Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Újabb közútfejlesztések a XIII. kerületben

Újlipótvárosban a forgalombiztonság növelése érdekében gyalogátkelőhely kialakítás, Angyalföldön parkolófelújítás kezdődik!
5214527747.png
Gogol utcai gyalogátkelőhely kialakítás

Május 31-én megkezdődik a Gogol utcában, a Visegrádi utcai csomópontnál a keleti ágon egy 4,5 méter széles, merőleges kialakítású kijelölt gyalogosátkelőhely építése, amelynek biztonságos megvilágítása érdekében korábban három új közvilágítási lámpatestet helyeztünk ki. A Gogol utca jobb oldalán áthelyeztük a járda burkolatát a plusz 2 cm-re levő szegélysüllyesztés miatt, a bal oldalán pedig az aszfaltot térkőburkolatra cseréljük a gyalogátkelő szélességében. A déli oldalon egy darab poller kerül ki a meglévő pollersor folytatásában, a csomópontban figyelemfelhívó és vezetősávokat építünk be, a gyalogosátkelő szélességében a 2 cm-rel süllyesztett szegély mentén figyelemfelhívó sávot (taktilis jelet) alakítunk ki 60 cm szélességben, valamint vezetősávot a járda közepéig. A tervezett járda mentén, ahol a két oldal között nincs gyalogos közlekedés, kiemelt szegélyt építünk be.
A teljes kialakítás legkésőbb június 16-ig készül el.

Madarász Viktor utcai parkolófelújítás

Megkezdtük a Madarász Viktor utcai parkoló felújítási munkálatait, ami a 27-33. szám közötti parkolószakaszt érinti. A felújítás során a lakóépületek körüli és a szolgáltatóház mögötti aszfalt járdákat elbontjuk, ennek helyére térkőburkolat kerül, az aszfaltburkolatú úton és a parkolóknál pedig kopórétegcserét végzünk. A parkolóhelyeket az aszfalton felfestéssel jelöljük, a felújítás alatt azonban a forgalomtechnikai rend nem változik. A merőleges parkolók mellett egy két méter széles zöldsávot is kialakítunk. A szakaszon található zöld felületek esetében újra füvesítünk és komposztos felülvetéssel pótoljuk a kikopott részeket. A Faludi utcában a gyalogos átvezetést megkönnyítjük a szegély plusz 2 cm-es süllyesztésével, valamint figyelemfelhívó sávot építünk be. Jelenleg a szelvényezés szerinti jobb oldalon folynak a munkálatok, így a lakóépületeket a bal oldali járdán haladva, a Madarász Viktor utca küldő oldaláról lehet megközelíteni. A teljes felújítás várhatóan július 16-ra fejeződik be, aminek a menetéről és a lezárni tervezett területekről folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.

Az építkezésekkel járó kellemetlenségekért előre is megértésüket kérjük, türelmüket köszönjük!