Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Kizárólagos lakossági parkolás Újlipótvárosban

A kizárólagos lakossági parkolóhelyeket Újlipótváros területén jelöltük ki a BKK és BK Zrt. szakembereivel egyeztetve a Dráva utca – Váci út – Szent István körút – Duna part által határolt területen. Az érintett területen található 6.503 közterületi parkolóhely 30%-át, 1.950 parkolóhely kijelölését végezzük el 2022. július 29-ig.
7519241155.jpg
A kivitelezés során 124 oszlopon, összesen 373 új tábla kihelyezése történik meg, amely jelezni fogja a közlekedők részére az új parkolási rendet. Az új táblákat a kivitelezés során fóliával letakarjuk. A bevezetés előtt a teljes területen egyszerre távolítjuk el a táblákról a takarást.

A munkálatok során nem változik meg a forgalmi rend, azok nem érintenek pályaszerkezeti beavatkozást.

A kijelölt parkolókat 18.00 óra és másnap 07.00 óra között kizárólag az 1. zónára érvényes lakossági parkolási engedéllyel rendelkező helyi lakosok használhatják, a nap többi részében azonban továbbra is bárki igénybe veheti, aki autóval közlekedik, parkol.

A kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölésének célja, hogy segítse a XIII. kerületi lakosok hétköznapjait. Ebben fontos lépés lehet a kizárólagos lakossági parkolóhelyek létrehozása, amely a városrészben élők régi kérése.
Az újfajta parkolóhelyeket a KRESZ-nek megfelelően Várakozni tilos tábla fogja jelölni, amelyet a „Kivéve lakossági parkolási engedéllyel 18.00 és 07.00 óra között” kiegészítéssel látunk el.

Abban bízunk, hogy a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölésével érezhető változást érünk el az itt élők mindennapjaiban, megkönnyítve számukra a parkolóhely megtalálását a munkából hazaérkezést követően. Kérjük és köszönjük együttműködésüket!

A kizárólagos parkolás augusztus 1-jei indulásától egy hónapos türelmi idő alatt csak figyelmeztetnek a XIII. Kerületi Közterület-felügyelet munkatársai. A türelmi idő letelte után 2022. szeptember 1-jétől bírságot vagy kerékbilincset is alkalmazhatnak az illetéktelen használókkal szemben.

A XIII. Kerületi Közterület Felügyelet ügyeleti telefonszáma: +36-30/460-9355