Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Októberi kulturális és sport programajánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
A vakáció végével, a késő nyári és szeptemberi szabadtéri rendezvények után a XIII. kerületi kulturális és sportprogramok visszaköltöznek a jól megszokott színterekre és sportlétesítményekbe. Cikkünkben az októberi műsorfüzetből csemegézünk, a teljes kínálat a csatolt programfüzetből ismerhető meg.
9314460170.jpg
Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Október 1-jén, vasárnap 18.00 órától a színpadon a Zene Világnapja - A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a három Virtuóz hangverseny. A méltán világhírű, és igen közkedvelt zenekar ez alkalommal Grieg: Holberg szvitje és
Mendelssohn: a-moll vonósnégyese megszólaltatása mellett három fiatal Virtuózzal közösen is zenél a közönségnek. A nagysikerű tévéműsorban felfedezett tehetségek: Abouzahra Amira – hegedű, Simic Alexander – cselló és Magyary Timót Gergely – szaxofon, akik többnyire külföldi zenei tanulmányaikról érkeznek haza, hogy játszhassanak az itthoni közönségnek.
A belépés díjtalan! Regisztrációs jegy szükséges, amely a doryeva@kult13.hu emailcímen igényelhető és a helyszínen váltható.

A PénteK13 programsorozat keretében október 6-án, pénteken 19.30 és 22.30 óra között MYDROS Görög Táncház, mert már szeptembertől ismét folytatódik a Tánc! Minden hónap első péntekén 18.30-tól tánctanítással, majd 19.30-tól fergeteges táncházzal várja az érdeklődőket a nagy sikerű MYDROS Táncház. 2001-ben alapították görög és magyar fiatalok az együttest, hogy megoszthassák mindenkivel azt az örömöt, amit a görög zene és tánc ad nekik gyermekkoruk óta. Az elmúlt 16 évben több mint ezer alkalommal léptek színpadra, zenéltek táncházakban, több mint 300 számból álló repertoárjukkal.
Belépődíj felnőtteknek 1.200 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.000 Ft (XIII. Kerületi kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak!).
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan itt válthatók.

A PénteK13 programsorozat keretében az A13 Színház programjaként október 13-án, pénteken 19.00 órától Puccini: Pillangókisasszony operaelőadás két felvonásban, magyar nyelven. A 19. századi történetben Pinkerton, amerikai hadnagy vásárol magának egy házat a japán Nagaszakiban, és egy 15 éves menyasszonyt, akit névleg feleségül is vesz. Hazautazik Amerikába, Cso Cso Szan pedig három esztendeig várja, a viszontlátás azonban nem a remélt boldogságot hozza meg a Pillangókisasszony számára. A hadnagy amerikai feleségével tér vissza. Főszereplők: Gábor Audrey, Algi János, Banai Sára, közreműködik a Művész Szimfonikus Zenekar, karmester: Gulyás Nagy György, rendezte: Gulyás Nagy Lilla.
Belépődíj elővételben felnőtteknek 1.800 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 1.500 Ft,
csoportosan 10 főtől 1.300 Ft, a program napján egységesen 2.200 Ft XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak!).
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan itt válthatók.

A PénteK13 programssorozat keretében a Z13 programjaként október 27-én, pénteken 19.00 órától Veres Mónika – NIKA és Zenekara, sztárvendég: Singh Viki lesz. Négy évesen már a Magyar Rádió szignálját énekelte, tagja volt az Operaház gyermekkórusának, sőt még a tizenötöt sem töltötte be, mikor megnyerte első díját egy külföldi fesztiválon. Azóta a Fonogram díjtól az Emerton díjig majd' minden fontosabb elismeréssel megjutalmazták, színpadra lépett az ország legnevesebb zenészeivel, és több száz slágerhez kölcsönözte a hangját vokalistaként. Az elmúlt években igazi dívaként aratja sikereit, saját zenekarával koncertezik, sőt ez alkalommal Singh Viki barát- és kolléganője is emeli koncertje fényét.
Belépődíj elővételben felnőtteknek 2.200 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 1.800 Ft, a program napján egységesen 2.600 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak!).
Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan itt válthatók.

RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ

Október 6-án, pénteken 18.00 órától Liversing Emlékzenekar koncert, október 11-én, szerdán 18.00 órától Kistemplomos Lovagok koncert, október 13-án, pénteken 18.00 órától BeatBand koncert, október 20-án, pénteken 18.00 órától Syconor koncert, október 21-én, szombaton 19.00 órától Radics: Hendrix Emlékműsor (Benkő Zsolt bemutató, R. B. Kapitány Emlékzenekar), október 27-én, pénteken 18.00 órától RockMúzeum Band koncert a RaM – MagyaRock Hírességek Csarnokában.
Belépődíj: 1.000 Ft
További információ a +36-1/398-6290-es telefonszámon kérhető.

Újlipótvárosi Klub-Galéria

Október 10. és november 10. között tekinthető meg Mayer Berta és Végh András kiállítása amelynek ünnepélyes megnyitója október 12-én, csütörtökön 18.00 órakor kezdődik, művészetpedagógia október 10-én, kedden 18.00 órától.
A festőművész, – ma már nyugalmazott – pedagógus házaspár közösen nyitnak tárlatot a Magyar Festészet Napjának kiemelt programjaként, Pataki Gábor művészettörténész ajánlásával.
A belépés díjtalan!
További információ
Roboz Beáta
+36-30/452-7011
robozbeata@kult13.hu