Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Tavaszi munkák a XIII. kerületi közterületeken

A tavasz mindig a megújulás jelképe, szinonimája. A természet újra beindul, a szürkébb, hűvösebb napok jobb időjárásúra, naposabbra fordulnak. Ilyenkor van szükség és lehetőség a közterületeken - legyenek azok burkolt vagy zöldfelületek -, nagyobb takarításra, rendezésre.
5360259128.png
Március 1-18. között előkészítettük a kerület minden gyepfelületét pázsitgereblyézéssel, valamint a cserjék, díszfüvek, évelők és egyéb talajtakarók visszavágását. A munkálatok során a télen lehullott faleveleket, elszáradt növényi részeket eltávolítottuk, a talajt pedig kapálással átlazítottuk, gereblyéztük. Ezt követően minden zöldhulladékot begyűjtöttünk és elszállítottunk.

Az előzetes munkálatokat és a lomtalanítást követően, március 21-én megkezdődött a tavaszi átfogó köztisztasági akciónk. Munkatársaink a kerület két irányából egyszerre haladva végzik a takarítási akciót, hogy minél hamarabb megtisztítsák a teljes kerületet.

A hét folyamán észak felől Újpest-Városkaputól a Kámfor utcán át, a Kámfor utca, Tatai utca, Szegedi út, - Göncöl utca szakaszát, dél felől pedig a Szent István krt. – Újpesti rakpart – Gogol utca – Váci út által határolt területet tisztítottuk meg teljeskörűen.

A takarítás keretén belül minden járdát, fasori sávot, zöldfelületet megtisztítunk, emellett a parkok, labdapályák, fitneszparkok, kutyafuttatók és játszóterek teljes területén begyűjtjük a hulladékot, a zöldhulladékot, valamint összetakarítjuk az ebürüléket.

Az akció végére – várhatóan március 31-re – a teljes kerület megtisztul.