Kezdőlap KultúraHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

VERSPARK Gubás Gabival és zenekarával

3509337398.jpg
VERSPARK - Nyáresti koncertek a Szent István parkban programsorozat keretében július 1-jén, vasárnap 19.00 órától Gubás Gabi és zenekara lép fel Itt laksz legbelül címmel.

Lakóközösségi Napok a Futár utcában

6648306794.jpg
Június 28-án, csütörtökön 15.00 és 19.00 óra között a "Lakóközösségi Napok - Retró és ma" programsorozat a Futár utcában várja a környéken élőket és a messzebbről érkezőket egy vidám, tartalmas nyári délutáni kikapcsolódásra.

Júniusi kulturális és sport programajánló

3626389769.jpg
Beindul a nyár, itt a vakáció, talán kicsit több ideje jut mindenkinek a kikapcsolódásra, legyen az sportolás, vagy éppen szellemi feltöltődés. Ehhez ajánljuk XIII. kerületi júniusi lehetőségeket, amelyek - mint minden nyáron - leginkább szabadtériek, hogy programok mellett a jó időt, a napfényt is élvezhessük.

Pályázati felhívás kiállításon való részvételre

0904783765.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. SKult13 divíziója lebonyolításában pályázatot hirdet a kerületben élő és/vagy a kerületben műteremmel rendelkező képzőművészek és iparművészek számára, kiállításon való részvételre.

Vakáció-sziget

0824502566.jpg
Gyermekében egy kis művész lakozik? Esetleg érdekli a színház, a színjátszás varázslatos világa? Netán egy kis örökmozgó, tele energiával? Ne is keressen tovább, a Vakáció-sziget táborban mindent megtalál! Ha elmúltál már 6 éves, de még nem vagy 13 akkor jelentkezz bátran ide kattintva a weboldalon, vagy személyesen az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

5 éves a RaM

7410898246.jpg
2016. április 14-én ünnepeljük a RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ 5. születésnapját. Az eltelt 5 év mozgalmasan és konstruktívan telt. Szakmai sikerek, az országosan egyedülálló kulturális önfenntartó modell megvalósítása, több százezer látogató és kiváló, sok esetben országos hírű partnerek jellemezték az időszakot.

Zárt parkoló az Angyalföldi Gyermek és Ifjúsági Ház mellett

7734976201.jpg
Az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház és a vele szomszédos Dagály utca 17-19. szám alatti társasház közötti, a Gyermekház épületével egy helyrajzi számon (2586719 hrsz.) lévő földterületen zárt parkolót létesít. Az új használati rendet a szabályos és biztonságos parkolás feltételeinek megteremtése érdekében alakítjuk ki.

Átadtuk a Bóbita irodalmi játszóteret a RaM kertjében

5370734441.png
A szeptember 18-tól megnyitotta kapuit a várva várt Bóbita játszótér. A különleges játékok a Radnóti Miklós Művelődési Központ kertjében találhatóak, és várják, hogy felfedezzék a kalandvágyó gyermekek. A mesés játszótér mostantól a művelődési központ nyitva tartási ideje alatt bármikor igénybe vehető.

Megújult a Tücsökkert az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban

5130387374.jpg
Az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház egyedi tervezésű eszközökkel berendezett játszóudvara, a Tücsökkert már évek óta kedvelt színtere a Tücsöktanya kis vendégeinek. Azonban az évek során, mint minden jól kihasznált színtérnek, így a mi kertünknek is renoválásra volt szüksége.

Magyar Népművelők Egyesületének XXXII. Vándorgyűlése a XIII. kerületben

6565529990.jpg
Budapest XIII. kerülete első ízben adott otthon a Magyar Népművelők Egyesülete Vándorgyűlésének, amely a szakma legrangosabb és leglátogatottabb rendezvénye. A konferencia május 12-14-e között várta a szakmabelieket és az érdeklődőket az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. Az előadások és kerekasztal beszélgetések mellett a díjátadás, gálavacsora és fakultatív programok várták a konferenciára regisztráló több mint 250 vendéget.

Átadásra került a Radnóti Emlékszoba

2974559866.jpg
2015. március 11-én ünnepélyes keretek közt átadtuk a Radnóti Emlékszobát a RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központban. Az ünnepségen beszédet mondott dr. Tóth József a kerület polgármestere, Ferencz Győző a Radnóti-hagyaték gondozója és Antal Zsolt restaurátor. Az Emlékszoba lehetőség enged arra, hogy látogatóink bepillantsanak Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni otthonába, amelynek létrejöttét Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata 4 millió forinttal támogatta.

Radnóti emléke kerületünkben

4525646554.jpg
Az elmúlt hétvégén volt a szomorú évfordulója Radnóti Miklós tragikus sorsútjának. A XIII. kerület, így társaságunk is méltón szeretné megőrizni költőnk és felesége, az idei esztendőben elhunyt Gyarmati Fanni emlékét.

Megújul az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház

8016660243.jpg
Augusztus 4. és 22. között megújul az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház. A munkálatok folyamán teljesen megújítjuk intézményünk auláját, új információs pultot alakítunk ki, valamint a belső nyílászárók is újakra lesznek kicserélve. A büfé elbontásával az aula területét megnöveljük. A meglévő faburkolatokat lecseréljük, helyére az intézmény és a kor igényeinek megfelelő falburkolat kerül, ezen kívül a teljes színpadi függönyt is kicseréljük.
75 éves a kerület

Lezárult a 75 éves ünnepi programsorozat

4972591119.png
A „75 éves a XIII. kerület” programsorozat véget ért. Minden látogatónak, résztvevőnek, fellépőnek köszönjük, hogy együtt ünnepelhettük a XIII. kerület születésnapi rendezvényein e jeles évfordulót.