Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Megújuló Tomori utcaszakasz

Megkezdtük a Tomori utca Berettyó utca és az Újpalotai út közötti szakaszán a burkolatfelújítást, valamint a parkoló- és járdafelújítást.
0808331977.png
A munkálatokat a Berettyó utcai csomópontban kezdjük meg forgalomcsillapító küszöb építésével, majd a Tomori utcában kopóréteg cserét végzünk teljes szélességben, a vízszintes vonalvezetés változatlan marad.

Jobb oldalon a kiemelt szegély helyett süllyesztett szegély kerül beépítésre, a meglévő/megmaradó növénykazetták között térkő burkolatú pakoló kerül kialakításra.

A biztonságosabb gyalogos átkelés érdekében a Berettyó utca csomópontjában a burkolatszél lekerekítő ívei szűkítésre kerülnek 6 méteres ívsugárral. Ehhez a lekerekítő ívhez kapcsolódóan 2 méter szélességben kiemelt szegélyű parkolósávot építünk, biztosítva ezzel a rendezett parkolást, valamint a forgalmi rendnek megfelelő jármű fordulásokat.

Az Újpalotai út csomópontjában, az északi oldalon a burkolatszél lekerekítő íve szűkítésre kerül 7 méteres ívsugárral, valamint kiszélesedik a merőleges parkoló vonalában, annak érdekében, hogy a gyalogosok biztonsággal haladhassanak át az útszakaszon. A déli oldalon a zöld felület növelésével a csomópontot egy 10 méteres sugár kialakításával szűkítjük, melyen 2,5 méter széles járdával vezetjük át a gyalogos forgalmat.

A szakaszon található zöld felületeket újra füvesítjük és komposztos felülvetéssel pótoljuk a kikopott részeket.

A munkálatok során a szükséges környezetvédelmi intézkedéseket betartjuk, valamint odafigyelünk arra, hogy a munkafolyamatok során a lehető legkisebb zajjal és a lakosságot a lehető legkevésbé zavaróan végezzük a felújítást.

A teljes felújítás várhatóan augusztus 30-ra fejeződik be. Az építkezésekkel járó kellemetlenségekért előre is megértésüket kérjük, türelmüket köszönjük!