Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Közvéleménykutatás újlipótvárosi park kialakításáról

Ez a cikk archív, így az ebben szereplő információk és adatok már nem biztos, hogy naprakészek.
A XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete legutóbbi ülésén arról döntött, hogy megindítja a kisajátítási eljárást a Thurzó utca - Visegrádi utca - Ipoly utca - Hegedűs Gyula utca által határolt telek ügyében, amelyen egy új közpark kialakítását tervezi. Ennek érdekében Társaságunk megkezdte a beruházás előkészítését, lakossági közvélemény-kutatást végzünk a zöldterületi fejlesztés lakosságbarát tartalmának meghatározásához. A vélemények összegyűjtése után a koncepció tervek, majd kiviteli tervek véglegesítése érdekében további lakossági workshopok, egyeztetések várhatók.
5601999770.jpg
A fél hektárnyi, régóta beépítetlenül álló telket, amelyen jelenleg egy murvás parkoló üzemel, 2020-ban sorolta át az Önkormányzat zöldterületi, közkert övezetbe.

A fővárosi kormányhivatal 2022 áprilisában határozott a kisajátításáról, elfogadva a sűrű beépítésű városrészben új zöldterület, közpark létrehozásának közérdekű célját.

Azért hogy megismerjük a XIII. kerületi, elsősorban a környéken élő újlipótvárosi lakossági véleményeket, kérjük, hogy május 17-ig, ide kattintva válaszaival Ön is segítse kerületépítő munkánkat! Köszönjük!