Kezdőlap KözterületKörnyezetgazdálkodásGyakori kérdések
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Gyakori kérdések

Milyen számon és kinél tehetem meg elhullott, elgázolt állattetem bejelentését?
Kérjük, hogy keresse a feladattal megbízott Polisz Kft-t a +36-80/626-999-es telefonszámon. A bejelentéseket 0-24 órában fogadják és a bejelentéstől számított 24 órán belül szállítják el a kisállatok (madarak és kedvelésből tartott állatok) tetemeit. 2020. január 1-jétől fontos változás, hogy nemcsak a közterületen lévő, hanem a lakosságnál képződött tetemeket is elszállítják. A szolgáltatást a XIII. Kerületi Önkormányzat finanszírozza, amely így a lakosság számára költséggel nem jár (a telefonszám normál díjas).

Kinek és hol tudom bejelenteni, ha patkányt, kártevő rágcsálót látok közterületen?
Patkányészlelés esetében a Fővárosi Önkormányzat weboldalán https://budapest.hu/Lapok/Szolgaltatas/patkanybejelentes.aspx, illetve a +36-1/327-1957 és a +36-1/999-9322-es telefonszámokon lehet bejelentést tenni.

Kinek a feladat az ingatlanok előtt húzódó járdaszakaszok és zöldsávok takarítása?
Az ingatlanok előtt húzódó járda- valamint fasorisáv-szakaszok tisztántartása, gyom-, hó- és síkosságmentesítése a 48/1994. számú Főv. Kgy. rendelet értelmében az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, használójának feladata.

A közvilágítás meghibásodását hová tudom bejelenteni?
Az ilyen meghibásodások bejelentését munkaidőben 06:45-15:05 között a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. +36 1 238-4333-as telefonszámán lehet megtenni. Természetesen munkaidőn kívül is van lehetőség a bejelentés megtételére ugyanezen a telefonszámon, ebben az esetben a hívás automatikusan az ELMŰ központi hibabejelentőjébe fut be, ahol a 1.2.1-es menüpontban van lehetőség a hiba jelzésére.

Hol tudom bejelenteni ha közterületen illegálisan lerakott hulladékot látok?
Az illegális hulladékokra vonatkozó bejelentéseket a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. +36-1/270-0413 telefonszámán lehet megtenni.

A szelektív hulladékgyűjtő-szigetekkel, valamint az utcai kommunális hulladékgyűjtőkkel kapcsolatban kinél tehetek bejelentést?
A kerületi szelektív gyűjtőszigetek köztisztaságát és az ürítési rendszerét érintő problémákkal, illetve az ehhez kapcsolódó kérdéseikkel a BKM Nonprofit Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divízió ügyfélszolgálatát kereshetik a +36-80/353-353-as telefonszámon, illetve az fkfzrt@fkf.hu e-mailcímen.
A közterületeken található, zöld színű, műanyag hulladék-gyűjtőedények helyével, illetve ürítésükkel kapcsolatos problémákban szintén az BKM Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divízió munkatársai tudnak tájékoztatást a fent megadott ügyfélszolgálati elérhetőségeken.

Kinek jelenthetem be, ha balesetveszélyes fát látok vagy szeretném, ha a házam előtti fát meggallyaznák?
A fák gallyazási igényét – amennyiben XIII. kerületi önkormányzati illetékességű területről van szó – a kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címen, vagy – amennyiben fővárosi önkormányzati illetékességű terület – a BKM Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divízió az ugyfelszolgalat@fokert.hu e-mail-címen, vagy a +36-80/277-275 telefonszámon jelezhetik.

Kinek jelenthetem be, ha azt szeretném, hogy a házam előtti közterületen a bokrokat vagy sövényt szeretném, hogy megmetszék?
Kérjük, hogy bejelentését a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. elérhetőségein tegye meg.

Kinek jelenthetem be, ha szemetes vagy gyomos parkot látok a kerületben?
Kérjük, hogy bejelentését a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. elérhetőségein tegye meg.

Kinek jelenthetem be, ha közterületen parlagfüvet találok?
Kérjük, hogy bejelentését a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. elérhetőségein tegye meg.

Hogyan csatlakozhatok a Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázók köréhez?
A pályázati felhívást minden tavasszal közzétesszük a kerületi Hírnök újságban, az Önkormányzat honlapján és a www.angyalzold.hu oldalon. Kérjük kísérje figyelemmel a kiírást, amelyben minden szükséges információt közzéteszünk.