Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Júniusi kulturális és sport programajánló

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
Az ifjúság már visszaszámol - Ó, IÓ, CIÓ ... -, mert hamarosan kezdődik a nyári vakáció! Nekik is, de mindenki másnak is figyelmébe ajánljuk a júniusi XIII. kerületi kulturális és sportprogramokat, mert itt mindenki megtalálhatja számítását, kikapcsolódási lehetőségeit, legyen kiállításlátogatásokról, színházi előadásokról vagy szabadtéri rendezvényekről szó. A részletes programajánló a cikkhez csatolt fájlból érhető el.
6872699688.jpg
Szabadtéri rendezvények

Június 4-én, vasárnap 19.00 órától VERSPARK - Nyáresti koncertek a Szent István parkban. Hagyományainkhoz híven első alkalommal a XIII. Kerületi Fischer Annie Zeneiskola AMI Fúvószenekara lép a közönség elé. A 2000-ben „Budapestért” díjat kapott Hollán Ernő utcai Zeneiskolában több mint 900 gyermek tanul különböző tanszakokon. Az iskola növendékeit a pedagógusok zenei műveltségük megalapozása mellett öntevékeny amatőr zenélésre és szakirányú továbbtanulásra készítik fel. A zenekar tagjai a Zeneiskola volt és jelenlegi növendékei. Vezényel: Kovács Marianna a zenekar alapító vezetője
17.30 órától a gyermekeknek kézműves foglalkozás
18.30 órától hangszerismereti foglalkozás!
A részvétel díjtalan!
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Szent István park

Június 8-án, csütörtökön 15.00-19.00 óra között Lakóközösségi Napok rendezvény a Vizafogó sétányon! Várjuk a környék lakóit egy kis nyáreleji szórakozásra. Sakkozást, társasjátékokat, bábkészítést, rajzversenyt, kutyajátszóteret kínálunk kicsiknek, nagyoknak, felnőtteknek és nem marad el az óriáscsúszda sem. Ingyen vehetik igénybe a vérnyomás- és vércukorszint mérést, védőnői- és dietetikai tanácsadást, az erő- és állapotszint felmérést. A bűnmegelőzési program kiegészül a felelős ebtartás szabályainak megismertetésével és a kerékpár regisztrációval. A színpadon bábműsor, ütőszene, könnyűzene, jazz, dobshow, néptánc és sportverseny várja a látogatókat.
A rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködik a XIII. kerületi Szociális Szolgáltató Központ, a Prevenciós Központ és a XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda.
A részvétel díjtalan!
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Vizafogó sétány
További információ: Szalkai Lajos +36-30/453-4264, szalkailajos@kult13.hu.

Június 10-én, szombaton 15.00-19.00 óra között Mozgásban a kultúra! – Foci, foci, csak a foci! Idén is folytatjuk rendezvénysorozatunkat, ahol a sport és a kultúra tökéletes egyensúlyán keresztül biztosítunk a nyári hónapok egy-egy szombatján családi programot. Első témánk: a foci. A Fairplay Roadshow egyik állomásaként a Béke téren egy óriás felfújható focipályán játszhatnak szervezett csapatok és látogatók egyaránt. Emellett freestyle foci bemutatóval és más sportos, focis játékkal készülünk az első Mozgásban a kultúra! rendezvényünkre.
További információ: Tóth Réka +36 30 691 6445, tothreka@kult13.hu
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Béke tér

Június 16-án, pénteken 18.30 órától AUFeszt II. Idén öt éves az Angyalföldi Utcazenei Fesztivál sorozat, fellép a NonProtocol, az OLIVAkusztik és a Heep Freedom. A XIII. kerület több helyszínére, szabadtéri örömzenélésre hívtuk meg a főleg pályakezdő együtteseket, zenészeket, énekeseket, májustól szeptemberig, havonta egy-egy péntek estén, műfaji megkötés nélkül. Mottónk: Legyen az utca a zenészeké, a zene mindenkié egy-egy estén!
A belépés díjtalan!
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Tom Lantos sétány

Június 18-án, vasárnap 19.00 órától VERSPARK - Nyáresti koncertek a Szent István parkban Makám Együttes – Holdfényt vetettem, koncert Weöres Sándor verseiből. A napjaink zenéjét sajátos jelleggel reprezentáló Makám együttes a hazai népzene és világzene egyik legrégibb formációja. Eddig húsz szerzői lemeze jelent meg és közel kétezer koncertet adott itthon és szerte a világban Párizstól Delhiig, Varsótól Dubrovnikig. Az együttes repertoárjával az ifjabb nemzedékek megszólítására is komoly szerepet szán, ezt jelzi a Szindbád, az Ákom bákom és a Csillagváró című CD-ik rendkívüli népszerűsége. A hazai világzenei színtér meghatározó szereplője ezen az estén Holdfényt vetettem címmel Weöres Sándor Rongyszőnyeg című ciklusából zenésít meg verseket.
Tagjai: Magyar Bori - ének, Kuczera Barbara - hegedű, Eredics Dávid - fúvós hangszerek, Krulik Zoltán - gitár, Boros Attila - basszusgitár, Keönch László - ütőhangszerek.
17.30 órától a gyermekeknek kézműves foglalkozást tartunk.
A részvétel díjtalan!
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Szent István park

Június 29-én, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között Lakóközösségi Napok az Országbíró sétányon. Várjuk a környéken lakókat egy kis nyár eleji szórakozásra. Sakkozást, társasjátékokat, bábkészítést, rajzversenyt, kutyajátszóteret kínálunk kicsiknek, nagyoknak, felnőtteknek és nem marad el az óriáscsúszda sem. Ingyen vehetik igénybe a vérnyomás- és vércukorszint mérést, védőnői- és dietetikai tanácsadást, az erő- és állapotszint felmérést.
A bűnmegelőzési programot pedig kiegészíti a felelős ebtartás szabályainak megismertetése és a kerékpár regisztráció. A színpadon bábműsor, ütőszene, könnyűzene, jazz, dobshow, néptánc várja a látogatókat. Lehet nevezni sportversenyre és a megnyert „tallérokat” is be lehet váltani.
A rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködik a XIII. kerületi Szociális Szolgáltató Központ, a Prevenciós Központ és a XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda.
A részvétel díjtalan!
További információ: Szalkai Lajos +36-30/453-4264, szalkailajos@kult13.hu
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Országbíró sétány

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Június 7-én, szerdán 14.00 órától Az Ördögkirály kútja címmel zenés mesejáték két részben a Holdvilág Kamaraszínház előadásában. Az Ördögkirálylány beleszeret az emberek országából érkező királyfiba. Vajon sikerül-e átlépni a képzeletbeli és a valóság határát? Vajon nincs-e túl nagy ára ennek a szerelemnek? Legyőzhető-e a „Gonosz”, s az-e a Gonosz, akit mi annak hiszünk?
Belépődíj gyerekeknek 10 éves korig 1.350 Ft, 10-14 éves korig 1.500 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 1.700 Ft, felnőtteknek 1.850 Ft, csoportos jegy 14 éves korig 15 főtől 1.150 Ft/fő, 14 év felett 1.350 Ft/fő. (A Holdvilág Kamaraszínház előadásaira jegy- és bérletárusítás a helyszínen szerdánként 15.30-19.30-ig vagy az előadások előtt! Foglalás: +36-1/401-0070, +36-1/405-8759, szinhaz@holdvilag.hu.).

RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ

Június 8-án, csütörtök 10.00 órától Kacsanap a RaM kertben! Öt évvel ezelőtt ezen a napon tették meg első lépéseiket a RaM belső kertjében született kiskacsák és ebből az alkalomból a kerület óvodásainak és minden kedves kis látogatónak kacsás programokkal kedveskedünk.
A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni a petolilla@kult13.hu e-mailcímen lehet május 29-én 12.00 óráig!
A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött!
További információ: +36-1/398-6210

Június 8. és július 9. között tekinthető meg Salusinszky Gyula kiállítása, amelynek ünnepélyes megnyitója június 8-án, csütörtökön 17.30 órakor lesz. Salusinszky 1946-ban született Budapesten, Újlipótváros az első, Triest a második otthona. Fotósként 2004 óta foglalkozik Street Photographyval. Rendszeres kiállító hazai és nemzetközi fotóművészeti tárlatokon. Mostani kiállítása mind magyar - olasz életkép a mindennapok világából. "Mi a fotografia számomra? Kiragadni a mozgó világból azt a pillanatot, azt az egy képet , amit meg akarok tölteni mindazzal , amit a teljességben látok, érzek a szívemben és fejemben.” A kiállítást Díner Tamás fotóművész nyitva meg.
A belépés díjtalan!
További információ: Roboz Beáta +36-30/452-7011, robozbeata@kult13.hu.

Újlipótvárosi Klub-Galéria

Június 15-én, csütörtök 18.00 órakor nyílik meg Géczi Ildikó kiállítása. Tanulmányai során a hagyományos festészetet érvényesítette előnyben, de az utóbbi két év szakmai olaszországi tartózkodása alatt érintette meg a modern és a kortárs művészet. Az igazi áttörést a MOME kultúrmenedzseri szak adta, ahol kimondottan a kortárs művészettel foglalkozott. Elkezdett dolgozni az absztrahált térrel, tárggyal, a festék, az anyag és a faktúra kapcsolatával, ahol nem csak a kép által közölt narratív tartalom, hanem a különböző médiumok alkalmazásakor kialakult hatások is fontosak. Mostani kiállítási projektre az öko-művészet és öko-design témakörét is körüljárja.
A belépés díjtalan!
További információ: Roboz Beáta +36-30/452-7011, robozbeata@kult13.hu.