Kezdőlap KözterületHírek
Kedvelje oldalunkat a Facebookon! RSS Hírcsatorna Akadálymentes verzió

Hírek

Övezet utcai járdaépítés és Hajdú közi parkolófelújítás

Bár az utóbbi héten voltak nagyobb hidegek, mégsem álltak le a XIII. kerületi közterület-fejlesztések, jelesül az Övezet utcai járdaépítés és a Hajdú közi parkolófelújítás készült el az elmúlt héten.
8854412592.jpg
Hajdú köz – parkolófelújítás

A Hajdú közben parkoló építés zajlott 170 m2-en, és az időjárási viszonyoktól függően már a múlt hét végére 2021. január 24-ére, el is készült. A parkolóhoz kapcsolódón kiemelt szegélyt is készítettünk hozzá, és a parkolóhelyeket eltérő színű térkőburkolattal választottuk el egymástól, nem pedig felfestéssel, hiszen így sokkal időtállóbb lesz és szebb képet is mutat majd. A parkoló méretei és a parkolóhelyek darabszáma nem változott. A parkolófelújítással együtt két új közvilágítási oszlop kihelyezésére is sor került.

Övezet utca – járdaépítés

Az Övezet utca és a Pontos utca közötti 74 méteres szakaszán a házak között 145 m2, illetve 147 m2 gyöngykavics burkolatú parki sétányok futottak végig. Ezek helyén épültek ki a 40 cm alépítményezéssel és kétoldali beton kertiszegély megtámasztással a 40*40 cm méretű 6 cm vastag lapkövekből álló burkolt sétányok.
Az alépítményezéssel 120 m3 földet mozgattak meg és a helyére 135 m3 sóder, kavics és homok réteg került. A felületek két oldalán 60 m3 föld feltöltésével szüntettük meg a korábbi szintkülönbségeket.
Az új burkolatok egységesen 148 m2 felületűek lettek, így szép, szimmetrikus képet adnak.