata@kult13.hu.