Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Tájékoztató a FINA vizes világbajnoksággal összefüggő főbb közterületi tudnivalókról

A 2022. évi FINA világbajnokság egyik fő helyszíne a XIII. kerületben található Duna Aréna lesz. A rendezvény biztonságos lebonyolításához a Népfürdő utca a Dagály utca és a Vizafogó utca között 2022. június 14-től 2022. július 3-ig a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül.
5523445690.jpg
A Duna Aréna közvetlen környezetében élő lakosság a lehetőségekhez mérten élhető lakókörnyezetének fenntartása érdekében a melléklet képen jelzett biztonsági zónát alakítunk ki a versenyek idejére 2022. június 14-től 2022. július 3-ig mindennap 12.00 óra és 20.00 óra között.

Ellenőrzési pontokat állítunk fel:
• a Népfürdő utca – Róbert Károly körút 12/a. találkozásánál,
• a Jakab József utca 9. és a Dagály utca találkozásánál,
• a Jakab József utca 13. és a Dagály utca találkozásánál,
• Esztergomi út 64. és a Dagály utca találkozásánál,
ahol csak 2. zónás lakossági engedéllyel ellátott járművek hajthatnak be a lezárt útszakaszokra.

A fenti ellenőrző pontoknál a 2. zónás lakossági engedéllyel ellátott járművek és a helyszínen megfelelően indokolt behajtási kérelmet előadók (pl.: garázzsal, parkolóhellyel rendelkező tulajdonosok, mozgáskorlátozott és/vagy idős személyt szállító személyek) járműveit engedik majd be.

A járműforgalom minimalizálása és a fennakadások elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a vizes VB verseny időszakában érkező nézők, látogatók elsősorban a tömegközlekedési módokat vegyék igénybe.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fizető közterületi parkolás szabályai az érintett területen üzemidőben továbbra is érvényesek (munkanapokon 08:30 és 18:00 óra között).

Kérdésével forduljon telefonon a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Közterületi divízió ügyfélszolgálatához (+36-1-478-5050).

Kapcsolódó dokumentum

FINA vizes VB - biztonsági zóna