Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Szeptemberi kulturális és sport programajánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Ki örömmel, ki kicsit talán búsongva fogadja, de elérkezett a nyár és a vakáció vége, itt a szeptember, újra munka a nagyoknak, bölcsi, ovi, suli a kicsiknek és a fiataloknak. Az örömködőknek kedvük megőrzéséért, a búslakodóknak pedig nyári élményeik frissítésére, illetve a késő nyár mind jobb szellemi, kulturális kihasználásának érdekében ajánljuk figyelmébe a XIII. kerületi kulturális és sportprogramokat, amelyben egy sor szabadtéri rendezvény szerepel, de kezdődnek, újranyitnak színtereink is, igen impozáns repertoárral.
6280782446.jpg
Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Szeptembertől folytatódik a Tánc! Szeptember 8-án, péntek 19.30 órától a PénteK13 programsorozat keretében MYDROS Görög Táncház. Minden hónap első péntekén 18.30 órától tánctanítással, majd 19.30 órától fergeteges táncházzal várja az érdeklődőket a nagy sikerű MYDROS Táncház. 2001-ben alapították görög és magyar fiatalok az együttest, hogy megoszthassák mindenkivel azt az örömöt, amit a görög zene és tánc ad nekik gyermekkoruk óta. Az elmúlt 16 évben több mint ezer alkalommal léptek színpadra, zenéltek táncházakban, több mint 300 számból álló repertoárjukkal.
Belépődíj felnőtteknek 1.200 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 1.000 Ft (XIII. Kerületi kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak!)
Jegyek a helyszínen vagy elektronikus úton, ide kattintva válthatók.

RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ

Szeptember 2-án, szombaton 19.00 órától RMB koncert, szeptember 8-án, pénteken 19.00 órától Radics Béla klubnap – Tüzér XT koncertszeptember 9-én, szombaton 19.00 órától Anonymus koncert a RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ – MagyaRock Hírességek Csarnokában.
Belépődíj a koncertekre 1.000 Ft
További információ a +36-1/398-6290-es telefonszámon kérhető.

Újlipótvárosi Klub-Galéria

Szeptember 8-án, pénteken 18.00 órától Irodalmi szalon – Radnóti Miklós irodalmi műsor 60 percben. Radnóti Miklós a budapesti Újlipótváros műveltséget szerető kispolgárságából indult útjára. Korán elárvult fiú volt, rokonok segítségével tanult és verselt gyermekkorától kezdve (tizenöt éves korában már nyomtatásban is láthatták költeményeit). 1944 őszén Radnóti Miklóst agyonlőtték az itteni fasiszták. Akkor is új versek, szép versek voltak a zsebében, amikor meghalt. Idővel a tömegsírból indultak a halhatatlanság útjára ezek a végső költemények. Műsorunkat ajánljuk az általános iskolák, gimnáziumok és a felnőtt közönség számára egyaránt. Előadják: Túróczi Éva, Bor Viktor, Imre István, Nádházy Péter.
Belépődíj: 500 Ft