XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

KezdőlapUgrás a tartalomhozAlapértelmezett verzió

Ön jelenleg itt jár:
KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

2021. évi közútfejlesztések átadója

A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából Társaságunk az idei évben az elmúlt hét év legnagyobb mértékű úthálózat-felújítását végezte el a kerület különböző részein, összesen 3,7 kilométer hosszan újultak meg utak és járdák. Ebből 565 méteren teljes pályaszerkezet-csere történt, így újabb bazaltkockaköves burkolatú rész kerület felszámolásra. Az idei évi fejlesztések 1,8 milliárd forint értékben valósultak meg. 2015-től összesen közel 10 kilométer út- és közel 9 kilométer járdafelület korszerűsítését végeztük el az Önkormányzat megbízásából.
0039917208.jpg
A kerületi út- és járdafelújítások elsősorban azokat a szakaszokat érintik, ahol a burkolat állapota olyannyira leromlott, hogy az balesetveszélyes. A Szent László út felújítását már régóta tervezte az önkormányzat, de észszerűen és felelősen meg kellett várni, amíg a közműcégek modernizálják a teljes vízvezeték- és csatornahálózatot. Így 2021 őszén valósulhatott meg a Szent László út Szegedi út és Országbíró utca közötti szakaszának komplex korszerűsítése.

A Szent László út Szegedi út és Országbíró utca közötti szakasza teljes szélességben, több mint 300 méter hosszan megújult aszfaltburkolatot kapott, a leromlott járdaburkolat helyett új térkőburkolat készült csakúgy, mint a csomópontok szélesített gyalogos felületeinél, a kerékpárútnál és a kapubehajtóknál. A beruházással tovább csökkent a kerületi kockaköves utak aránya. A Szent László út felújítása 2022-ben az Országbíró utca és Frangepán utca közötti szakaszával folytatódhat.

Dr. Tóth József polgármester a közútfejlesztési átadóünnepségén tartott beszédében kiemelte, hogy az úthálózat fejlesztése jelentősen befolyásolja a kerületi lakosok életminőségét, ezért az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít erre a területre is. Az útfelújítások tervszerű programja része az önkormányzat közterületi programját összefoglaló AngyalZöld 3.0 elnevezésű középtávú stratégiának.

2021-es kerületi útfejlesztések

A Hajdú köz 2. szám előtti murvás parkoló 170 négyzetméteren kapott térkő burkolatot, új világítás is kiépítésre került.

A Mosoly utca Násznagy utca és Gyermek tér közötti szakasza 165 méter hosszan kapott új burkolatot.

A Madarász Viktor utca 27-33. közötti parkoló 2500 négyzetméteren kapott új felületet, 7 új fahely is kialakításra került. A parkoló 25-27. szám előtti részén jelenleg is folyik a munka.

A Tomori utca (Berettyó utca és Újpalotai út között) aszfaltszőnyegezése és járdafelújítása 230 méter hosszúságban, míg a Karikás Frigyes utca (Dagály utca és Hunyadi Mátyás Általános Iskola között) aszfaltszőnyegezése és járdafelújítása 100 méter hosszúságban készült el.

A Jász utca Szegedi út és Kisgömb utca közötti, korábban kockaköves szakaszán a teljes pályaszerkezet cseréje és a járdafelújítás is megvalósult.

Átépítésre került a Váci út 132/A-B szám előtti termésköves parkoló 850 négyzetméteres területen. Új járda, zöldfelület lett kialakítva, a parkolók is új burkolatot kaptak.

A Katona József utca Tátra utca és Pozsonyi út közötti szakasza új aszfaltszőnyeget kapott, megtörtént a járda felújítása, 9 fahely és 3 új zöldkazetta is kialakításra került.

Jelenleg is folyamatban van a Váci út 167. szám mögötti, Faludi utca és Szobor utca közötti parkoló felújítása, valamint a Gogol utca Pannónia utca és Kárpát utca közötti részének aszfaltszőnyegezése. A tervek szerint még idén kezdetét veszi a Fáy közben is a munka, melynek várható befejezése azonban áthúzódik a jövő év elejére.

8 új gyalogátkelőhely

Ebben az évben eddig 7 új gyalogátkelőhelyet létesített az önkormányzat. Új átkelő készült a Gogol-Visegrádi, a Forgách-Lomb, a Reitter Ferenc-Keszkenő, a Jász-Tahi, a Tatai-Dolmány, a Victor Hugo-Visegrádi és a Csanády-Visegrádi utca kereszteződéseiben.

Várhatóan még novemberben elkezdődnek a munkálatok az Újpesti rakpart és a Radnóti Miklós utca kereszteződésénél is.

A Fővárosi Önkormányzat beruházásában jelenleg is folyik a Göncöl utca megújítása, korábban pedig elkészült a Béke téri tehermentesítő főgyűjtő csatorna munkálataihoz kapcsolódóan a Béke utca Fáy utca és Béke tér közötti szakaszának aszfaltszőnyegezése.