Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Parkolójegy-kiadó automaták karbantartása

A XIII. kerület várakozási övezeteiben 850 db parkolójegy-kiadó automatával végezzük a parkolásüzemeltetést. A 479/2020. (XI.3.) Korm. rendelete alapján 2020. november 4-től a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért várakozási díjat jelenleg még nem kell fizetni.
3371716231.jpg
Az automaták, ebben az időszakban érmét nem fogadnak el, az alapfokú működésüket azonban biztosítani szükséges.

A karbantartásukat rendszeresen, tervszerűen végezzük pl.: akkumulátorok, elemek cseréje, esetleges meghibásodások kezelése.

Az elmúlt időszakban elvégeztük az időszakos programozásokat, időbeállításokat (2021. évi ünnepnapok, áthelyezett munkanapok, téli-nyári időszámítás).

A parkolás visszaállításáról egyelőre még nem érkezett újabb kormányzati tájékoztatás, Társaságunk azonban - a rendszeres karbantartásnak köszönhetően - készen áll erre.

Felhívjuk azon XIII. kerületi autótulajdonosok, üzembentartók figyelmét, hogy a közterületi parkolásüzemletetés visszaállításával az ellenőrzést is megkezdjük, az esetleges pótdíjfizetés elkerülés érdekében váltsák ki a 2021. évre érvényes várakozási hozzájárulást, parkolási matricát, amelynek igénylési feltételeiről ide kattintva tájékozódhatnak, olvashatnak az érdeklődők.