Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Szent László út közmű-, út- és járdafelújítási munkák

A Szent László úton a Szegedi út és az Ambrus utca között, valamint az Ambrus utca és az Országbíró utca között, a 2021-re tervezett útépítés előtt, az első ütemben a Fővárosi Vízművek Zrt. végez vízvezetékcserét, majd a csatornarekonstrukciós munkálatokat a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. végzi el, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. megbízásából.
8799995412.png
Megkezdődött az építés idejére érvényes ideiglenes forgalmi rend kialakítása és a munkafolyamatok előkészítése, valamint elbontásra került a bazalt kockakőburkolat. A rekonstrukció nyílt árkos feltárással valósul meg.

A munkavégzés időtartama alatt a kivitelező biztosítja az ingatlanok, üzletek szabad bejárását, a biztonságos gyalogos közlekedést, valamint a mentők, tűzoltók és egyéb szervek korlátlan átjutását, a hulladékszállítást és a csomag-és áruszállítást végző cégek zavartalan bejutását.

Amennyiben észrevételük vagy kérdésük van az érintett terület rekonstrukcióját illetően, az alábbi elérhetőségeken vehetik fel a kapcsolatot a kivitelezővel, illetve a szakterületi munkatársainkkal:

Kivitelező: SADE Magyarország Mélyépítő Kft: sade@sade.hu

XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. - Közútkezelő ágazat: kozut@kozszolgaltato.bp13.hu

A csatornarekonstrukció befejezésének időpontja várhatóan 2021. augusztus 31., ezt követően a XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából munkatársaink megkezdik az útépítési munkálatokat.
A Szent László úton a Szegedi út és az Ambrus utca közötti 150 méteres szakaszon, valamint az Ambrus utca és az Országbíró utca közötti 165 méteres szakaszon teljes pályaszerkezetcserét valósítunk meg.
A felújítás során mindkét szakasz tekintetében elvégezzük az útpálya és a parkolóterület átlagosan 5 cm vastag új aszfalt kopóréteg terítését és az új szegélyek építését. Megoldásra kerülnek a burkolat vízelvezetési problémái, továbbá homogén, időtálló útburkolatot és színvonalas, fenntartható zöldfelületeket alakítunk ki. A munka során a menetirány szerinti jobb oldali járdaszakaszok és vele együtt a hozzá tartozó gépjármű behajtók is új térkő burkolatot kapnak, valamint újra füvesítjük a felújítandó járda melletti zöldfelületet és komposztos felülvetéssel pótoljuk a kikopott részeket.

Az útépítési munkálatok várhatóan legkésőbb 2021. november 30-ig befejeződnek.

A munkavégzés ideje alatt a munkaterületen parkolni tilos. A közlekedési nehézségek és az egyéb, felújítással járó kellemetlenségek miatt szíves megértésüket kérjük és türelmüket előre is köszönjük!