Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Júliusi, augusztusi kulturális és sport programajánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Tagadhatatlanul itt a nyár! Talán mindenkinek jut egy kis szünidei pihenés, rövidebb vagy hosszabb nyaralás. Azoknak, akiknek nem vagy éppen nem akkor, ajánljuk figyelmébe a júliusi és augusztusi XIII. kerületi kulturális és sportprogramokat. Figyelem! A programokat nem időrendben, hanem tematikusan ajánljuk e cikkünkben, az egymás után következő, időrendi beosztást a csatolt programfüzetből ismerhetik meg az érdeklődők!
6290931956.jpg
AUFeszt

Július 21-én, pénteken 19.00 órától az AUFeszt idei III. állomásán, az idén öt éves Angyalföldi Utcazenei Fesztivál júliusi koncertjének fellépői a Poa Pratensis, a Hortus M és a Singers Ratty Jazz Band lesznek. A XIII. kerület több helyszínére, szabadtéri örömzenélésre hívtuk meg a főleg fiatal együtteseket, zenészeket, énekeseket, májustól szeptemberig, havonta egy-egy péntek estén, műfaji megkötés nélkül. Mottónk: Legyen az utca a zenészeké, a zene mindenkié egy-egy estén!
A belépés díjtalan!
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Babér utcai templom parkja

Lakóközösségi Napok

Július 13-án, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között, idén ötödik állomásával, Lakóközösségi Napok a Futár utcában! Várjuk a környéken lakókat néhány órás kikapcsolódásra, ahol társasjátékokat, bábkészítést, rajzversenyt, kutyajátszóteret kínálunk kicsiknek, nagyoknak, felnőtteknek. Az örökmozgók kedvence, az óriáscsúszda sem maradhat ki rendezvényünkből. Ingyenes lesz ismét a vérnyomás- és vércukorszintmérés és a védőnői tanácsadás. A bűnmegelőzési programot pedig kiegészíti a felelős ebtartás szabályainak megismertetése és a kerékpár regisztráció. A színpadon gitár- és harmonikajáték, bábműsor, könnyűzene, dob show, zumba várja a látogatókat. Lesznek sportjátékok és a megnyert „tallérokat” is be lehet váltani.
A rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködik a XIII. Kerületi Szociális Szolgáltató Központ, a Prevenciós Központ és a XIII. Kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda.
A részvétel díjtalan!
Információ: Szalkai Lajos +36-30/453-4264, szalkailajos@kult13.hu
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Futár utcai lakótelep (Futár utca 23-25., Reiter F. utca - Jász utca között)

Mozgásban a kultúra! – A mozgás mindenkié!

Július 8., szombaton 15.00 és 19.00 óra között a júliusi Mozgásban a kultúra! rendezvényünkön válogatás nélkül sok-sok sportágat ki lehet majd próbálni, mint például squasht és a tollast, és extrém sportok kedvelői kipróbálhatják például a rekeszmászást. A 4 állomásos mozgástér pedig igazi játékos-mozgásos kihívást jelent majd kicsiknek-nagyoknak egyaránt.
A részvétel díjtalan!
Információ: Tóth Réka +36-30/691-6445
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Béke tér

Nyáresti koncertek a Szent István parkban

Július 2-án, vasárnap 19.00 órától VERSPARK – Nők, nők, férfiak greCSÓKOLlár zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval saját verseikből
A dalszerző, frontember (Kistehén) és az író közös estjén előkerül ihlet és barátság, szerelmek és szeretők, maradás és menekülés, remény és lemondás. Mindez közös dalokban, új novellákban. Régi történetek, fülledt esték, adomák és legendák.
A zenés kalandozás különlegessége, hogy Kollár-Klemencz László prózaíróként, Grecsó Krisztián pedig dalszerzőként is bemutatkozik.
17.30 órától a gyermekeknek kézműves foglalkozás
A részvétel díjtalan!
Információ: +36-1/320 3842
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Szent István park

Július 16-án, vasárnap 19.00 órától VERSPARK – Misztrál Együttes verskoncert keretében. Az együttes 1997-ben alakult, és mára a magyar zenei élet egyik népszerű formációjává nőtte ki magát. Munkásságukat többek közt Bartók Béla díjjal, Balassi Bálint emlékéremmel és Fiatalok a Polgári Magyarországért díjjal tüntették ki. Magyar és külföldi költők verseit, valamint népdalfeldolgozásokat állítanak színpadra, melyekhez az alapot a magyar népzenei hagyományok adják. Ezeket gyakran a ma divatos világzenei irányzatokkal is ötvözik. Több alkalommal merítenek az európai költészet kincsestárából (Baudelaire, Garcia Lorca, Villon, Gabriella Mistral). Adtak már koncerteket Erdélytől az Egyesült Államokig.
17.30 órától a gyermekeknek kézműves foglalkozás
A részvétel díjtalan!
Információ: +36-1/320-3842
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Szent István park

Július 30-án, vasárnap 19.00 órától VERSPARK – Radnóti verszenei előadás a Turek Miklós és a KOSBOR Együttessel. Turek Miklós és a Kosbor zenekar (Tamás Benedek, Kata Horvati, Nemes Janó, Gyulai Csaba, Fejérdy Péter) közös műsora megidézi, hogyan válik eggyé szerelem és halál Radnóti Miklós életművében. A társulat egy észrevehetetlen együttes erővel viszi át a hallgatót Radnóti Miklós korának kifordult valóságába és a költő igaz álmaiba. Segít ebben Turek Miklós szuggesztív előadásmódja és a Kosbor zenekar egyedi hangszereinek sajátos megszólaltatása, ami a balkáni, az arab és a klezmer hangzásvilágot idézi.
Minden levegővételnek, vonó és húrpattanásnak jelentése és jelentősége van. A Kosbor zenekar célja nem csupán a versmegzenésítés. Zenéjükkel tudatosan, hol a versekkel harmonizálva, hol ellenpontozva emelik ki a szövegek rejtett hangulatait, jelentésrétegeit.
17.30 órától a gyermekeknek kézműves foglalkozás
A részvétel díjtalan!
Információ: +36-1/320-3842
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Szent István park