Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Újjáépül a Váci út 132. melleti parkoló

E hét elején megkezdődött Göncz Árpád városközpontban, a Róbert Károly körút és a Váci út kereszteződésénél található terület felújítása és a Váci út 132. szám melletti parkoló újjáépítése.
4371549625.png
A felújítás során megszüntetjük a burkolatszél és a parkolók között található járdát, a helyére pedig az épületek mellé egy 4 méter széles térkőjárdát építünk. A parkolókat süllyesztett térkőszegéllyel választjuk el a Róbert Károly körút burkolatától, a parkolók és az épület előtti járda között zöldterületeket alakítunk ki, amelyeket kerti szegéllyel választunk el a járda burkolatától, a parkolók mellett pedig másfél méter széles járdát alakítunk ki.

A zöldterületek között másfél méter széles járdaszakaszok lesznek, hogy a parkolókból könnyebb megközelítést biztosítsunk az épületek felé. A felújítási területen található kiemelt szegélyeket - a rossz állapotukra való tekintettel - mindenhol átépítjük. A Róbert Károly körút és Váci út sarkára, illetve a Róbert Károly körút és Dagály utca sarkára taktilis burkolati jel kerül 1,5, illetve 3 méter szélességben, ahol a kiemelt szegélyt plusz 2 cm-re lesüllyesztjük.

A felújítási munkák kivitelezése három ütemben történik. Az első ütem építésekor legalább másfél méter helyet meghagyunk a járdaszakaszból, hogy ne akadályozzuk a gyalogosforgalmat.

A Róbert Károly körúton és a Váci úton a sávos terelőtáblák kihelyezését követően csökken a forgalmi sávok szélessége, de közlekedésre alkalmas marad. A lezárást az autósok számára úton folyó munkák és útszűkület veszélyére figyelmeztető táblákkal jelezzük.

A munkálatokat várhatóan augusztus 21-én fejezzük be.