Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Radó Károly emlékkiállítás nyílik március 26-án

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
A művész halálának egyéves évfordulóján emlékezve, a József Attila Művészeti Napok keretében kerül megrendezésre a Máglya-közi alkotók egyik emblematikus alkotója, Radó Károly szobrászművész kiállítása.
5622896559.jpg
Szobrászati munkásságára leginkább az ősi Egyiptom és Asszíria emlékeinek tömörsége hatott, ezen kívül a XX. századi előzményekből Maillol és a konstruktivisták művészete volt hatással. Alkotásai között találhatunk nagyméretű köztéri szoboralakokat, kőből faragott nagyméretű mellszobrokat, mészkő domborműveket, életnagyságú portrékat és kisplasztikákat is. Az utolsó években elsősorban pasztellfestészettel foglalkozott. Munkáit közgyűjtemények, illetve magángyűjtemények egyaránt őrzik. Az életművet és a tárlatot Feledy Balázs művészeti író, a család barátja ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Az ünnepélyes megnyitó, amelyen Szepes Hédi művészettörténész köszönti a vendégeket és méltatja a kiállított alkotásokat, 2014. március 26-án (szerda) 18.00 órakor kezdődik.

Az ingyenesen megtekinthető kiállításnak április 14-ig az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ – Mácsai Galéria I. terme ad otthont.

További információ

Roboz Beáta
+36 30 452 7011
robozbeata@kult13.hu