XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

KezdőlapUgrás a tartalomhozAlapértelmezett verzió

Ön jelenleg itt jár:
KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Faltól-falig takarítási akció

5951839016.png
Az idei esztendőben a „Faltól-falig takarítási akció”-t a BKM Budapest Közművek Zrt-vel közösen - számítva a lakosság együttműködésére - fogjuk elvégezni. Az augusztusi szabadságolási időszakban az újlipótvárosi kerületrész forgalmi terheltsége, parkolási telítettsége alacsonyabb, így a cikkben részletezett területeken ideiglenes forgalomtechnikai változásokat alkalmazva (parkolósávok napon belüli ideiglenes zárása) a teljes útfelületet és járdaszakaszokat felszabadítva a teljes felületet letakarítjuk. Az útfelületeket az FKF Zrt. célgépei, a járdafelületeteket pedig a XIII. Kerületi Önkormányzat járdatakarítógépei tisztítják meg.

Kizárólagos lakossági parkolás Újlipótvárosban

7519241155.jpg
A kizárólagos lakossági parkolóhelyeket Újlipótváros területén jelöltük ki a BKK és BK Zrt. szakembereivel egyeztetve a Dráva utca – Váci út – Szent István körút – Duna part által határolt területen. Az érintett területen található 6.503 közterületi parkolóhely 30%-át, 1.950 parkolóhely kijelölését végezzük el 2022. július 29-ig.

Elkezdődik a Katona József utca felújításának 2. üteme

5847174004.png
2022. április 25-én (hétfőn) megkezdjük a Katona József utca Tátra utca Hegedűs Gyula utca közötti szakaszának felújítási munkáit. A munkálatok első ütemében a Hegedűs Gyula utca – Pannónia utca közötti szakaszon kezdődik a munkavégzés. Az első ütemben ez a szakasz teljes lezárásra kerül, mind az útpálya, mind a parkolók. A gyalogos közlekedés legalább az egyik oldalon folyamatosan biztosítva lesz. Az első ütem várhatóan 2022. június 24-ig tart, a teljes munkavégzés 2022. augusztus 7-én fejeződik be.

Tavaszi munkák a XIII. kerületi közterületeken

5360259128.png
A tavasz mindig a megújulás jelképe, szinonimája. A természet újra beindul, a szürkébb, hűvösebb napok jobb időjárásúra, naposabbra fordulnak. Ilyenkor van szükség és lehetőség a közterületeken - legyenek azok burkolt vagy zöldfelületek -, nagyobb takarításra, rendezésre.

Megnyitottuk a Vizafogó parkot

0750180402.jpg
A Vizafogó lakótelep szomszédságában, az Esztergomi út és a Párkány utca között ma ünnepélyesen átadták a csaknem 1 hektáros Vizafogó közparkot. A XIII. Kerületi Önkormányzat kiemelt zöldberuházása mintaértékű ökopark és okos élménytér is, rekreációs funkciókkal, smart city (okos város) szolgáltatásokkal.

2021. évi közútfejlesztések átadója

0039917208.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk az idei évben az elmúlt hét év legnagyobb mértékű úthálózat-felújítását végezte el a kerület különböző részein, összesen 3,7 kilométer hosszan újultak meg utak és járdák. Ebből 565 méteren teljes pályaszerkezet-csere történt, így újabb bazaltkockaköves burkolatú rész kerület felszámolásra. Az idei évi fejlesztések 1,8 milliárd forint értékben valósultak meg. 2015-től összesen közel 10 kilométer út- és közel 9 kilométer járdafelület korszerűsítését végeztük el az Önkormányzat megbízásából.

November 15-én megkezdjük a 2022. évi parkolási engedélyek kiadását

5919204864.jpg
A 2021. évre szóló várakozási hozzájárulások, közkeletű nevükön parkolási matricák, 2022. január 31-én érvényüket vesztik. Társaságunk 2021. november 15-én, hétfőtől, megkezdi a 2022. évi parkolási engedélyek kiadását. Ügyfeleink és kollégáink egészségvédelme érdekében az igénylés elektronikus úton, a honlapunk felületén, egy egyszerű regisztrációt követően az „Ügyfélablak”-ban indítható. A parkolási matrica kiváltása a parkolas@kozszolgaltato.bp13.hu és kozszolgaltato@kozszolgaltato.bp13.hu e-mail-címre, a szükséges dokumentumok szkennelt/fényképezett dokumentumainak csatolásával is intézhető. Amennyiben elengedhetetlen, úgy a személyes ügyintézésre a Lehel Csarnokban működő Központi Ügyfélszolgálati Irodát javasoljuk a kerületi lakosok számára, amely 2022. január hónapban (2022. február 4. péntekig) minden munkanapon meghosszabbított ügyfélfogadási idővel 09.00-18.00 óra között várja a kerületi lakosokat, ügyfeleket!

Új kerékpártámaszok a XIII. kerületben

8434085503.jpg
Kerületünkben a meglévő kerékpártámaszokon túl 46 helyszínen további 149 db - a leginkább bevált, és így a kerékpáros szervezetek által is javasolt - kerékpártámaszt helyeztünk ki, amelyek közül többet is a gyalogátkelőhelyek előtt, valamint a kereszteződésekben alakítottunk ki, hogy a gépjárművezetőket meggátolja a tilosban parkolásban. Ezzel növeljük a kereszteződés beláthatóságát, segítjük a gyalogos közlekedést és biztonságosabbá tesszük a gyalogátkelőkön való áthaladást is.

Gyermekszállítási parkolási kedvezmény

4063931386.jpg
A XIII. Kerületi Önkormányzat által 2013-ban bevezetett "Gyermekszállítási parkolási kedvezmény"-t azok a XIII. kerületi állandó lakcímmel rendelkező szülők igényelhetik, akiknek gyermeke(i) a kerület várakozási övezet területén működő bölcsődébe, óvodába vagy általános iskolába jár(nak) és az egyik parkolási zónából a másik parkolási zónába hordják bölcsődébe, óvodába, általános iskolába gyermekeiket. A Gyermekszállítási parkolási kedvezmény augusztus 23-a, hétfőtől igényelhető a Lehel Csarnokban működő Központi Ügyfélszolgálati Irodában személyesen, vagy elektronikusan honlapunk "Ügyfélablak" felületén.

Forgalomtechnikai beavatkozások

8924986073.png
A következő 2 hét folyamán több helyszínen is forgalomtechnikai beavatkozások kezdődnek a kerületben. A munkákat a közterületekkel való hatékonyabb, lakossági és látogatói igényeket jobban kiszolgáló gazdálkodás érdekében végezzük. Terveink szerint a munkálatokat augusztus 31-ig minden helyszínen befejezzük.